X

“Sigur și eficient”: Patentul vaccinului Moderna a fost anulat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avocatul Gheorghe Piperea comentează o știre Reuters, care informează că Oficiul European de Brevete declară brevetul ARNm Moderna invalid. 

Oneștii producători ai vakseenului care “a salvat vieți” în plandemie se ceartă ca chiorii între ei cu privire la proprietatea industrială (patentul) asupra metodei “științifice” de preparare a serului de manipulare genetică utilizând ARN mesager.

Moderna a dat în judecată Pfizer/BionTech pentru că le-ar fi copiat și uzurpat patentul.

Invers, Pfizer/BionTech a reclamat Moderna la Autoritatea Europeană pentru invenții și mărci pentru că i-ar fi copiat patentul. Același patent.

Reuters zice că azi Autoritatea Europeană ar fi anulat patentul Moderna.

BionTech se declară mulțumită și, în plus, acuză Moderna că a mai uzurpat (furat) și alte patente. Sunt sigur că și alegațiile Moderna contra concurenților sunt la fel de de elegante. Ceva de gen “eu l-am făcut hahaleră, el m-a făcut zdreanță, dar nu ne-am jignit”.

Mai important e altceva.

Dacă patentul a fost invalidat, cum a fost posibil ca vakseenul să fie autorizat și comercializat? Cum poate fi un vakseen sigur și eficient dacă patentul e furat?

Cine va cere înapoi de la producătorul furăcios banii obținuți fără just temei? Adică, zeci sau chiar sute de miliarde de dolari? Unii astfel de bani fiind răpiți din taxele și impozitele populației? 

PS În plandemie a fost o dispută stupidă intre administrația americană și producătorii vakseenului, pe motiv că ăștia din urmă nu acceptau ca serul să fie produs sub licență gratuită în Africa și India, ca să ajungă la toți. Producătorii s-au opus. Au câștigat. Știți cu ce motivație? Au zis că numai proprietarii patentului pot produce la calitate înaltă vakseenul. Și gata, treaba s-a fâsâit.

Care proprietari?

Că fiecare zice că el e, nu celălalt…

PPS Onestitatea și dreptatea nu prea îi dau afară din casă pe acești bărbate, Bancel și Bourla… Iată cu cine făcut a Ursula afaceri (cam corupte…) și în cine am fost forțați să credem…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button