X

Guvernul pregătește „Legea familiei”, prin care se va reglementa „DIVERSITATEA formelor de familie”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Natalia Intotero (PSD), are în pregătire un proiect de lege privind familia, pe care intenționează să îl prezinte în Guvern până în luna iunie, potrivit programului legislativ al Executivului pe anul 2024. 

Actul normativ va reglementa „diversitatea formelor de familie”, căsătoria și divorțul, drepturile și responsabilitățile părinților, protecția copiilor.

„Scopul Legii privind familia din România este să ofere un cadru legal cuprinzător și echitabil pentru reglementarea relațiilor familiale și protejarea drepturilor și intereselor membrilor unei familii”, susține Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în susținerea necesității legii.

Legea va defini conceptul de familie și va stabili drepturile și responsabilitățile pe care le au părinții.

În prezentarea viitorului proiect, ministerul face referire la „recunoașterea diversității formelor de familie” și enumeră explicit „familia tradițională” și „familia monoparentală”. În acest stadiu nu există nicio referire clară la recunoașterea cuplurilor formate din persoane de același sex.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button