X

Presa securistă confirmă “conspirația” despre cerealele ucrainene descărcate și vândute ilegal în România sub ochii Poliției

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Tone” de cereale ucrainene sunt descărcate și vândute ilegal în România, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu, într-un articol publicat pe Spotmedia. 

Ziarista critică Poliția Română pentru că permite această ilegalitate, în timp ce scoate arma la protestatarii pașnici la Constanța.

„Dar cel mai revoltător este că Poliția, a cărei conducere face acum crize de autoritate cu manifestanți pașnici și pentru postări, este chiar una dintre cauzele pentru care s-a ajuns în situația actuală.

Se plâng fermierii că sunt sufocați de concurența cerealelor ucrainene care ar trebui doar să tranziteze România. Dar cum ajung ele să fie comercializate în România?

Pentru că autoritățile statului, inclusiv Poliția, se uită în partea opusă în timp ce acele cereale ucrainene sunt descărcate și vândute? E vorba despre tone, nu despre câțiva saci”, a notat Dogioiu.

Editorialista a continuat, acuzând Poliția că a primit ordine politice pentru a închide ochii în fața acestui fenomen.

„Pentru că Poliția ia șpagă sau are ordine politice să închidă ochii la acest trafic nelegal? Câte asemenea fapte a descoperit miliția care acum anchetează postări pe WhatsApp și Facebook? Iar faptul că Marcel Ciolacu neagă evidența acestui fenomen e ca și cum le-ar spune fermierilor că afară e caniculă și vară”, a scris ea.

Remarcabil este că acest editorial vine la luni bune după ce liderul AUR, George Simion, a atras atenția, public, asupra acestui fenomen.

El afirma, în vară, că autoritățile politice au dat ordin Poliției să nu-i oprească pe șoferii ucraineni. La vremea respectivă, afirmațiile sale au fost ignorate, catalogate drept „conspiraționism”.

În decembrie, cu trei săptămâni înainte de explodarea protestelor fermierilor, o analiză Agerpres – deținută de statul român – arăta că piața cerealelor a fost grav afectată de importurile din Ucraina.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button