X

Minuni contemporane ale Sfântului Mina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Minuni contemporane ale Sfântului Mina, relatate de români:

Ocrotitor și ajutător al familiei!

Sfântul Mina a ajuns sa fie ocrotitorul familiei noastre în urma cu câțiva ani.  Urma sa ne căsătorim după terminarea facultății dar nu aveam unde locui și nu se întrevedea absolut nici o speranța pentru noi nici de a cumpăra un apartament nici de a sta în chirie. Părintele duhovnic ne-a îndemnat sa facem timp de 40 de zile acatistul Sfântului Mina iar problema noastră s-a rezolvat imediat într-un mod cu totul minunat.

O alta mare minune a făcut Sfântul cu băiețelul nostru. Când avea câteva luni m-am împiedicat când coboram scările și băiețelul mi-a căzut din brate pe scări în jos. Sfântul l-a păzit și nu a pățit absolut nimic. Toți cei care au auzit întâmplarea se minunează și dau mulțumire Sfântului Mina ocrotitorul băiețelului nostru. Nu degeaba scrie în acatistul lui “Bucura-te cel ce ai primit darul de a reface și de a da viată trupului tăiat în bucăți”

Post cu folos! (Maria)

Ajutor in căsătorie

Mai grea decat orice pierdere materiala este cea sufleteasca, cand iti pierzi – poate – speranta, cand se tulbura mintea, cand nu mai gasesti rostul lucrurilor, cand se tulbura inima, cand nu mai gasesti nicidecum pacea sufleteasca, oricat te-ai stradui. Da, am trecut printr-o mare cumpana suflteasca atunci cand am ajuns in pragul casatoriei, culmea, cu un baiat pe care il stiam de multa vreme si care mergea la biserica. Acest ultim lucru m-a determinat sa am multa incredere in el, astfel, ca numai dupa cateva luni de prietenie, la numai 2 zile dupa ce m-a cerut dela parinti, a plecat fara sa dea nici cea mai mica explicatie. Sigur, ca a fost o decizie pripita din partea mea, daca e sa ma intrebati acum, dar mintea imi era tulburata, caci indragostirea care vine asa, furtunos, deodata, trebuie privita cu putina detasare. Dar de unde detasare la vremea aceea… Cert este ca desi totul fusese stabilit, inclusiv petrecerea de nunta, viitorul mire s-a facut nevazut.

Mult am plans la Sfantul Mina sa ma scoata din aceasta prapastie a neintelegerii care ma cuprinsese. Nu intelegeam unde gresisem si, mai ales, tin minte ca m-am rugat Sfantului Mina sa imi pastreze mintea intreaga si sa-mi descopere toata tarasenia, ca despre asta a fost vorba.

Iar Sfantul m-a ajutat din nou caci am aflat ca viitorul meu mire, in timp ce eram deja logoditi, mai cauta “pe piata” (exprimandu-ma poate vulgar, dar adevarat) si alte fete de maritat. Mi-am regasit pacea sufletesca, dupa ceva vreme de tulburare, cu ajutorul dat de preotul duhovnic si cred ca Sf. M. Mc. Mina a avut un cuvant mare de spus inaintea lui Dumnezeu.

Peste cativa ani, tot cu rugaciuni la Sfantul Mina, Dumnezeu mi-a scos in cale un om cu totul deosebit si, dupa 3 ani de casatorie, pot spune ca e din ce in ce mai minunat. Primul lucru pe care l-am vazut cand am intrat in casa lui, exact la intrare, a fost icoana cu Sfantul Mina. Pentru mine a fost un semn, ca e cel putin un om al lui Dumnezeu, si asa s-a dovedit a fi. La cateva luni doar dupa ce ne-am cunoscut am avut certitudinea ca el este “omul meu”.

La cateva luni dupa casatorie au aparut niste probleme financiare grave care urmau sa duca si la un proces, in cazul in care nu plateam o suma foarte mare de bani unei firme careia noi nu stiam ca am mai fi datori cu ceva. De fapt era o dobanda imensa ce se adunase la o suma mica de bani. Nimeni dintre cei apropiati nu aveau cum sa ne ajute iar a doua zi, daca nu plateam, eram dati in judecata. Cu lacrimi ne-am rugat din nou, si eu si sotul, Sfantului Mina si, neasteptat, de la servici, cu o rapiditate uimitoare, ni s-a dat un ajutor banesc care ne-a ajutat sa platim datoria integral. Nu stim sa mai spunem decat atat: Multumim Sf. M. Mc Mina pentru tot ajutorul stiut si nestiut si cu adevarat „acelasi esti azi ca si atunci” si rugaciunile sunt la fel ascultate. Speram ca si multumirea sa fie pe masura! (Mihaela Prisacaru)

 

Gasirea banilor pierduti

O femeie de la tara povestea ca venise la doctori in Iasi, pe o vreme ploioasa, cu toti banutii ei de pensionara intr-o batista ce o tinea la piept. Dar, din graba sau din cauza aglomeratiei, in zona garii, la baza pasarelei Alexandru i-a pierdut. A cautat disperata in sus si in jos pe tot drumul pe care venise si, in final, necajita, s-a dus la Mitropolie unde s-a rugat catre Sfanta Parascheva si Sfantul Mina sa o ajute in necazul ei. S-a intors inapoi spre gara si, exact la baza scarilor, pe unde trecusera sute, poate mii de oameni, a gasit batistuta cu toata suma, mototolita, umezita, dar cu banii intregi. Iar acum, in ochii femeii, vedeam doar lacrimi de bucurie.(Mihaela Prisacaru)

 

