X

George Simion a fost decorat de către ÎPS Laurențiu Streza cu Crucea Șaguniană pentru apărarea credinței și activitatea sa pusă în slujba românilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a fost decorat joi, 30 noiembrie, în cadrul unei ceremonii solemne, cu cea mai înaltă distincție pe care o poate acorda Mitropolia Ardealului. 

La finalul Sfintei Liturghii, Înalt Prea Sfinția Sa Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, i-a oferit Crucea Șaguniană președintelui AUR, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în apărarea credinței și a activității sale puse în slujba românilor. Momentul ales a avut o încărcătură deosebită, având în vedere că astăzi românii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat.

“Cu bucurie și recunoștință îmi exprim sincerele mulțumiri către Mitropolitul Laurențiu al Ardealului pentru onoarea de a-mi acorda cea mai înaltă distincție, Crucea Sfântului Andrei Șaguna. Este o binecuvântare și o încununare a eforturilor depuse în slujba neamului și a valorilor noastre tradiționale.

Sunt onorat să primesc o înaltă distincție conferită în amintirea unui ierarh deosebit de important pentru Biserica Ortodoxă din Transilvania, Andrei Șaguna, cel care și-a dedicat activitatea apărării drepturilor românilor din această regiune și a militat pentru restaurarea vechii Mitropolii a Transilvaniei într-o perioadă în care românilor le era interzis accesul în centrul Sibiului.

Sfântul Andrei Șaguna a trudit pentru semenii săi, manifestându-și iubirea față de aceștia până la ultimul moment, atunci când a lăsat întreaga avere Arhiepiscopiei Sibiului, un lucru nefiresc pentru timpurile pe care le trăim. Politicienii noștri de după 1989 au știut doar să înstrăineze toate aceste moșteniri pe care le-am primit, cel mai elocvent caz fiind cel al moștenirii pe care Emanuil Gojdu a lăsat-o prin testament națiunii române din Transilvania”, a declarat președintele AUR, George Simion.

AUR reiterează angajamentul pentru apărarea valorilor care ne definesc, iar această recunoaștere ne confirmă faptul că luptăm pentru cauza cea dreaptă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ce vrea sa insemne articolul asta?

    Sa ne prefacem ca nu stim cine sunt acesti actorasi?

    Laurentiu Streza: Între 1982-1983 urmează cursuri la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elveția) și se specializează în domeniul liturgic, la Facultatea de Teologie Catolică a Universității din Fribourg – Elveția.

    În 1985 devine doctor în Teologie, la Institutul Teologic Universitar București – Specialitatea Liturgică, Pastorală și Artă creștină, cu teza: „Botezul în diferite rituri liturgice creștine”, sub îndrumarea marelui liturgist, Pr. Prof. Dr. Ene Braniște. (Orthodoxwiki.org)

    Din ce am putut vedea, dumnealui nu prea poate sa se numeasca nici mirean ortodox, dar este in fruntea unei Arhiepiscopii.

    Si dupa ne miram de ce suntem batjocoriti de toate neamurile.

    Trebuie sa spunem dulcelui, dulce, iar amarului, amar, de fiecare data; nu doar cand ne convine noua.

    1. @Toma: In zilele noastre, cand neomsrxismul s-a infiltrat in toate partidele (neo)idtorice, in lumea politica nu ai optiuni mai bune. Dupa ce va ajunge la putere va fi foatre greu pt AUR. PS: Viktor Orban aproape a transformat Auchanul din Ungaria in brand maghiar prein cumpasrea de actiuni.

  2. Care merite? Că a încurajat venirea străinilor în țară? Aceștia deja fac legea în țară și cine le promite mai multe drepturi acela este decorat și propulsat să ne fie chiar președinte, dacă se poate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button