X

Inițiativa teroristă a UDMR a fost respinsă în Camera Deputaţilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, joi, într-o şedinţă de plen în regim hibrid, toate cele trei iniţiative legislative ale UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi autonomia culturală a comunităţii maghiare din România, depuse de UDMR. 

Două iniţiative ale UDMR au fost respinse cu 260 de voturi pentru, 16 contra şi o abţinere, iar o iniţiativă cu 255 de voturi pentru, 15 împotrivă şi o abţinere. Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestor proiecte, votul decizional fiind în Senat.

Președintele AUR, George Simion, a respins categoric ideea de autonomie teritorială în România, în cadrul unei conferințe de presă. El a subliniat că România este un stat național, unitar și indivizibil.

„Autonomie nu o să fie niciodată. Suntem un stat național, unitar, indivizibil. Nu există autonomie teritorială pe teritoriul României. Punct! Toți deputații AUR au votat pentru respingerea acestor proiecte. O să fie respinse și la Senat. Dar ni se pare că este un joc între PSD și UDMR de a stârni tensiuni etnice”, a declarat George Simion.

Președintele AUR a spus că astfel de inițiative privind autonomia sunt menite doar să ajute UDMR să treacă pragul de 5% la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, care au loc pe 9 iunie. „Astfel de glume proaste sunt menite doar pentru a trece UDMR-ul acel prag de 5% la viitoarele alegeri care au loc pe 9 iunie și sunt pentru Parlamentul European”, a adăugat George Simion.

Liderul AUR a atras atenția că „Marcel Ciolacu a încercat să îi apere pe aliații săi de la UDMR”. „A spus că niște afiliați ai UDMR au venit cu această inițiativă. Vezi domle că nu erau membri ai UDMR. Dar s-a văzut votul: toți deputații UDMR au votat și au susținut aceste proiecte de lege. Membrii UDMR sunt ținuți în funcții de subprefecți, secretari de stat, subsecretari de stat, membri la ASF, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței și multe, multe altele. UDMR prin linia a doua este încă la guvernare și colaborează foarte bine cu Marcel Ciolacu”.

La rândul său, deputatul AUR, Dan Tanasă, a afirmat că „nu suntem și nu vom fi niciodată de acord cu astfel de inițiative pentru că ele încalcă, în mod evident, prevederile Constituției României. Cetățenii români care aparțin minorităților naționale beneficiază în România de toate drepturile posibile și imposibile”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. 2,154 views Dec 6, 2023
    EXCLUSIV

    Președintele Iohannis, plecat în excursie în Dubai, boicotează vizita premierului Ciolacu, în SUA. Asta, într-un context internațional extrem de periculos, când Congresul american, în special Camera Reprezentanților, intenționează să oprească finanțarea Ucrainei, în războiul cu Rusia și chiar retragerea din Europa.

    România are nevoie, mai mult decât oricând, o clarificare a poziției SUA la Marea Neagră, altfel, am fi puși într-o situație foarte delicată. Din păcate, țara noastră se nu se poate baza prea mult pe UE, o uniune aflată într-o profundă criză.

    Zilele astea se vorbește deja de o reconfigurare mondială, principalii actori externi fiind China și Rusia, timp în care Europa va fi jucată la ruleta rusească.

    Un interviu incendiar cu colonelul (r), Tudor Păcuraru

    https://www.youtube.com/watch?v=NlGF8PCi6mg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button