X

22 Decembrie: Singurul adevăr despre “Revoluția din ’89”, valabil atunci și acum

Dumnezeu să-i ierte pe cei care s-au dus să moară pentru Libertatea noastră!

Dumnezeu să ne ierte, că ne batem joc de ea!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. In 1990 acad Sorin Dumitrescu i-a cerut Sfantului Sinod ca sa-i canonizeze pe toti cei ce au murit la “revolutie”, si sa-i declare Sfinti Martiri. I s-a raspuns ca cei ce au murit la revolutie nu pot fi declarati deoarece nu se stie starea lor duhovniceasca: ce pacate au avut, au fost spovediti sau nu, erau ortodocsi sau nu.
    SE SUBINTELEGE CA NU ESTE SIGURA MANTUIREA TUTUROR ACESTOR OAMENI !
    In 1993 presedintele democratic ale al Georgiei, Zviat Gamsahurdia a fost inlaturat de la putere de o insurectie armata cu sprijin rusesc, condusa de fostul ministru de externe sovietic Eduard Sevarnadze. Sf Gavriil Georgianul (vazator cu duhul) ii implora pe timerii care voiau sa mearga la lupta, sa nu se duca, sa nu-si piarda sufletele atat de pretioase, pentru niste cauze politice. Eduard Sevarnadze era perceput a un exponent al comunismului, asemenea lui Ion Iliescu al nostru.
    Dupa marturia Apocalipsei, “nimic necurat nu va intra in imparatia cerurilor”. Daca as fi fost duhovnic nu as fi recomandat unei persoane nespovedite, neimpartasite sa merga la manifestatii si sa-si riste viata.
    In Pateric mi se pare, un ucenic il intreaba pe un avva: Daca vad un om ca se inneaca, sa incerc sa-l salvez ? Avva i-a raspuns: Ia un bat si intinde-i-l ca sa-l ajuti iasa la mal. Dar ai grije sa nu te traga el in apa. (citat din memorie)

    In Vietile Sfintilor nu prea am gasit texte patristice, cu crestini revolutionari in grup. Doar in perioada iconoclasta, un dregator al imparatului eretic voia sa dea jos o icoana de pe poarta cetatii, iar cativa crestini s-au impotrivit, au zgaltait scara, dregatorul a cazut si a murit, iar crestinii au fost pedepsiti cu moartea. Dar la asemenea ravna, e de presupus ca acei crestini erau spovediti si impartasiti.

  2. da, da o sa se mantuie cu siguranta acei slujbasi si ierarhi cu bardihanul plin si vorba otravita si ienoriasii lor securisti care pentru a-si asigura un loc cald si dincolo si-au facut adevarate apartamente mortuare, se “spovedesc” si mai mult ca sigur primesc si “sfintele” taine. Ce nu poate face banul si relatiile, inclusiv sa stearga din memoria colectiva pe cei mai buni dintre noi. la ce bun toate aceste teoreme si fente cand duhovnicul iti face cu ochiul, si cand nu-si verifica fb priveste sexul “frumos”, om e si el . hai basti , majoritatea inca isi prezinta notele informative. le mai si pare “rau” ca au inchis biserica in pandemie, dar pe cine servesc ei? Evident patronatul si nu turma sau lui Dumnezeu. multi isi bat joc de libertatea altora ( remember covrig)

  3. MARTIRII ERETICILOR NU SUNT MARTIRI – 34 Laod.
    Nici un crestin nu se cuvine sa paraseasca pe martirii lui Hristos si sa se duca la pseudomartiri, adica la ai ereticilor sau la cei ce mai inainte au fost eretici; caci acestia suni straini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dansii sa fie anatema.

