X

„România Educată”. Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită DESFIINȚAREA examenului de Bacalaureat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) critică modul în care sunt evaluaţi elevii la finalul învățământului preuniversitar și solicită desfiinţarea examenului de Bacalaureat, anunță EduPedu. 

Potrivit sursei citate, elevii spun că sunt subiectele de la simulările naționale ale examenului de Bacalaureat sunt ineficiente.

„Bacalaureatul este un examen din inerţie, nu ştim ce vrem cu el, ci doar ne-am obişnuit să îl dăm în fiecare an, fără vreun scop sau beneficiu. În plus, nici măcar nu îi cunoaştem baza legală, având în vedere faptul că nici Legea Educaţiei nr. 1/2011, nici Legea Învăţământului Preuniversitar nr. 198/2023 nu s-au aplicat cu privire la acesta. Pe lângă faptul că materia este foarte multă, este învechită. Este total absurd ca o ţară membră Uniunii Europene să rămână într-o continuă buclă temporală! Suntem în anul 2024, iar elevii încă sunt forţaţi să înveţe comentarii kilometrice ale operelor literare din anii 1800, pe care oricum le uită după ce ies din sala de examen”, susține Lorena Drăguşin, preşedinta Asociației Elevilor din Constanța.

Asociația Elevilor din Constanța afirmă într-un comunicat remis presei că „examenul de Bacalaureat a ajuns o mare îngrijorare pentru toţi elevii. În timpul liceului, elevii sunt învăţaţi să tocească, nu să şi înţeleagă ce li se predă, iar după examen tot ce au memorat va fi uitat, acesta nefiind folositor pentru viitorul lor. Elevii ajung să înveţe doar ca să ia examenul şi să scape de o grijă, nu ca să îşi testeze cunoştinţele, deoarece acesta nu face asta”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Când am dat bac-ul în 2002, toți – sau aproape toți – care erau în sala de examen (elevi din mai multe clase de a 12-a) au pus chetă câte 10 lei (dacă nu mă-nșel), ca să dea la profesorii supraveghetori pentru ca ei să poată copia în voie. Eu aveam bani la mine dar n-am vrut sau, nici nu m-am gândit la asta. Până la urmă știți ce au făcut ? Au pus pe unul voinic să vină la mine să mă preseze să dau. Nu știu ce a fost în mintea mea că am dat, și îmi pare rău. Trebuia să-l înfrunt pe tipul ăla, cu toată suta lui de kile. Adică să nu dau nimic și să mă piș pe cheta lor. Ce putea să-mi facă ? Dar pe vremea aceea eram prea naiv, prea neexperimentat și nu aveau lucrurile astea bine clarificate în suflet.
    În primul an când au introdus camere de supraveghere la bac, promovabilitatea a fost catastrofală (ceva gen 20 – 30 – 40 % au reușit să ia peste 6).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button