X

Scholz l-a invitat pe Orban să plece din sală, înaintea votului de la summitul UE privind începerea negocierilor cu Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul ungar Viktor Orban a fost invitat de cancelarul german Olaf Scholz să părăsească sala înaintea votului privind începerea negocierilor de aderare cu Ucraina, transmite BBC. 

Premierul olandez Mark Rutte a relatat reporterilor acest detaliu interesant la sfârșitul primei zile a summitului UE.

„Am avut o discuție bună, dar la finalul discuției am simțit că va fi dificil să ajungem la un acord”, a declarat Rutte. „Și atunci Scholz i-a sugerat [lui Orban]: nu ați considera că este posibil să luăm o decizie fără prezența dumneavoastră în sală? Conform regulilor, acest lucru este posibil. Atunci obținem o decizie unanimă, doar că fără prezența Ungariei. Ei bine, el a ieșit”.

După vot, Viktor Orban a declarat că rămâne de aceeași părere: Ucraina nu este pregătită pentru negocierile de aderare la UE, iar decizia de a demara acest proces este greșită.

La sosirea la summitul de la Bruxelles, premierul ungar Viktor Orbán a declarat reporterilor că au avut loc multe discuții și că poziția Ungariei este clară: în ceea ce privește aderarea la UE, condițiile prealabile pentru Ucraina nu au fost îndeplinite, Consiliul nu este în măsură să ia o decizie – iar Ungaria nu va ceda.

Totodatăm Comisia Europeană a anunțat miercuri că deblochează 10 miliarde de euro destinate Ungariei – aproximativ o treime din suma totală suspendată în prezent din cauza unei serii de probleme legate de statul de drept.

Decizia a venit într-un context politic din ce în ce mai tensionat, în condițiile în care premierul Viktor Orbán își intensifică campania de opoziție pentru a împiedica deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina, pentru a bloca un fond special de 50 de miliarde de euro pentru a susține bugetul națiunii devastate de război și pentru a opri acordarea de noi ajutoare militare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button