X

Cum am ajuns să mâncăm pâine de la străini. Din grânarul Europei, România este acum al patrulea cel mai mare importator de grâu din UE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din grânarul Europei, România este acum al patrulea mare importator de grâu din Uniunea Europeană.  Cele mai mari cantități vin acum din Moldova, care ne-a trimis de peste 17 ori mai mult grâu decât înainte de războiul din Ucraina. Grâul ce figurează în acet ca moldovenesc este de fapt importat din Ucraina. Efectele se văd și la raft. Ajungem să mâncăm pâine de la străini și să plătim de mai bine de 5 ori costul pentru un kilogram de materie primă. 

Cel mai popular aliment consumat de români își începe drumul pe câmp. Pentru un kilogram de grâu, cules de fermieri, plătim aproximativ un leu. Din el se pot obține maxim 700 de grame de făină, care, la raft, ajunge să coste și peste 6 lei pe kilogram. În tot acest timp, pentru o pâine de 700 de grame, cumpărată din supermarket, ajungem să scoatem din buzunar de până la 8 ori costul pentru un kilogram de materie primă.

Motivul? De la fermier, la morar, brutar, camionagiu și până la brutar, fiecare mai adaugă câte puțin la produsul finit.

În primele 25 de săptămâni ale anului comercial 2023/2024 care a debutat la 1 iunie, România a cumpărat din afara blocului comunitar peste 232.000 de tone de grâu comun, adică puțin peste 5% din cantitatea totală de 4,1 milioane de tone cumpărate de Europa, arată ultimele date ale Comisiei Europene.

Suntem astfel al patrulea cel mai mare importator de grâu comun european, după Estonia (2,3 milioane de tone), Italia (521.600 tone) și Grecia (367.200 tone) în contextul în care suntem și cel mai mare exportator – până acum am devansat liderul tradițional, Franța (2,8 milioane de tone), cu livrări de 3,6 milioane de tone.

România produce materie primă pe care o exportă și importă produse cu valoare adăugată mare. Practic, România exportă subvenția prin materia primă.

Cele mai mari importuri vin acum din  Moldova și Ucraina, două piețe care au asigurat în perioada analizată 64,8% și respectiv 7,8% din totalul importurilor generate de UE.

În prezent, pâinea clasică are adaosul comercial plafonat. Asta înseamnă că vânzătorii pot adăuga doar câteva procente peste prețul la care cumpără pâinea. Conform celor mai recente date, în ultima lună a anului trecut prețul franzelei clasice a crescut cu 3,2 procente, comparativ cu luna decembrie a anului 2022.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Țara asta e varză cu carne pesedistă…Conducătorii politici și militari s-au vândut pe un pumn de arginți oricăror străini au vrut s-o jefuiască; preoții sunt sub cizma masoneriei și sodomiei mondiale, cu vlădicile deplin satanizate; intelectualii s-au castrat singuri odată cu aderarea la Ueauă; poporul doarme ca aia în chiloți; amorțit de avorturi și prostituție endemică, manele, telenovele, șaorme, cocicole și festivaluri sataniste; cu burdihanul plin de mici, grătare și bere falsă.
    E mult răbdător cu noi Hristos, că pentru păcate mai mici, multe alte neamuri au pierit în Istorie…
    Iar noi ciocoflendurim pe site uri despre soluții politice, demo(no)cratice și guverne imaginare !

  2. Adica, din grânarul Europei, România a devenit groparul propriei sale agriculturi! Asta, “multumita” Iudelor si slugoilor de la varf!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button