X

Nu uităm și îi vom pomeni mereu: victimele regimului bolșevic de la Lunca Prutului!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Masacrul din noaptea de 6 spre 7 februarie 1941 în Lunca Prutului este, într-adevăr, unul dintre capitolele tragice și mai puțin cunoscute din istoria persecuțiilor suferite de românii bucovineni și basarabeni în perioada ocupației sovietice.  Aceste tragedii sunt adesea uitate sau minimalizate în contextul mai larg al celui de-al Doilea Război Mondial.

Evenimentele descrise reflectă brutalitatea regimului sovietic și persecuțiile împotriva minorităților etnice și religioase în regiunile ocupate. Masacrul din Lunca Prutului și tragediile similare care au avut loc în acea perioadă reprezintă încercări disperate ale oamenilor de a scăpa de regimul opresiv și de a-și găsi libertatea și securitatea în afara granițelor sovietice.

Asociația Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța demonstrează prin această inițiativă angajamentul său ferm față de păstrarea și promovarea valorilor și tradițiilor românești în regiunile istorice ale Bucovinei, Basarabiei și Ținutului Herța. Împreună cu autoritățile locale, reprezentate de primarul Chelaru Marcel, și cu sprijinul spiritual al Parohiilor Suharau și Oroftiana, sub îndrumarea preoților parohi Nazare Adrian și Ciurdea Mihai Alexandru, se conturează un parteneriat puternic și solid, menit să aducă lumină asupra memoriei și sacrificiului celor căzuți.

Participarea unor personalități de marcă din Suceava, precum prof. univ. dr. Grosu Veronica și prof. univ. dr. Băeșu Camelia, aduce un plus de prestigiu și relevanță evenimentului. Alături de ei, militarii col. rz. Semeniuc Vasile și plt.adj. rz. Sidoriuc Crinel aduc un omagiu demnității și curajului.

Nu trebuie să trecem cu vederea nici contribuția altor profesioniști de excepție, precum prof. Negrea Ioan, psih. Hrițcan Cristian, ing. Gafencu Dan și ing. Iacoban Gheorghe, care prin implicarea lor evidențiază importanța acestui eveniment și transmit un mesaj puternic de solidaritate și recunoștință față de sacrificiul celor căzuți.

Delegația din Dorohoi, reprezentată de Brîndușa Grămescu, Elena Olaru, Titi Marcu, Gabi Ciubotar și Omar Drăgușeanu, aduce o contribuție valoroasă și diversă la această ceremonie de înaltă semnificație.

Împreună, acești oameni de valoare se unesc într-o pledoarie comună pentru memoria și demnitatea națională, reafirmând faptul că identitatea românească este înrădăcinată în istoria și sacrificiul celor care au luptat pentru libertate și unitate națională.

Într-o eră în care agitația cotidiană și viteza vieții ne îndeamnă să ne concentram asupra aspectelor practice și temporale, este esențial să ne oprim din când în când și să reflectăm asupra momentelor și evenimentelor care au marcat destinul nostru colectiv, întărind astfel legăturile cu tradiția și identitatea națională. Printre aceste momente de înaltă semnificație se numără comemorarea Martirilor Neamului Românesc la Oroftiana, un eveniment solemn și încărcat de emoție.

Această comemorare nu este doar un act formal de respect, ci o expresie autentică a recunoștinței și respectului față de cei care și-au jertfit viața pentru valorile naționale și libertatea poporului român. În cadrul acestei ceremonii, participanții se adună pentru a onora memoria martirilor și pentru a transmite un mesaj puternic de unitate și solidaritate națională

.Comemorarea Martirilor Neamului Românesc la Oroftiana este mai mult decât un simplu act de conștientizare a istoriei; este o pledoarie pentru unitate, demnitate și solidaritate națională. Într-o epocă marcată de schimbări rapide și provocări complexe, această ceremonie ne reamintește că identitatea noastră națională este construită pe sacrificiul și devotamentul celor care ne-au precedat și că este datoria noastră să păstrăm vie memoria lor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button