X

Israel depășește Rusia la crime de război, în doar o lună! În Gaza: 14.500 de morți, între care 6000 de copii. În Ucraina, într-un an și jumătate: 10.000 de civili uciși, 500 copii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Update 22 noiembrie: Numărul palestinienilor uciși de la 7 octombrie a crescut la 14. 532, dintre care aproximativ 6.000 de copii, potrivit biroului de presă al guvernului.

Mai mult de 60% din clădirile din Gaza au fost avariate de bombardamentele israeliene. Numărul personalului medical ucis a crescut la 205.

Numărul persoanelor strămutate în interiorul țării se ridică acum la 1,5 milioane de persoane.

Update 21 noiembrie: În ultima sa actualizare, Agenția ONU pentru refugiați palestinieni afirmă că aproape 1,7 milioane de persoane au fost strămutate în Fâșia Gaza din 7 octombrie. Aceasta a adăugat că aproape 75 % din cei peste 13.000 de palestinieni uciși în Gaza în aceeași perioadă sunt copii, femei și bătrâni.

Update 16 noiembrie: Din cele 35 de spitale, nouă funcționează parțial. Restul sunt scoase din funcțiune. Bilanțul palestinian al morților până miercuri se ridica la 11.470 de persoane, dintre care 4.407 sunt copii. Mai mult de 29.000 de persoane sunt rănite.

În spitalul al-Shifa, 40 de pacienți, inclusiv trei copii prematuri, au murit din 11 noiembrie din cauza lipsei de combustibil. Echipele medicale nu se pot deplasa între departamentele și clădirile spitalului al-Shifa deoarece o dronă israeliană trage asupra celor care se deplasează în jurul complexului.

Printre cei decedați se numără 202 membri ai personalului medical și 26 de membri ai apărării civile. Peste 200 de membri ai personalului medical au fost răniți.

Persoanele strămutate care fug din nordul Gaza raportează prezența cadavrelor pe străzi. Începând de miercuri, peste 3.640 de civili sunt dați dispăruți, inclusiv 1.770 de copii, despre care se presupune că sunt prinși sau morți sub dărâmături. Mai mult de 58% (aproape 276.000) din locuințele din Gaza au fost distruse. Peste 60 de ambulanțe au fost atacate; 55 sunt avariate și scoase din uz.

Update 13 noiembrie: Directorul general adjunct al Ministerului Sănătății din Gaza, Ismail al-Thawabta, tocmai a oferit cele mai recente informații. El a confirmat că numărul morților din Gaza a crescut la 11.240 și a adăugat următoarele: Printre morții din Gaza se numără 4.630 de copii și 3.130 de femei.

Numărul personalului medical ucis este acum de 189, inclusiv medici, asistente și paramedici.

Zece persoane – “copii, bebeluși, pacienți și răniți” – au murit la spitalul al-Shifa din cauza faptului că sălile de operație au fost închise din cauza lipsei de combustibil.

Dacă lipsa combustibilului va continua, aceasta va provoca o pană de curent în comunicații și internet. Al-Thawabta a declarat că se preconizează că acest lucru se va întâmpla joi și va duce la “toate crimele Israelului” care vor fi “ascunse lumii” și va transforma criza umanitară din “rău în mai rău”.

Trebuie să se permită intrarea combustibilului în Gaza, iar punctul de trecere Rafah cu Egiptul trebuie să fie deschis în totalitate.

Israelul și comunitatea internațională – în special Statele Unite – sunt pe deplin responsabile pentru “crimele împotriva civililor”.

Luptele au distrus, de asemenea, 41 120 de proprietăți rezidențiale, 94 de sedii guvernamentale, 71 de moschei distruse și 253 de școli avariate.

S-au înregistrat 181 de milioane de dolari în pierderi agricole directe, 25 la sută din fermele agricole fiind distruse.

4 sedii guvernamentale, 253 de școli, 71 de moschei și 3 biserici distruse în raidurile israeliene.

Update 7 noiembrie: Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza afirmă că 10.328 de persoane, dintre care 4.237 de copii, au fost ucise în enclava asediată din 7 octombrie.

