X

Plângere penală la DNA împotriva lui Ciolacu, Boloș și Ciucă în cazul Roșiei Montane

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deputatul AUR Georgel Badiu a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție prin care a adus la cunoștință caracterul penal al acțiunilor întreprinse de liderii politici Marcel Ciolacu, Marcel Boloș și Nicolae Ciucă, în legătură cu procesul intentat de Gabriel Resources împotriva României, având ca obiect situl minier de la Roșia Montană. 

Concret, deputatul AUR reclamă manipularea făcută de liderii politici PNL-PSD în ultimele două luni, până la aflarea verdictului în acest proces.În luna ianuarie, presa anunța că România va pierde procesul privind Roșia Montană.

Jurnaliștii citau atunci „surse guvernamentale”, astfel că ne putem da seama de unde a plecat toată această manipulare care a adus un profit uriaș la bursă pentru Gabriel Resources, companie care ne transmite acum că nu are de unde să ne plătească nici măcar cheltuielile de judecată. Au urmat apoi emisiuni întregi în care atât premierul, cât și ministrul Finanțelor, dar și liderul PNL vorbeau despre cum România va trebui să dea companiei canadiene cel puțin două miliarde de dolari, după ce va pierde procesul.

„În concret, ca urmare a declarațiilor sus-numiților, larg diseminate în spațiul public, acțiunile companiei Gabriel Resources, companie listată la bursa din Toronto, au înregistrat o creștere fulminantă, de la 0,45 dolari canadieni per acțiune la 0,87 dolari canadieni per acțiune, într-o singură lună de zile. Dublarea prețului acțiunilor companiei Gabriel Resources la bursă este un rezultat din care persoane anume, avertizate asupra perspectivei de câștig imediat din despăgubirile ce urmau a fi achitate de România, au putut obține un câștig imediat și nemeritat”, susține Georgel Badiu, în sesizarea depusă la DNA.

Diseminarea în spațiul public a declarațiilor de presă mai sus enunțate nu numai că se circumscrie sferei acțiunilor de dezinformare și știri false, dar îmbracă și caracter penal. În primul rând, poate fi atrasă răspunderea penală a acestora pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, reglementată de art. 301 din Codul Penal.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button