X

România ar putea fi obligată să continue exploatarea de la Roșia Montană

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că România ar putea fi obligată să continue exploatarea de la Roșia Montană în procesul pe care compania Gabriel Resources l-a intentat statului român la tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID).  „Poate avem surpriza unei decizii nemonetare”, a spus Boloș, referindu-se la posibilitatea ca decizia tribunalului să nu prevadă o amendă, dar în același timp să oblige statul român să continue exploatarea.

România se așteaptă să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre pentru aurul de la Roșia Montană, au declarat surse guvernamentale pentru digi24.ro.

„În procesul cu statul român, Gabriel Resources a solicitat inițial prin actele depuse la dosar despăgubiri în valoare de 3,3 miliarde de dolari”, a spus Boloș.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a declarat că valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate de companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) în dosarul deschis împotriva României, legat de proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, ar putea avea un prag maximal de 6,7 miliarde de dolari.

„Este o sumă vehiculată care îți provoacă fiori”, a spus Boloș la Digi 24. „Noi am analizat cuantumul cheltuielilor la Roșia Montană. Orice astfel de decizie pune presiune pe bugetul de stat. Am avut cheltuieli de 1 miliard de euro. Daca decizia este nemonetară și dacă aceasta va fi continuarea explotării, trebuie sa ne supunem. Ne vom supune la decizia dată de instanța internațională”, a admis Boloș.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Dar de ce sa te supui, mai dobitocule, la decizia tribunalului ??? Nu avem de dat socoteala nimănui pentru resursele care sunt proprietatea noastră, a poporului și statului roman. Sa se ducă acești mafioți, hoți de resurse cu jalba în bat la toată mafia, chiar și înaintea lui Dumnezeu și tot nu trebuie sa le cedam resursele noastre sau sa ne supunem unei asa zise decizii a unor neica nimeni, care în mare parte nu sunt decât niște marionete ale bancherilor și papusarilor mondiali. Marș de aici cu supunerea ta, ca asta făcut în toată istoria noastră și uite unde am ajuns !!!! În munții noștrii sunt cele mai mari zăcăminte de aur din Europa și noi nu mai avem nimic, noi romanii suntem faliti!!! Pana și țiganii, un popor nomad, fara tara se lauda ca au aur și au cerut statului roman, pe timpul regimului țiganului Iliescu, aurul înapoi, pe care nu au spus niciodată s eu s wil au și cum l-au procurat !!! Probabil din munții și din albiile râurilor noastre și din comorile găsite pe pământul nostru. Acum vin alți hoți mascați în asa ziși oameni de afaceri sa ne fure aurul și acești oameni de paie din politica și justiție le fac jocul, dându-le acees la acesta bogăție extraordinara a poporului și neamului nostru. Aceasta decizie de exploatare a zăcămintelor de aur de la Roșia Montana de către străini e ilegala și trebuie anulata de urgenta, gara mici în fel de despagubiri. Singurul în drept sa exploateze această bogăție este statul român, iar beneficiarul trebuie sa fie poporul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button