X

Război Israel: Acord de armistiţiu temporar. 50 de ostatici ţinuţi de Hamas ar urma să fie eliberați

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cabinetul Netanyahu a aprobat, miercuri dimineaţa, 22 noiembrie, un acord care prevede eliberarea a 50 de ostatici deţinuţi de Hamas, în schimbul eliberării unor prizonieri palestinieni. 

Guvernul israelian a aprobat miercuri dimineaţa un acord ce prevede eliberarea a 50 de ostatici deţinuţi de Hamas în schimbul eliberării unor prizonieri palestinieni şi a unui armistiţiu în Fâşia Gaza, potrivit unui comunicat oficial, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Pauză de la lupte timp de patru zile, timp în care vor fi eliberate cel puțin 50 de persoane răpite

„Guvernul a aprobat orientările generale ale primei etape a unui acord în baza căruia cel puţin 50 persoane răpite – femei şi copii – vor fi eliberate timp de patru zile, timp în care va fi o pauză în lupte” – se precizează în comunicatul de presă al Cabinetului israelian.

În jur de 240 de persoane au fost răpite în timpul atacului lansat de mişcarea islamistă, aflată la putere în Fâşia Gaza, împotriva Israelului pe 7 octombrie.

Liderul Hamas anunțase anterior faptul că s-ar putea ajunge la un acord de armistițiu. „Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”, declarase liderul Hamas, Ismail Haniyeh.

Acordul ar prevede eliberarea a 50 de ostatici în schimbul a 150 de palestinieni închişi în Israel

Conform unor surse apropiate discuţiilor, acordul prevede, în această primă fază ce poate fi reînnoită, eliberarea a 50 de ostatici în schimbul a 150 de palestinieni închişi în Israel, notează aceeași sursă.

Însă după încheierea acestei faze, Israelul rămâne concentrat pe obiectivul său de a „elimina” Hamas şi de a promova eliberarea altor ostatici aflaţi în mâinile mişcării islamiste palestiniene, a transmis Guvernul israelian.

„Guvernul israelian, armata israeliană şi forţele de securitate vor continua războiul pentru a aduce înapoi toate persoanele răpite, pentru a elimina Hamas şi pentru a se asigura că nu mai există nicio ameninţare pentru statul Israel dinspre Gaza”, se menționează într-un comunicat de presă.

Reacția Hamas la acordul de „armistiţiu umanitar” ce a primit undă verde din partea Israelului

Conform aceleiași surse, Hamas a salutat miercuri acordul de „armistiţiu umanitar” aprobat de Israel.

„Prevederile acestui acord au fost formulate în conformitate cu viziunea rezistenţei şi hotărârea care urmăresc să servească poporul nostru şi să îi întărească tenacitatea în faţa agresiunii”, a transmis Hamas într-un comunicat.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button