Update 6 noiembrie: Bilanțul palestinienilor în urma războiului în curs de desfășurare cu Israelul a ajuns la 10.022 de morți, dintre care 4.104 copii și 2.641 de femei.

Numărul celor răniți de la 7 octombrie a crescut la 25.408. Spitalul Al-Rantisi a fost vizat de două ori de atacuri aeriene israeliene. Centrul de oncologie și Centrul specializat pentru copii au fost, de asemenea, vizate. Patru persoane au fost ucise și 70 au fost rănite, unele dintre ele copii, personal și refugiați. Atacurile israeliene au distrus panourile solare și rezervoarele de apă din Spitalul al-Rantisi. Luarea în vizor a bunurilor esențiale amenință viața tuturor celor din spital. Israelul a efectuat 18 atacuri în ultimele ore, ucigând 252 de persoane. 192 de membri ai personalului medical au fost uciși și 32 de ambulanțe au fost distruse începând cu 7 octombrie, în timp ce 16 spitale sunt acum scoase din funcțiune.

Update 4 noiembrie: În ultima sa actualizare din Gaza, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Ashraf al-Qudra, a declarat că cel puțin 15 persoane au fost ucise și alte 54 au fost rănite în bombardamentul israelian asupra școlii al-Fakhoora. Majoritatea victimelor erau femei și copii care stăteau în curtea școlii și care au fost sfâșiați; oasele și carnea lor au fost adunate în saci de plastic, a spus el. Cel puțin 231 de persoane au fost ucise în atacuri israeliene numai în ultimele 24 de ore, a precizat al-Qudra. Acest lucru ridică bilanțul general al morților din 7 octombrie la 9.488 de palestinieni, inclusiv 3.900 de copii.

Update 3 noiembrie: Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza afirmă că numărul morților din 7 octombrie a ajuns la 9.227. Ministerul a precizat că 3.826 de copii și 2.405 femei se numără printre cei uciși în atacurile israeliene. De asemenea, peste 32.500 de persoane au fost rănite în aceeași perioadă.

Update 2 noiembrie: numărul victimelor din rândul civililor din Fâșia Gaza a ajuns la 9.061, dintre care 3.760 de copii și 2.326 de femei. Israelul continuă bombardamentele asupra taberelor de refugiați ceea ce va duce la creșterea deceselor.

Update 30 octombrie: 93 de persoane au fost ucise astăzi în Khan Younis. Cel puțin 8.306 persoane au fost ucise în atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza începând cu 7 octombrie. Cifra include 3.457 de copii, 2.136 de femei și 480 de persoane în vârstă. Cel puțin 21.048 de persoane au fost rănite. 1.950 de persoane sunt în continuare date dispărute, inclusiv 1.050 de copii.

Update 29 octombrie: Civili decedați în Gaza 8005 din care jumătate sunt copii. Persoane rănite – 20.242. În zona ocupată West Bank: decedați 112, răniți 1900.

Update 28 octombrie: Civili decedați în Gaza 7703 din care 3595 sunt copii. Persoane rănite – 19734, 1800 declarate dispărute din care peste 1000 sunt doar copii. Date sunt oferite de Times of Gaza.

După nici 80 de ani de acalmie, lumea pare să fie gata să dea din nou în clocot, conflictele au depășit faza de latență și diferențele de viziune asupra noii ordini mondiale sunt exprimate fățiș, direct, fără diplomație.

În momentul de față punctele cele mai fierbinți ale planetei sunt Ucraina și Israelul, în care confruntarea a ajuns la stadiul de beligeranță directă, și unde, din nefericire, victimele populației civile, denumite cinic de strategii militari sunt numite victime colaterale.

În luna august, Înaltul Comisariat al ONU estima că de la începutul războiului din Ucraina, din februarie 2022, și-au pierdut viața 9.444 de civili, printre care 500 de copii și alte 16.940 de persoane din rândul populației au fost rănite.

Raportul oficialului ONU mai consemna faptul că datele nu sunt complete și că în primele luni de război au murit mai mulţi civili. În primăvara şi vara acestui an au murit în fiecare lună între 170 şi 180 de civili.

