X

Suveraniștii europeni adoptă „Manifestul de la Florența” pentru o Europă Liberă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Găzduită de partidul Lega al lui Salvini, convenția ID Group a adunat o mie de membri din 14 partide conservatoare europene la Florența – un loc ideal pentru a da startul noii Renașteri de dreapta a Europei, scrie jurnalistul Tamás Orbán pentru The European Conservative. 

Sub motto-ul „Locuri de muncă, securitate, bun simț”, Grupul Identitate și Democrație (ID) al Parlamentului European a organizat o convenție masivă la Florența duminică, 3 decembrie, servind și drept lansare neoficială a campaniei grupului pentru alegerile UE de anul viitor.

La eveniment, găzduit de partidul Lega al vicepremierului italian Matteo Salvini, au participat peste o mie de membri și personal din 14 partide suveraniste diferite din toată Europa, inclusiv partidul lui Marine Le Pen Rassemblement National al Franței (RN), AfD german, FPÖ austriac, și PVV-ul lui Geert Wilders, care a câștigat recent alegerile olandeze.

„Am ales Florența pentru că este simbolul Renașterii, un loc în care Europa a renascut”, a declarat europarlamentarul Marco Zanni, președintele ID Group, în discursul său de deschidere în numele organizatorilor.

 „Începem o nouă eră, reînnoirea… unei Europe libere pentru cetățeni liberi.”

Întâlnirea a avut loc în robusta Fortezza da Basso din Florența – pentru că nimic nu simbolizează „Fortăreața Europa” la fel de mult ca o fortăreață reală – la câțiva pași de bisericile și palatele uimitoare ale capitalei toscane care găzduiesc cele mai mari opere de artă umaniste din Europa.

Într-adevăr, mulți dintre vorbitori s-au inspirat din Renașterea italiană pentru a-și prezenta punctele.

„Ceea ce este în joc pentru noi [la alegerile UE] este să returnăm puterea oamenilor”, a spus liderul Rassemblement National, Marine Le Pen, în mesajul său video, înainte de a-l cita pe cel mai faimos teoretician politic din Florența, Niccolò Machiavelli: „Cea mai bună fortăreață a tiraniei este inerția poporului.”

Dar asta e pe cale să se schimbe. „Astăzi este o zi istorică”, a declarat Salvini în marele său discurs. „Europenii vor avea de ales: libertatea pe de o parte și frica pe de altă parte; drepturile și munca pe de o parte, extremismul pe de altă parte.”

Astăzi, la Florența, sunt prietenii Europei, apărătorii Europei. Astăzi, la Florența, câteva femei și bărbați vor învinge un gigant care este primul dușman al Europei: Realitatea birocratică masonică […] Nu ne este frică!

În acest scop, Salvini a cerut o coaliție largă de dreapta la Bruxelles, între ID, ECR și chiar PPE de centru-dreapta, care a colaborat cu stânga mult mai mult decât cele două grupuri conservatoare. Dar noul echilibru de putere ar putea determina PPE să pivoteze spre dreapta, cel puțin asta speră Salvini.

„Pentru prima dată, un centru-dreapta unit și hotărât poate câștiga și elibera Bruxelles-ul de cei care îl ocupă ilegal în interesul lor”, a spus vicepremierul.

Ideea unei coaliții de dreapta împotriva instituției de stânga de la Bruxelles a fost o temă recurentă și în alte câteva discursuri.

„Nu suntem împotriva Europei, ci pentru Europa. Visul Europei a fost violat de o clasă politică verde și de stânga. Toți cei care sunt critici împotriva acestei UE trebuie să colaboreze”, a spus europarlamentarul Gerolf Annemans, reprezentantul flamandului Vlaams Belang.

Nu vrem această Europă globalistă”, a spus Tino Chrupalla, co-lider al AfD. „Suntem pentru solidaritate și siguranță. Pentru libertate și proprietate. Pentru viziunea noastră despre Europa națiunilor. Și putem face acest lucru să se întâmple printr-o muncă comună.”

Ocupat cu formarea guvernamentală din Olanda, Geert Wilders de la PVV s-a alăturat și el prin video și, firește, s-a concentrat pe recenta sa victorie electorală și ce ar putea implica aceasta pentru restul continentului.

„Am dat speranță milioanelor de oameni”, a spus Wilders. „Fie ca câștigarea alegerilor naționale din Olanda să fie începutul unui val de victorii în alegerile naționale în toată Europa!”

Călătoria noastră înainte se bazează pe principiile care ne-au definit de-a lungul istoriei: suveranitatea, identitatea națională și libertatea. Trebuie să ne asigurăm că deciziile care ne afectează națiunile sunt luate de cei care le cunosc și le iubesc cel mai mult.

Au fost prezente și partide mai mici membre ID, inclusiv CHEGA portughez, Confederația Poloneză, EKRE estonă și Partidul Popular Danez.

Noii membri potențiali din România și Bulgaria au primit și ei aceeași platformă ca și cei consacrați, pregătind audiența pentru un grup ID mult mai larg în Parlamentul European după luna iunie.

„Ar putea fi doar o duzină de [partide] aici, dar în spatele nostru sunt zeci de milioane de europeni”, a declarat Kostadin Kostadinov, liderul Partidului Renașterii Bulgare. „Milioane de europeni care nu vor să fie oaspeți în casele lor.”

George Simion de la partidul AUR din România a fost deosebit de popular în rândul publicului, deoarece a optat să vorbească fără interpret, într-o italiană aproape impecabilă. „Suntem în iad”, a declarat Simion despre UE, făcând totodată referire la Infernul lui Dante Alighieri . „Dar avem o oportunitate istorică; pas cu pas, ne putem muta în Purgatoriu și apoi în Paradis.”

La sfârșitul evenimentului, Grupul și-a dezvăluit noul program electoral – purtând titlul „Manifestul de la Florența pentru popoare și națiuni” – care presupune că nu numai indivizii, ci și națiunile au drepturi proprii.

În esență, documentul este o mărturie ambițioasă a unității dreptei suveraniste în întreaga Europă:

Îmbrățișăm identitățile și tradițiile noastre unice. Acesta este motivul pentru care vom coopera pentru a ne proteja valorile și moștenirea comună.

Păstrăm limbile și culturile frumoase ale națiunilor noastre. Acesta este motivul pentru care vom coopera pentru a ne proteja frontierele externe.

Susținem democrația și statul de drept tradițional. Acesta este motivul pentru care vom coopera pentru a păstra libertatea de exprimare.

Facem apel la o Europă a cooperării, mai degrabă decât la centralizare. Noi suntem uniti. Suntem hotărâți. Suntem mândri.

În ceea ce privește programul electoral concret, documentul detaliază că ID va lucra pentru restabilirea și întărirea suveranității statelor membre în procesul decizional al UE și permițându-le să-și controleze granițele, împiedicând în același timp Bruxelles-ul să abuzeze de statul de drept împotriva lor.

În plus, programul critică Digital Services Act (DSA) pentru că permite încălcarea libertății de exprimare online; agenda verde actuală pentru creșterea prețurilor și prejudicierea industriilor europene; oribila lipsă de transparență în cadrul instituțiilor europene (gândiți-vă la Pfizergate); și efortul continuu de a schimba tratatele și de a construi un „ superstat ” european.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. O Europa Libera nu inseamna o Europa a Natiunilor….
    Inseamna doar mai multe colonii care-si cosmetitizeaza aparenta – marxisti, marxisti, marxisti… chiar daca nu trotkisti.

    Sa nu ne inselam: “suveranismul” este o autonomie a firmelor pui ale aceleiasi mame anti-crestine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button