X

IPS Teodosie anchetat de DNA. Reacția ierarhului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, marți, că a început urmărirea penală față de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.  Dosarul a fost deschis de DNA în urma unei anchete Recorder. Și un consilier din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

Răspunsul IPS Teodosie

„Se fac niște verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire”, spune ÎPS Teodosie după anunțul DNA privind urmărirea penală pe numele său.

„Nu e nicio urmărire. Se fac niște verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu știu de așa ceva. Nu umblu cu supoziții, nu mă interesează ce este. Eu sper că nu este nicio problemă”, spune ÎPS Teodosie. Procurorii DNA Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Petrescu Teodosie, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, precum și P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit ordonanței procurorilor, „în luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte”.

„La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică <înțelegerea> respectivă. Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului. Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se menționează în finalul comunicatului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Adica un dosar facut de DNA Constanța pe baza inscenarii pusa la cale de marxistii si anticrestinii de la Recorder, in care se vede de catre orice om normal la cap, ca Teodosie nu ii promite nimic escrocului acela, ci il trimite sa ia legatura cu un consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului! Nici macar scursura penibila Kovesi nu se cobora atat de jos! Ceea urmaresc aceste satane anticrestine coordonate de Statul subteran mafiot-securistic dmbovitean, cu precadere in aproprierea unor mari sarbatori crestine, sunt mereu aceleasi 2 obiective:
    1. improscarea cu noroi a BOR si scaderea increderii ei in randul romanilor in contextul trecerii la infaptuirea dezideratelor Agendei 2030, atat de draga papusarilor oculti externi;
    2. punerea sub acuzare a lui Teodosie sau macar compromiterea lui in ochii romanilor, deoarece inaltul ierarh are o viziune suveranist-conservatoare-crestina, neinghitind pe nemestecate “petardele” securistilor globalisti damboviteni, asa cum fac alti ierarhi sau alte Iude infiltrate in Biserica, cum ar fi demonul marxist Banescu, care deja s-a si autopronuntat in acest caz!
    Oricum ar fi, romanii dreptcredinciosi ar trebui sa faca scut in jurul lui Teodosie si a altor ierarhi nevanduti, impotriva unor astfel de abuzuri de tip securistic strigatoare la cer!

  2. Dar pe țiganul Ciolacu când îl anchetează DNA pentru abuzul în serviciul săvârșit în perioada când conducea firma primăriei din Buzău și a dat o lucrare unui acolit din PSD la un preț supraevaluat ?? Și pentru certificatul fals de revoluționar și studiile false, plus diploma falsa obținută de la o universitate care nu era acreditata în perioada când a urmat cursurile acestei facultăți, când va fi anchetat acest țigan mason care a vrut sa vândă și Ardealul și a luat parte alături de ceilalți asasini la organizarea atacului împotriva românilor în pandemia falsa de covid, iar apoi a vândut România prin asa zisul plan de dezvoltare a Romaniei PNRR, care nu este altceva decât privatizarea și cumpărarea României de către bancherii evrei.

  3. Unele evenimente par desprinse din comediile lui Caragiale. Dacă omul e corect politic atunci pentru mormanul de gunoi se poate face pivniță acoperită cu un capac lustruit peste care se așterne un covor frumos. Dacă omul nu e corect politic, atunci gunoiul este pus la îndemână pentru a putea fi arătat la nevoie și prezentat ca un morman.

    Lupta pentru un ideal politic, religios, economic sau social trebuie să aibă aceeași unitate de măsură pentru toți. Altminteri pot să apară abuzuri. Să ne amintim de marile abuzuri comise asupra intelectualilor, preoților și ierarhilor români de la jumătatea secolului trecut. Și acestea continuă și acum sub alte forme…

    În cazul luptei împotriva corupției, se vede clar că unii au voie să fie corupți, alții – nu. Nici nu știe omul de rând când e
    vorba despre o înscenare și când nu e. Românii trebuie să învețe să fie uniți, nu egoiști. Ne purtăm deja ciudat. Suntem reeducați. Nu mai știm să ne apărăm valorile. Încotro ne îndreptăm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button