X

Suveranitate, naționalism, patriotism vs progresism

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

un editorial de Ștefan Râmniceanu

Mai aparţine România cetăţenilor ei? Sau labirintului Serviciilor (Securităţii), Cotroceniului, Justiţiei teleghidate, ONG-urilor, băncilor, marilor corporaţii şi cohortelor de oportunişti străini de interesele ei?

Asistăm la o adevărată «cruciadă» condusă de «culturalnicii» aserviţi soroşismului globalist împotriva statului-naţiune, împotriva familiei tradiţionale, împotriva credinţei.  Scopul lor este implementarea ideologiei progresiste «woke», noua «religie» americană.
O naţie este reprezentată de identitatea sa, prin istoria sa, tradiţiile ei ancestrale, prin suveranitate. Cei care aruncă la gunoiul globalist aceste fundamente, ce pun în loc? Stergerea Identităţii!

«Locuitorul » ca apartenenţă la un sistem multicultural! Omul fără origine, «neoumanul», sclavul modern al unui unic tip de societate, cea a capitalismului intruziv! Omul nou, fără memorie, căruia i se introduc fişele gândite în laboratoarele sistemului atlantist! Ciborgumanul cipat!

Acestui sistem i se opun valorile suveraniste ale naţionalismului şi patriotismului, duşmanii incontestabili ai construcţiei europene «Ursula von der Biden». Însă nu trebuie confundat naţionalismul, cel care promovează unitatea culturală a românilor ca naţiune, cu valoarea extremistă, cea a ultranaţionalismului, ceea ce încearcă la comandă propaganda ideologică a presei mainstream.

Ideile naţionaliste sunt specifice evoluţiei istorice ale unei Europe de la sfârşitul secolului XIX şi ele au condus la apariţia statului modern român. Există partea sănătoasă a naţionalismului, cea care plecând de la fiinţa românească, o îmbogăţeşte permanent, contribuind cu valenţele sale atestate de timp, la un dialog şi o conlucrare complexă şi respectuoasă cu celelalte ţări. Naţiunile suverane pot forma Marele Compendiu al patrimoniului istoric universal, în care specificitatea fiecăreia îmbogăţeşte ansamblul.

Patriotismul reprezintă ataşamentul de ţară, respectul pentru moştenirea patrimoniului, pentru istoria şi limba ţării. El nu reprezintă o valoare retrogradă, cum se chinuie să o prezinte mercenarii sistemului, mufaţi la ordinele Comisiei Europeene de la Bruxelles. Putem spune că patrioţi români ca Bălcescu, Xenopol, Eminescu, Iorga, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân nu au adus un aport important istoriei ţării? Tăcerea noastră la denigrarea patriotismului face jocul manevrelor politice perfide, periculoase! Tăcerea nu este mereu de aur!

Globaliştii au indus ideea falsă că tezele suveraniste aparţin unei ideologii naţionaliste de sorginte nazistă. Scopul unilaterismului american este să creeze un Imperiu Mondial, însă acest lucru nu mai este acceptat. Acestei lumi unipolare americane, i se opune ca o contrapondere redutabilă, lumea multipolară care nu mai suportă aroganţa hegemoniei jandarmului lumii, SUA. Acest globalism despotic trebuie oprit, o gândesc si o spun chiar si foarte multi americani!
De ce este ruşinos, neadecvat şi considerat reacţionar, să fii patriot? Este o crimă să îţi iubeşti patria şi să te opui dispariţiei ei? Cu ce te impiedecă acest fapt să dialoghezi şi să conlucrezi cu celelalte naţiuni?

Poţi fi proeuropean rămânând un stat suveran, nu trecut prin maşina de tocat progresistă. Cei care distorsionează prin propagandă aceste noţiuni, sunt de fapt adevaraţii duşmani şi trădători ai României!

Din ce motive identităţile unor popoare trebuiesc înlocuite, colonizate cu modelul cultural şi social american ? De ce SUA şi UE, prin intermediul tehnocraţilor progresişti implantaţi de Soroş şi de democraţii americani, al ONG-urilor purtătoare ale doctrinei universităţilor ideologizate din America, decid şi impun ţărilor europene tipul de societate – cel al progresismului marxist ? Pentru interesele economice si geostrategice americane! Cu ce drept? Dar ce este şi mai grav, este că deviza « America first » este sprijinită în detrimentul suveranitaţii de stat în ţările ale căror guverne sunt aservite intereselor transatlantice. Și România ocupă un loc de frunte în îndeplinirea ordinelor şi dispoziţiilor! SUA este o autocraţie a elitelor globalist-progresiste!

