X

ONU acuză Israelul că i-a lovit clădirile unde se adăposteau refugiați. Israelul suferă pierderi importante în ofensiva din Gaza

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cel puţin 23 de persoane care se adăposteau în patru facilităţi ale Naţiunilor Unite în Fâşia Gaza au fost ucise în urma unor atacuri aeriene israeliene de joi, potrivit unui bilanţ actualizat al biroului umanitar al ONU, informează CNN, informează News. ro.

Aproape 20.000 de persoane strămutate se adăposteau în aceste facilităţi administrate de Agenţia ONU pentru ajutor şi lucrări pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) atunci când au fost lovite, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).

“La data de 2 noiembrie, aproape 1,5 milioane de persoane din Gaza erau strămutate în interiorul ţării, iar peste 690.400 de persoane se adăposteau în 149 de unităţi ale UNRWA”, a precizat OCHA într-un comunicat.

Escaladarea violenţelor s-a soldat cu uciderea a 72 de membri ai personalului UNRWA şi a avariat 50 de instalaţii ale agenţiei începând cu 7 octombrie, a adăugat comunicatul.

Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA, a afirmat anterior că agenţia a primit “veşti dificile” despre şcolile din taberele de refugiaţi din Jabalya şi Al Shati.

Trei şcoli administrate de UNRWA au fost lovite, provocând moartea a cel puţin 20 de persoane, a declarat el într-un interviu acordat lChristianei Amanpour de la CNN.

Israelul suferă pierderi importante în ofensiva din Gaza

Armata israeliană a anunțat moartea a încă patru soldați în urma ultimelor ciocniri cu grupuri armate palestiniene din Fâșia Gaza.

Soldații decedați sunt un comandant de companie într-un batalion, în vârstă de 22 de ani, doi soldați rezerviști din cadrul brigăzilor blindate, în vârstă de 28 și 41 de ani, precum și un șofer de tanc în vârstă de 39 de ani. Alți doi soldați au fost grav răniți.

Astfel, numărul total de soldați israelieni uciși, care participau la ofensiva terestră din Gaza, se ridică la 23, relatează ziarul Haaretz. Pe de altă parte, luptele de noaptea trecută au dus și la moartea a 130 de luptători Hamas în interiorul Fâșiei Gaza, conform israelienilor.

De la începutul războiului pe 7 octombrie, peste 335 de soldați au fost uciși în luptele dintre Hamas și Israel.

Avioane de război israeliene au bombardat Gaza toată noaptea trecută, inclusiv zonele Jabalia, Bureij, Beit Lahiya și cartierele orașului Gaza, al-Zaytoun și Tal al-Hawa. Armata israeliană a anunțat că forțele sale au „încercuit” partea de nord a Fâșiei Gaza și au înconjurat orașul Gaza.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button