Joi, Hamas, organizația care controlează Fâșia Gaza anunța, într-un comunicat al ministerului Sănătății că în primele trei săptămâni ale conflictului israeliano-palestinian și-au pierdut viața 7.000 de persoane, marea lor majoritate civili, inclusiv peste 2.900 de copii.

Datele oferite de oficialii palestinieni au fost contestate de președintele american Joe Biden, care a declarat că e sigur că și-au pierdut viața persoane nevinovate, din rândul civililor, dar că nu are încredere în bilanțul furnizat de palestinieni.

În replică, ministerul Sănătății din Gaza a publicat o listă cu numele 6.747 de palestinieni uciși de la începutul conflictului, care include sexul, vârsta și numărele de identitate.

Într-o conferinţă de presă la Ierusalim, şeful agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), Philippe Lazzarini, a declarat că bilanțul întocmit din surse proprii indică aproximativ același număr de victime.

În urma atacului asupra Israelului din 7 octombrie 2023, au decedat peste 1405 de civili masacrați de Hamas și 224 de persoane au fost răpite și transferate în Fâșia Gaza, dintre care 33 de copii sub vârsta de 18 ani și 10 copii sub 5 ani. Numărul persoanelor rănite în urma atacului se ridică la 5431. Până în prezent au fost eliberate doar 4 persoane cu dublă naționalitate.

Aproape 50” de ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza au fost ucişi, de la începutul bombardamentelor israeliene, au anunţat joi Brigăzile Ezzedin al-Qassam, aripa militară a Hamas. Autorităţile israeliene nu au confirmat acest număr, iar AFP scrie că nu îl poate verifica din surse independente.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. De la SB news: 350 000 soldati pe front morti in Ucraina. Probabil nr.lor este mult mai mare. Plus civilii.

    “””Senatorul Robert Kennedy Jr, candidat la functia de președinte SUA : Ukraine lost about 350 thousand men on the front line.

    “According to some reports, about 350 thousand Ukrainians have already died at the front. They do not tell us about it,” the politician said.

    Robert Kennedy Jr. criticised the authorities of the United States and Ukraine, as they hide the real number of deaths. He also recalled how the American Government earlier lied about the coronavirus infection and the war in Iraq. “I think the Administration and the Pentagon are dishonest with Americans on the issue of real victims of Ukrainians. I think the Ukrainian Government is also lying,” he added.

    The politician expressed confidence that the US Administration is hiding the truth from Americans not only about the death toll, but also about the true causes of the conflict in Ukraine, “””

    Imi amintesc cā pe reptila, pardon, pe tanti Ursula, acu’ cateva luni a luat-o gura pe dinainte si a spus in public, ca in Ucraina au murit 114 000 OFIȚERI, deci nu soldati. Faceti un calcul dumar: câti soldati ar comanda un ofițer?!! 30 , 40, 50 mai multi. Faceti inmultirea si aflati nr REAL de victime CRESTIN ORTODOCSI BARBATI UCRAINIENI, victime a ocultei, deoarece oculta satanista a stârnit razboiul, cu radacini in lovitura de stat 2014 ale jidanilor ce controleaza SUA, adicā Victoria Nuland si clanul politic al homosexualului Obama, dirijati de satanistii mondiali.

    Câte victime au fost din randul barbatilor rusi din Rusia, care a eradicat, distrus laboratoarele biologice de “vaccinuri” arme biologice din Ucrsina, numai DUMNEZEU stie.

    Se minte mult, de ambele tabere.
    Acum, genocidul copiilor nevinovati din PALESTINA , ca o jertfa catre antihrist, adusa de jidanii sionisti din Israel, cu pion principal cālāul Bibi. Pe langa atacarea Iran, viitoarea statie de razboi ww3, va fi Moscheia lui Omar.

    … Sāracii copii mācelariți …
    DUMNEZEU sā-i ducā in rai, în Lumina Lui HRISTOS!

    Doamne ajutā!

  2. Puteti enumera “crimele de razboi” ale Rusiei?
    … daca tot preluati si promovati asta?
    La razboi – ca la razboi: moare lumea… da si-acolo sint niste intelegeri sa se lupte unii cu altii, nu chiar toti cu toti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button