    Canonul de mai suseste cat se poate de explicit: ereticii morti la revolutie nu sunt mantuiti; dar eu nu-i aveam pe ei in vedere. Ai mai jos talcuire pe larg:

    Si daca Sfintii Parinti ne-au invatat ca „martirii” ereticilor nu sunt martiri, ca cei care ii cinstesc pe cei care nu sunt vrednici de cinstirea cuvenita sfintilor mucenici stau sub osanda anatemei, noi trebuie sa intelegem inca un lucru: daca nici macar „martirii” eretici nu trebuie sa ne fie modele, inseamna ca niciun eretic nu trebuie luat ca exemplu pentru virtutile sale, chiar daca ar fi gata sa isi dea viata pentru credinta sa.
    Si daca nu sunt vrednici de cinstire martirii ereticilor, insemna ca nici martirii neopaganilor nu sunt mai presus (desi sunt promovati deseori ca exemple de ravna pentru adevarata credinta). Diavolul a vazut cat de mult a rodit sangele martirilor crestini, si a vrut sa insele lumea prin proprii sai martiri, numiti de catre Sfintii Bisericii drept „minciuno-martiri”. “Dumnezeii paganilor sunt draci”. (Psalmul 95:5)

    Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Sfintii Parinti ne-au invatat ca „martirii” ereticilor nu sunt martiri, chiar daca folosesc numele Domnului Iisus Hristos! https://www.aparatorul.md/sfintii-parinti-ne-au-invatat-ca-martirii-ereticilor-nu-sunt-martiri-chiar-daca-folosesc-numele-domnului-iisus-hristos/

    PS: Din Sfantul Sinod din 1990, au facut parte si ierarhi care au facut puscarie pentru marturisirea credintei: de ex IPS Bartolomeu Anania, care au suferit pertsecutii pentru credinta: IPS Pimen al Maramuresului. Pacatele personale sunt pacate personale – probabil spovedite, INVATATURA DESPRE MANTUIRE A SFINTILOR PARINTI E ALTA. Daca un glont ratacit l-ar fi omorat pe Dan Iosif de exemplu, chiar credeti ca ar fi meritat un acatist ? Chiar credeti ca citindu-i acatistul ati fi rezolvat vreo problema.

    1. sa nu amestecam lucrurile, iosif ala in primul rand n-avea cum sa fie lovit de glont
      dar copilul ucis in masina parintilor, de un glont din ala- plecau la bunici- n-avea nici o vina.

      si cine sunt in masura sa judece “starea duhovniceasca” , astia care se prosterneaza guvernului,isi pun masti si tin pasul cu inflatia?

      Toate Sfintele Sinoade au contribuit si la starea bisericii din prezent si la starea duhovniceasca a celor pe care-i pastoresc. N-are rost sa intram in polemici totusi este lamentabil ce se intampla, chiar daca lumea intreaga este in decadenta, asta nu este o scuza.

      cat despre anateme, biserica ar trebui sa dea cu sute de mii sau milioane, sunt multe faradelegi, apartenente la curente oculte samd. nimic din toate astea.

      Daca nici cei care s.au sacrificat oarecum pentru noi CACACIOSII , nu merita pomenirea cuvenita, fiindca nu stiu ce Sinod ,

      Dumnezeu e mare si El stie foarte bine si stare duhovniceasca a bisericii ,

      pe scurt nu au luat acea dreapta decizie sa nu-l supere pe de-al de iosif ala, sau nea ilici, sau altii din neamul ales

  4. Si lui Stefan cel Mare cum i-au verificat starea “duhovniceasca” ? dupa sute de ani
    Mihai Eminescu, poate cel mai bun roman, ramane doar in manuale, daca mai este si acolo. Si altii cu miile si sutele de mii
    Nu ati inteles ? totul este politica, iar la noi politica este facuta de… .
    Circ doml’e chiar si in Sfanta Biserica, care organizeaza concerte si alte alea, fara sa cerceteze stare “duhovniceasca” a participantilor.
    mai sunt care vand pe la pangare chiar si coniac, o fi modern, mai stii.
    Cand sa se mai ocupe de starea “duhovniceasca”?
    Mai sunt preoti , cu un pic de bun simt, care recunosc ca nici in randul fetelor bisericesti nu mai salasluieste Harul.
    Doamne ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button