X

Rusia răspunde cu un documentar la cererile repetate ale României pentru restituirea tezaurului de la Moscova. DOCUMENTARUL INTEGRAL

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rusia reacționează la cererile repetate ale României pentru restituirea tezaurului de la Moscova cu un film documentar.  Ultimul demers a aparținut europarlamentarului Cristian Terheș si BNR.

CE SUSȚIN RUSII: 93 de tone de aur și alte valori culturale și istorice. Este ceea ce Rusia trebuie să restituie imediat României. Așa consideră autoritățile române. În ultimul timp, ele cer regulat restituirea acestor obiecte de valoare, se spune în introducerea documentarului. Deputații români din Parlamentul European au cerut chiar țărilor occidentale să elaboreze un act juridic internațional special. Dar despre ce valori este vorba? De ce a refuzat Vladimir Lenin să restituie României rezervele ei de aur? Ce s-a întâmplat cu acest tezaur în Rusia, după care și în Uniunea Sovietică? De ce în unele lăzi trimise din România la Moscova în loc de lingouri de aur s-au găsit sticle cu vin și chiar lenjerie de damă? Este adevărat că prejudiciul adus Uniunii Sovietice de România în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial este de câteva ori mai mare decât valoarea terauzului românesc? Până în prezent, ce a restituit Moscova părții române și ce nu? Și cum din cauza acestui tezaur aproape că s-au certat conducătorii URSS-ului și ai României socialiste?

Autorii filmului documentar „Misterul tezaurului românesc din Rusia”, realizat în 2023 de postul de televiziune rus „Zvezda”, încearcă să răspundă la toate aceste și la alte întrebări, în cadrul serialului documentar „Secretele secolului”, condus de prezentatorul Serghei Medvedev.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Cred ca numai la a Doua Venire a Domnului se va face dreptate. Pana atunci ce a mancat leul/comunistii, e bun mancat.
    PS. Rusii merita sa fie certati de Domnul.

    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button