X

Presa maghiară invocă un studiu dintr-o revistă științifică americană pentru a demola teoria daco-romană: Genomul românesc este în proporție de 50-69% de origine slavă

Genomul românesc este în proporție de 50-69% de origine slavă, asemănător cu cel al vecinilor săi balcanici, respectiv al Bulgariei și Croației – reiese dintr-un studiu intitulat „Istoria genomului Balcanilor de la hotarul roman la migrația slavilor”, apărut recent în revista științifică americană „Cell” conform televiziunii maghiare Hir Tv. 

Cell reuneste mai mulți cercetători de la universități prestigioase din lume.

Cell publică descoperiri de o semnificație neobișnuită în orice domeniu al biologiei experimentale, inclusiv, dar fără a se limita la biologie celulară, biologie moleculară, neuroștiință, imunologie, virologie și microbiologie, cancer, genetică umană, biologia sistemelor, semnalizare și mecanisme și terapie a bolii. Criteriul de bază pentru luarea în considerare a lucrărilor este dacă rezultatele oferă progrese conceptuale semnificative sau ridică întrebări și ipoteze provocatoare cu privire la o întrebare biologică interesantă și importantă.

Despre cercetarea care a distrus teoria originii daco-romane au relatat și presa sârbă și cea bulgară. Portalul Tanjug.rs a calificat cercetarea DNS fiind drept un deschizător de drumuri care a dus la descoperiri majore legate de structura genetică a populației balcanice referitor la Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, România, Albania și Grecia. Revista a adăugat că studiul realizat cu contribuția oamenilor de știință din Serbia, Spania și SUA face lumină privind răspândirea genelor slave din regiune. Potrivit rezultatelor publicate de portalul Cell.com, bulgarii, românii și croații dispun de cea mai ridicată concentrație genetică slavă, în timp ce prezența acestei moșteniri genetice este cea mai slabă la greci, oscilând între 4 și 20. Deocamdată presa română nu a relatat despre cercetarea menționată, ceea ce nu este de mirare, deoarece astfel teoria continuității daco-romane clădite pe baze artificiale a încetat să mai existe. După cum este cunoscut, puterea de la București consideră pe baza acestei teorii că Transilvania îi aparține.

Publicaţia Mandiner a precizat că cercetarea a avut un impact neplăcut asupra românilor, deoarece aceştia propovăduiesc de decenii teoria daco-romană care se bazează de înrudirea dintre limbile latină şi română. În concluzie, românii din Transilvania se consideră descendenţi ai locuitorilor de odinioară ai Daciei Romane, ai dacilor romanizaţi şi ai coloniştilor romani, deci ei sunt locuitorii străvechi ai Transilvaniei.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sursa: Hirtv.hu/ Rador Radio România / Traducerea: Imola Stănescu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Ha ha ha!
    Marxistoizii astia spun negrului – alb si minciunii – adevar!..
    Este exact invers!
    Ca si “vecinii”, geti/daci slavizati, maghiarizati, ?… mai departe – arabizati/turcizati…

    C-or fi prosti sa spuna invers? Nu le mai ies socotelile!
    Se bazeaza pe numar: e mai mare – hopa! acolo e sursa!
    Ca doar rusi “e mai multi”, … is it?

    1. Cum arata un roman (geto-dac, sau cum spuneti dumneavoastra)? Credeti ca dacii dumneavoastra erau blonzi cu ochi albastri?

      Noi nu ne numim romani de la imperiul roman pagan, ci de la cel Ortodox (“Bizantin”), pentru ca faceam parte din el, la fel ca fratii greci, bulgari si sarbi. Iar cand acel Imperiu Dreptcredincios a cazut, din cauza pacatelor noastre, a dat Domnul sceptrul imparatesc, Sfintei Rusii.

      Haideti sa privim in trecut, si sa vedem cand a aparut teoria asta cu daco-romanii. Cand a aparut? Nu cumva in secolul XIX? Adica fix cand sortuletele s-au apucat sa abureasca lumea cu fel de fel de prostii si superstitii. Atunci a aparut si ideologia umanista neopagana, numita nationalism.

      Aceste minciuni au dus la neintelegeri intre fratii ortodocsi (asta a fost si scopul lor), pentru ca fiind animati de dorinte lumesti, sa se pretinda mai bun decat ceilalti.

