X

Sora Sf. Valeriu Gafencu, Eleonora, a trecut la Domnul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Eleonora Gafencu, sora Sfântului închisorilor, Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul la venerabila vârstă de 98 de ani. 

Viața ei a fost un model de rezistență împotriva unui regim dictatorial, opresiv, ce i-a prigonit familia și de pe urma căruia a suferit multe suplicii.

Cu inima ei caldă și milostivă, Eleonora nu a deznădăjduit însă niciodată, ci cu multă dârzenie și-a pus nădejdea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, trecând peste toate furtunile vieții. În ultima perioadă a vieții sale a mărturisit sfințenia fratelui ei și a celorlalți martiri și mărturisitori din temnițele comuniste.

Veșnică să-i fie pomenirea! Cu siguranță bucuria cerească este cu mult mai mare în raiul sfinților, acolo unde și Sf. Valeriu se bucură și slujește neîncetat Domnului.

Citiți câteva dintre mărturisirile sale pe site-ul revistei Atitudini.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button