X

În plin protest al fermierilor europeni, la Bruxelles se decide viitorul agriculturii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În plin protest al fermierilor europeni, la Bruxelles încep discuțiile despre o nouă strategie privind viitorul agriculturii în UE. 

„Dialogul strategic privind viitorul agriculturii în UE” a fost propus de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în ultimul său discurs privind Starea UE, în septembrie 2023.

„Am fost întotdeauna și rămân convinsă că agricultura și protecția naturii pot face casă bună împreună. Avem nevoie de ambele componente”, a spus atunci Ursula von der Leyen.

Recent, fermierii reuniți în „Copa și Cogeca”, comitet care reunește asociații agricole europene, au solicitat CE clarificări referitoare la acest „dialog”, exprimându-și totodată îngrijorarea cu privire la deciziile care vizează viitorul agriculturii.

Dezbaterea se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Agricultură și Pescuit, care va avea loc la Bruxelles, marți, 23 ianuarie.

Programul de lucru:

Președinția belgiană își va prezenta programului de lucru pentru semestrul în curs în domeniul agriculturii și pescuitului.

Agricultură

  • Comerț
  • Miniștrii vor dezbate aspecte legate de comerț în domeniul agriculturii, pe baza informațiilor oferite de Comisie.
  • Dialogul strategic privind viitorul agriculturii în UE
  • Pe baza informațiilor oferite de Comisie, reprezentată de vicepreședintele executiv Šefčovič, Consiliul va organiza o dezbatere publică pe tema dialogului strategic privind viitorul agriculturii în Europa lansat de Comisie.
  • Păduri europene reziliente
  • Tot în cadrul unei sesiuni publice, Consiliul va avea un prim schimb de opinii cu privire la propunerea de regulament privind un cadru de monitorizare pentru păduri europene reziliente.

Diverse

Pe tot parcursul zilei, pe ordinea de zi vor figura o serie de puncte din secțiunea „Diverse”:

  • sancțiuni pentru produsele agricole importate din Rusia (delegația letonă)
  • măsuri comerciale autonome (Regulamentul privind măsurile comerciale autonome) (delegația poloneză)
  • punerea în aplicare a sistemului de monitorizare a suprafețelor (delegația cehă)
  • îngrășăminte chimice produse prin recuperarea azotului din gunoiul de grajd (delegația Țărilor de Jos)
  • rolul PAC în garantarea unei producții alimentare de bună calitate (delegația austriacă)
  • Directiva privind habitatele și populațiile de carnivore mari (delegația finlandeză)
  • inițiativa privind reziliența la stresul hidric (delegația portugheză)
  • În ceea ce privește „Dialogul strategic privind viitorul agriculturii în UE”, în nota transmisă Consiliului se menționează următoarele:

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Consiliului UE, având în vedere cele de mai sus și pentru a permite Consiliului să se pregătească pentru acest dialog, președinția (CE- n.red) propune următoarele întrebări pentru un prim schimb de opinii:

  • Care sunt condițiile necesare pentru a permite fermierilor din UE să continue să furnizeze alimente și materii prime și să genereze un venit decent, într-un mod durabil?
  • În contextul acestui dialog strategic, care urmărește să depolarizeze dezbaterea cu privire la aspecte din domeniul agriculturii, care sunt temele pe care ați dori să le evidențiați?
  • Ce rezultate așteptați în urma acestui dialog strategic?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Aceasta asa zisa UE trebuie desființată și acești nemernici trebuie trași la răspundere pentru toate problemele pe care le – au cauzat tarilor membre în economie, industrie, agricultura, învățământ, sănătate. și sa plătească și niște despăgubiri din buzunarul lor pentru ca baba Ursula a făcut profit pe spinarea europenilor de 100 de miliarde pentru Pfizer, vânzând statelor europene otravă jidaneasca numita vaccinul morții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button