X

Șovinismul maghiarilor din România crește alarmant. La Valea Uzului a fost îndepărtat drapelul României și ridicat cel al Ungariei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, la manifestarea de comemorare a militarilor armatei horthyste s-a dat jos Drapelul României cu tot cu catarg și a fost ridicat pe un alt catarg, steagul Ungariei.  Participanții au dat jos toate steagurile tricolore românești de pe poarta Cimitirului. Au smuls până și Tricolorul Românesc care înfășura piciorul Crucii Mari ridicate în memoria Eroilor Armatei Române, de către Calea Neamului și Frăția Ortodoxă.

Ceremonia a fost condusă de preș. Consiliului Județean Harghita și de primarul comunei Sânmartin, acesta din urmă, în calitate de organizator principal declarând că militarii unguri au apărat granița țării lor de inamicii invadatori, “invadatorii” fiind desigur eroii Armatei Române. Vedeți foto, inclusiv link site Sekelyhon în comentarii, drept dovadă. De cruci nu s-au atins pentru că până și oficialii maghiari si-au dat seama de consecințe, inclusiv cele penale. Consecințe penale și nu numai, vor avea și eliminarea steagurilor tricolore românești și arborarea ilegală a steagului Ungariei pe catarg.

Ce se petrece la Valea Uzului relevă de fapt mentalitatea liderilor politici aleși ai comunității maghiare, anume aceea că Armata Română atât în Primul Război Mondial dar și în Al Doilea Război Mondial a “invadat” “patria lor”, adică Transilvania, considerată ca fiind parte a Ungariei. Ei spun asta în modul cel mai clar cu putință, manifestându-se totodată în acest sens. Acești indivizi contestă actul Marii Uniri de la 1918 și fac apologia regimului criminal horthyst care a făcut mii de victime în timpul Dictatului de la Viena, apologie exprimată chiar prin comemorarea de sâmbătă a “eroilor” armatei horthyste. Este încă un fapt penal. Vom documenta și aspectul privind uniformele militare prezente la manifestările de la Valea Uzului, acestea după opinia mea aparținând armatei regimului criminal horthyst.

Nu vom ceda Valea Uzului. Nu o vom ceda pentru că este cel mai viu simbol al continuării luptei Eroilor Români, acolo confruntarea este în plină desfășurare și răspundem Prezent!

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Târnoveanu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. *Rugăciune către Sfântul* *Ioan* *Botezătorul, alcătuită de* *PS Macarie*

    🙏Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.
    Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. _De fărădelegi și de_ _cei puternici ai_ _pământului, care strică_ _rânduiala lui Dumnezeu,_ *scapă-ne* , prin rugăciunile tale. Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest _veac întunecat_ și _vrăjmaș cerului_ , ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin.

  2. Este in mod clar o provocare! Căreia nu trebuie sub nici o forma să îi dați curs! Armata de intervenție ONU ( Peacekeeping, Beretele albastre) atîta așteaptă ! Ginditi- va la Kosovo , e același scenariu.

  3. Cinste poporului Maghiar! La Ce mai stam în Romanica? Suntem primitori de străini, și ucigași de aproapele Roman! Așa trebuie: sluga Romane sa fii, ca nu ești unit și credincios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button