Gasirea ochelarilor pierduti

Alte intamplari legate de gasirea unor lucruri am auzit si de la altii, dar va spun un lucru ce poate pentru unii parea banal, dar eu stiu ca atunci cand esti intr-o situatie financiar mai grea orice lucru e important, ca si lipsa lui. Mi-am pierdut ochelarii, in aula “Mihai Eminescu” la Universitate, in Iasi, unde avusese loc o conferinta religioasa in unul din posturi. Cert este ca pe acolo trecusera, prin locul unde banuiam ca i-am pierdut, zeci de studenti, si sansele ca sa ii mai gasesc, si inca intregi, erau mici. Si totusi, a doua zi am facut acatistul Sfantului Mina, si m-am dus in aula. Acolo o doamna de servici facea curat. I-am gasit pe jos, exact pe locul unde statusem. Multi ar spune, ca „ce mare lucru, si de unde pana unde Sfantul Mina a facut sa imi gasesc ochelarii”. Eu cred ca asta s-a intamplat, cel putin pentru faptul ca i-am gasit intregi si stiu ca tare m-am bucurat. I-am dat si doamnei care facea curat acolo acatistul Sfantului Mina, pe care il aveam la mine, si i-am zis ca este de mare ajutor tuturor celor ce au pierdut ceva. (Mihaela Prisacaru)

Găsirea buletinului furat

Era in urma cam cu 14 ani, cand aveam o situatie financiara mai grea si m-am dus la centrul postal din cartier, de unde ridicam banii de somaj. Aveam la mine si buletinul. Cineva dintre vecini, cunoscut in cartier ca se ocupa cu treburi deloc curate, adica fura, s-a apropiat de mine dupa ce am luat banii si, cand am intrat intr-un magazin, fara sa imi dau seama, mi-a luat buletinul cu toti banii. Cand am ajuns acasa mi-am dat seama ce s-a intamplat. Am plans si m-am apucat sa fac acatistul Sfantului Mina. Am pus si un bilet la usa hotului in care i-am zis ca o sa se descopere fapta lui. Stiu ca i-am zis in bilet ca nu vreau banii, deoarece eram sigura ca i-a si cheltuit, dar ca vroiam buletinul. Si stiu ca seara a sunat o domnisoara care gasise buletinul in cutia ei postala.Pentru mine a fost un raspuns la rugaciuni. (Mihaela Prisacaru)

În anul 2001, când mama a făcut un accident vascular cerebral și a fost dusă la Iași, la spital, eu am mers acasă și aflând de Sfântul Mina, am citit cu lacrimi Acatistul său. A doua zi, când am revenit la spital, deși eu știam că mama este în comă, ea a reușit să-și ridice capul și să-mi spună: „Tu iarăși ai venit la mine?”. Atunci mi s-au înmuiat picioarele și, sprijinindu-mă de tocul ușii, am înțeles că Sfântul Mina a avut grijă de ea. Acest lucru s-a întâmplat fix de ziua mea. Acum mama este bine, iar eu, împreună cu fiicele mele continuăm să ne rugăm și să-i mulțumim Sfântului. (Camelia Blanariu Popa)

Despre ajutorul Sfântului Mina aș putea scrie zilnic! Am să mă opresc însă asupra celei mai deosebite minuni pe care am trait-o în această vară, când eram într-un pelerinaj în Grecia. Eu obișnuiesc să port peste tot o iconiță a Sfântului Mina, pentru că Îl simt foarte aproape de sufletul meu. În portul Pireu am fost nevoiți să ne lăsăm mașinile și să urcăm doar cu bagajul de mână. Înainte de a coborî, am spus cu voce tare: „Sfinte Mina, știi că te-aș lua cu mine, dar este mai multă nevoie de tine aici!”. Și am lăsat iconița pe bordul mașinii. Iar în ziua următoare am înțeles totul. Două mașini din grupul nostru au fost vandalizate, iar a noastră nici măcar nu a fost atinsă. În acel moment am știut că Sfântul Mare Mucenic Mina și-a arătat încă o dată grija pe care ne-o poartă. Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Lui! (Diana Iustina Ban)

Nepoțelul meu a pierdut cruciulița de la gât în Bulgaria, la mare. Atunci ne-am rugat toată perioada aceea și am tot căutat prin nisip, dar nimic. În schimb, când ne-am întors acasă, cruciulița era pe perna lui așezată frumos … îl aștepta. (Gabriela Plăcintă)

Și noi am pățit la fel cu verigheta soțului. Tot Sfântul Mina ne-a adus-o de unde era pierdută. Am găsit-o după o perioadă, într-un loc unde căutasem de zeci de ori. (Mariana Călărașu)

M-am rugat Sfântului Mina să mă ajute într-o situație la serviciu în care eram neîndreptățită. Vă spun cu toată inima că, deși contextul conducea către un rezultat nefavorabil mie, printr-o minune totul s-a liniștit. Sfântul Mina să ne ocrotească pe noi, pe toți! (Elisabeta Neagu)

Am avut acum mulți ani un accident de mașină și rugându-mă în Biserica Sfântului Mina, lucrurile s-au rezolvat și au revenit pe un făgaș normal. (Ion Preda)

Sfântul Mina ne-a ajutat să ne plătim casa și să scăpăm de datoria la bancă. Atunci când eram elev, după ce învățam, citeam Acatistul Sfântului și astfel reușeam să obțin note bune la teste. (Pedro)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Si pt mine Sf Mare Mc Mina e patronul casei si facator de minuni …
    Bucura-te Sfinte Mare Mucenice Mina mult-patimitorule !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button