      Pe primul loc e credinta. Avem frati crestini adevarati (ortodocsi) chiar si in Coreea de Nord, si tot restul lumii.
      Fratii dreptcredinciosi nu se unesc babiloneste, precum paganii, ci se unesc in Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica a Domnului.
      Fiecare neam dreptcredincios are limba si pamantul sau, dat Domnul Dumnezeu.

  2. Tocmai am citit studiul original, este disponibil gratis in Sciencedirect – versiunea in engleza. Se refera la zona balcanica in ansamblul ei. Este foarte bine documentat insa numai pt regiunea bulgara,sirba,croata!!!. Imensa majoritate a datelor colectate se refera la teritoriile de imediat la sud de Dunare (nordul Bulgariei, actuala Serbia si Croatia) si in legatura cu ele tind sa cred ca studiul are dreptate. Referitor la zona valaha nord-dunareana, subliniez ca au date dintr-un singur sit arheologic (fata de zeci la sud de Dunare) din Romania actuala, acesta fiind in opinia mea total insuficient pentru a trage vreo concluzie viabila in legatura cu romanii/valahii.UN SINGUR SIT!!!.Citim,ne informam apoi emitem concluzii.Si oricum spre imensa deziluzie bulgara care revendica origini…tracice,bazandu-se pe tezaurele daco-getice si nu pe studii genetice.Ramane cum a zis marele Iorga..’ O insula de latinitate intr-o mare slava cu un singur prieten,Marea Neagra’!Pt.ca si prietenii moghior au peste 60% gene slave datorira cumanilor si nimicirilor mongole din sec 11-14..

    1. Aticolul prezinta ceea ce spune presa maghiara, este o traducere. Cum sa gandesti ceea ce ai scris, cand arhiva acestui site arata clar ca respingem orice idee iredentista!

  3. Da pretine,fixblonzi cu ochi albaștri erau strămoșii noștri dacii.Vezi descrierile contemporanilor romani ( dinRoma cezarilor).
    Și Nu, nune numim romei,ca cei din orașul lui Constantin.Toate cronicile medievale numeau pământul dintre Tisa Nistru si Dunare cu numele antic de Dacia.Pe Mihai Pătrașcu akaViteazul îl numeau dușmanii sai Dacul cel Rau…
    Sa vedem dacă George a lu Simion ficior are sânge în instalație sa ia domnia Tarii și sa scrie- în sfârșit -istoria adevarata a acestui neam crucificat de douamii de ani pe crucea istoriei !
    Dar asta cu Sfânta Rossia…Mai las-o jos ca măcăne ! Nici macar yezreelul nu e Țară Sfanta, ca dacă Dumnezeu ar fi creeat o tara Sfânta, n ar fi nascut țara aia atâția ticăloși ! Sfant e Domnul Savaot,cum canta liturghia îngerească și cea omeneasca !!!

    1. @Max dumitale las-o mai moale, matale pui neamul (pe care îl consideri infailibil) mai presus de Dreapta Credință.

      Care sunt descrierile făcute de romanii păgâni?

      Romei se numeau frații vorbitori ai limbii grecești (era doar o particularizare). Oamenii acestui neam se autodenumeau “români”, înainte că statul masonic al dumitale sa existe; cum se poate asta?. Romania era de fapt numele Imperiului “Bizantin” (așa era cunoscut cetățenilor săi); motiv pentru care a fost acceptat așa ușor de oamenii simpli.

      “Toate cronicile” care sunt acelea? Scrise de cine? Surse?

      Unde era numit Robul Adavaratului Dumnezeu, Mihai Bravu, “dacul cel rău”? În imaginația dumneavoastră? Și nu prea avea înfățișare de “dac”, după spusele dumneavoastra (avea părul și ochii închiși la culoare, exact că frații noștri balcanici).

      Rusia a fost Sfânta pentru că a fost moștenitoare a împărăției ortodoxe, primind Sfânta Credință și aparand-o, după cât a putut ea. Dar păcatele fraților ruși (și ale noastre) au mâniat pe Domnul, iar El a lăsat și această împărăție sa cadă în mâinile vrășmașilor noștri.

      De ai fi drept-credincios, ai înțelege că Adevăratul Israil e poporul creștin ortodox de pretutindeni, iar Țara Sfânta se numește așa, pentru că Însuși Dumnezeu a călcat cu Preasfintele Picioare ale Firii Sale Omenești pe acel pământ, nu pentru că se autointitulează niste păgâni drept “popor ales”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button