X

Condiția pusă de Biden pentru încetarea focului între Israel şi Hamas

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că orice discuţie despre încetarea focului în Gaza ar putea avea loc doar dacă Hamas va elibera toţi ostaticii capturaţi de Israel în atacul din 7 octombrie, relatează AFP. 

„Ar trebui să eliberăm ostaticii şi apoi putem discuta”, a spus Biden la un eveniment la Casa Albă, întrebat dacă ar susţine un acord „ostatici contra încetare a focului”.

Biden şi-a cerut apoi scuze pentru că a fost nevoit să părăsească evenimentul pentru a-şi promova programul economic înaintea alegerilor de anul viitor, spunând că a trebuit să meargă la Sala de situaţii de la Casa Albă pentru „o altă problemă de care trebuie să mă ocup”.

Comentariile sale au venit la scurt timp după ce Hamas a declarat că a eliberat alte două femei ostatice răpite din Israel.

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că „salutăm eliberarea de astăzi a două cetăţene israeliene ţinute ostatice de Hamas”. „Continuăm să facem tot posibilul pentru a asigura eliberarea tuturor ostaticilor rămaşi în Gaza”, a declarat Sullivan pe X, fostul Twitter.

Mama şi fiica americane Judith şi Natalie Raanan au fost eliberate vineri.

Luni, Israelul a mărit numărul ostaticilor confirmaţi la 222 de persoane capturate atunci când bărbaţi înarmaţi ai Hamas au trecut graniţa şi au atacat comunităţi de kibbutz, oraşe şi baze militare din sudul Israelului.

Oficialii israelieni spun că militanţii Hamas au ucis 1.400 de persoane în cel mai grav atac din istoria ţării.

Israelul a ripostat cu o campanie de bombardamente violente, despre care autoritatea sanitară din Gaza, condusă de Hamas, spune că a ucis peste 5.000 de persoane.

De asemenea, Biden a vorbit despre o convorbire telefonică pe care a avut-o duminică cu Papa Francisc despre conflictul dintre Israel şi Hamas şi despre situaţia umanitară din Gaza. „Papa şi cu mine suntem pe aceeaşi lungime de undă, a fost foarte, foarte, foarte interesat de ceea ce facem”, a spus Biden.

Biden a spus că i-a „expus care este planul de joc” în ceea ce priveşte sprijinul SUA pentru Israel.

„Papa a fost în toate privinţele de susţinere”, a adăugat el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. “””…doar dacă Hamas va elibera toţi ostaticii capturaţi de Israel în atacul din 7 octombrie, relatează AFP.”””.

    Ce este în neregulā cu aceasta frazā?
    Gura pācātosului , Adevār grāiește.
    Reiese cā Israel controleaza , de fapt, organizatia “teroristå’ Hamas. Deci, la……. ” atacurile ” Hamas asupra unor cladiri golite in prealabil de jidanii din Israel, reiese clar cā, jidanii si-o pun singuri , mânā în mânā cu oculta satanista mondiala (axa rāului Sua, Londra, Israel) si ca jidanii (bankerii +politicienii marioneta) conduc totul din umbrā, fiind in spatele si altor organizatii teroriste precum Al-Quaeda, Isis, Hezbolahh, etc. Open your eyes !

    Ținta satanei, prin slugile ei: jidanii+ americanii politicieni + oculta din Londra, este stârnirea WW3 cu implicarea Rusiei, Chinei + atacarea de jidani a Iranului (care are arma nuclearā!!!) , cu scopul de nimicire a Creatiei lui DUMNEZEU!

    NU vor reusi! Biserica lui IISUS HRISTOS nu o vor dārâma nici portile iadului!

    DOAMNE AJUTĀ!

  2. Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om din Sfânta Fecioară Maria, prin puterea Duhului Sfânt și a Tatălui nostru Sfânt din Ceruri. Să fim cu El, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin!

    Pentru fratele Radu Benone:
    Cred că este o greșeală de scriere acolo. Corect este … ostaticii capturați DE LA Israel …

    Să ne rugăm pentru Pacea pe care o dă Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos!

    1. Posibil sa aveti dreptate.
      Sau, nu. Niciodata nu se mizeaza pe o greseala de exprimare. Deseori , pe liderii lumii “îi ia gura pe dinainte”, si le scapā porumbelul, adica unele Adevaruri. Imediat, apare esalonul 2, de trepadusi platiti sau de oameni cinstiti , dar manipulati, care spun :”Aaaa, nu, a fost i greseala de exprimare sau traducere!”.

      Adevarul este ca Israel /CUA si statul paralel iudeo/ khazar conduc din umbra si Hamas si alte organizatii , mai mult sau mai putin teroriste, ca si pe slugile politice masonice si tradatoare, ca PM Marcel Ciolacu si Johannis + neomarxistii psd, pnl, usr, etc.

      Veti vedea ca am dreptate!

      Doamne ajutā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button