X

Până când vom răbda? Ungurii își pun statui în România, PSD-PNL-USR dărâmă statuile eroilor români

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se întâmplă la Oradea!

Nu, nu-l pun la loc pe Mihai Viteazu, ci îl pun în Cetate pe regele Ungariei, Ladislau I.  Statuia a început să fie asamblată. Mai clar de atât nu se poate.

A fost o “întâmplare” că la Sibiu în loc de Horea, Cloșca și Crișan, în centru este călăul lor, Brukenthal.

A fost o “întâmplare” că la Turda, Avram Iancu încurca “arhitectura” fondurilor europene din centrul orașului.

A fost tot o întâmplare că la Carei s-a proțapit tot în centru, statuia autorului imnului Ungariei în timp ce Monumetul Ostașului Român va fi îngrădit de plăci din beton?

Tot o “întâmplare” a fost si că la Alba Iulia, acolo unde de 1 Decembrie defilează unii în uniformele Armatei Imperiale Habsburgice, s-a ridicat statuia lui Bethlem, fost principe al Transilvaniei.

Tot “întâmplare” a fost că Emanuil Gojdu, tot la Oradea, a fost mutat din centru intr-un parc, iar Mihai Eminescu a stat intr-o cușcă de lemn vreo 4 ani…

“Întâmplător”, la Cluj-Napoca, Lucian Blaga, Mihai Eminescu si Memorandiștii au fost lăsați fără soclu și fără nume.

Desigur tot întâmplător, la Valea Uzului unii nu au loc de crucile eroilor armatei române…

Dar cine a fost sceptic și a considerat toate astea doar niște “întâmplări”, se mai îndoiește acum că de fapt totul se înscrie într-o strategie de ștergere a identității, istoriei, memoriei naționale românești din Transilvania?

Adică mai clar de atât, ce vreți: în locul lui Mihai Viteazu este Ladislau al Ungariei!

Când locul e curățat de români, golul este umplut de străinii ce se vor aici stăpâni!

Până când vom răbda?

Mihai Tîrnoveanu

Primarul Oradei și ‘episcopul’ papistaș își justifică gestul iredentist:

„Prin amplasarea statuii Sfântului Ladislau nu facem nimic nou. Noi practic revenim la tradiția veche. În 1360-1365, în cetate a fost amplasată o statuie (n.r. a lui Ladislau), iar în anul 1395, cu ocazia bicentenarului canonizării Sfântului Ladislau, a fost amplasată prima statuie ecvestră a regelui, cam în aceleași locuri unde reflectăm noi să fie amplasată noua statuie” – episcopul romano-catolic Böcskei László.

„Cred că aceste personalități trebuie marcate și apreciate pentru ce au făcut pentru istoria orașului nostru. Nu trebuie să ne uităm trecutul (…). De aceea, cred că aceste inițiative sunt binevenite și vor fi apreciate de întreaga comunitate din Oradea” – primarul Florin Birta.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Vom răbda atîta timp cît românii vor accepta și vor îndeplini ordine antiromânești. Aceste statui nu au fost dărîmate ,cred , de alte popoare, ci de muncitori români. Doar cu numele, se pare.
    Nu e de loc greu de pronunțat răspicat NU . Nici măcar nu doare .
    Atît timp cît românii se comportă ca tolerați, și nu ca stăpîni, vom răbda. Pînă ce vom rămîne fără țară- dacă nu cumva acesta este și cazul.

  2. Asadar…cetatenii orasului Oradea sunt linistiti, nu sunt deranjati de nimic, nu au nici o strabatere….in schimb, voi, cei din redactie, urlati ca lupii la luna…de ce? Daca nu au loc convulsii sociale, daca oamenii nu zic nimic, sunt linistiti si senini, inseamna ca asta e normalitatea! Ar fi fost anormal daca primaria ar fi fost nevoiti sa monteze statuia regelui Ungariei protejati de cordon de jandarmi iar apoi sa fi trebuit sa o pazeasca cu jandarmii zi si noapte, ca sa nu fie vandalizata de populatia revoltatata….atunci m-as fi revoltat si eu si as fi zis: uite, administratia locala din Oradea nesocoteste si incalca vointa cetatenilor amplasand in mod silnic in oras simboluri pe care populatia nu le accepta. Dar nu e cazul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button