X

Ungaria și Slovacia RESPING pactul UE privind migrația. Ministrul de externe Peter Szijjarto: NU acceptăm cotele obligatorii de refugiați

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns, miercuri, la un acord asupra unei  reforme a politicii europene privind azilul şi migraţia, informează agențiile de presă internaționale. 

„UE a ajuns la un acord istoric asupra unui nou set de reguli pentru gestionarea migraţiei şi a azilului”, a anunțat preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Totuși, statele membre s-au poziționat diferit față de pactul UE privind migrația. În timp ce Germania, Franţa, Spania, Grecia şi Olanda sunt de acord cu reforma politiciieuropene privind azilul și migrația, Ungaria și Slovacia resping  categoric acest plan.

„Respingem cu forţă acest pact privind migraţia. Nu vom lăsa să intre nicio persoană împotriva voinţei noastre”, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

Un anunț similar a fost făcut și de ministrul de externe slovac Juraj Blanar.

„Ne opunem categoric ca Uniunea Europeană să interfereze în afacerile suverane ale Slovaciei. Aceasta nu este o chestiune în care UE să aibă competenţă. Nu suntem de acord cu asta”, a subliniat ministrul de externe slovac, notează Agerpres.

Slovacia va reveni la solidaritatea flexibilă pe care a manifestat-o anterior, de pildă contribuind la protejarea frontierei sudice a Ungariei prin trimiterea de ofiţeri de poliţie acolo, a adăugat ministrul Juraj Blanar, vorbind la o conferinţă de presă comună cu omologul său ungar Peter Szijjarto.

„Bruxellesul poate fi sigur că Ungaria şi Slovacia resping cotele obligatorii de refugiaţi”, a precizat ministrul ungar Peter Szijjarto.

Până la ora transmiterii acestei știri, oficialii români nu au făcut nicio declarație referitoare la acest subiect.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button