Războiul din Ucraina, prin procură, contra Rusiei, purtat de Maidan-creaţie a politicii administraţiei americane, putea fi evitat prin diplomaţie şi respectarea regulilor stabilite intre Gorbaciov si Regan, Bush. însă el trebuia să aibă loc, corifeii Pentagonului deciseseră. « Calul Troian » fusese ales, miza era distrugerea Rusiei! Mor sute de mii de tineri, când acest lucru îngrozitor se putea evita prin raţiune şi dialog. Oare SUA îşi aduc aminte că au atacat Irakul făcând sute de mii de victime, fără avizul ONU şi minţind opinia publică internaţională?

Că au creat, într-o ţară devastată, bazele statului islamic care a terorizat planeta? Îşi aduc aminte că au bombardat la fel Belgradul, fără autorizaţia ONU, creând Kosovo? Dar astăzi este prohibit să reamintim aceste adevăruri, devii automat.. putinist fascist ! Oare această destabilizare a regiunii din Europa de Est, prin crearea conflictului ucrainean, nu face parte dintr -un proiect strategic de anvergura ,menit pentru a schimba un echilibru al puterii in Europa ?—îşi pun întrebarea unii comentatori americani. « Primăvara arabă » şi războiul civil din Siria, orchestrate de CIA sunt alte exemple de luat în seamă.

Acum, sub dictatul UE şi NATO, vor să ne lepădăm şi de identitate. România trebuie să-şi apere suveranitatea vândută pe nimic pe tarabele Occidentului. De 33 de ani, prin alternantă, guvernele PNL-PSD au continuat devalizarea şi aservirea României. Pentru conservarea puterii! «Na-ţi-o tie, dă-mi-o mie; chiar mă aliez cu «ciuma rosie» la ananghie; şi eu, mă fac frate cu dracu’ până trec lacu’. » Circulez, il n’ y a rien a voir!

Oare ce determină poporul român să evite să privească aceste adevăruri? Dacă la nivelul individual, noţiunea de demnitate nu mai face parte din setul actual de valori şi devine chiar un obstacol pentru oportunişti, la nivel naţional, lipsa demnităţii este devastatoare! Nu mai exişti! Marile naţiuni nu vor respecta niciodată un popor fără demnitate şi un preşedinte care nu apară interesele ţării pe care o reprezintă, îi pot numai folosi. Rolul unui preşedinte este de a se identifica cu ţara şi poporul său. O lipsă de asumare reprezintă cea mai mare trădare, el fiind reprezentantul acestora. Numai o adevarată politică externă reprezentând interesele poporului român poate crea un partenariat echitabil. Suntem europeni, însă nu vasali UE! Vrem să fim respectaţi, trebuie să fim respectaţi, însă acest lucru nu este posibil din poziţia « ghiocel ».

Suntem într-un deficit bugetar enorm. Nu ni se dau explicaţii pentru cele o sută de miliarde împrumutate cu cele mai mari dobânzi, suntem datori să plătim iresponsabilitatea şi îmbogăţirea unor politicieni straini de interesele Romaniei. Cine a creat, cine răspunde pentru acest faliment? Evident guvernele care se rotesc şi ne ameţesc. Fiind obisnuiţi cu gustul mierii, acum doresc să le încredinţăm din nou puterea, ca nişte proşti şi inconstienţi ce ne consideră. Interesele occidentale nu trebuie să pună în pericol interesele ţării. Numai sprijinul Ucrainei, care preocupă prioritar clasa politică, ne-a costat 1% din PIB. Deşi am sacrificat enorm pentru un război care nu este al nostru, România nu reprezintă mare lucru în ochii Ucrainei, din moment ce îşi permite să facă, fără consimţământul României, lucrări care pun in pericol echilibrul ecologic al Deltei, considerată patrimoniu UNESCO. Poporul român pare neinteresat de propria-i soartă, se dispută, pro şi contra »gheboasei »! Halucinant! În schimb, dacă proiectul de ordonanţă privind reducerea deficitului bugetar ar intra în vigoare, pentru cultură ar fi un dezastru! S-ar distruge 45% muzeele din România. Este inadmisibil, Domnule Preşedinte, Domnule Prim Ministru, domnilor miniştri şi parlamentari, un adevărat atentat la adresa instituţiilor culturale naţionale! Acesta este proiectul dvs. « România Educată »?

Unde este protejarea Patrimoniului cultural? Cultura reprezintă un factor de excepţie, de mândrie şi educaţie, care trebuie protejat, aşa numita «Excepţie Culturală». Pentru prestigiul României, Brâncuşi a făcut mai mult decât toate guvernele! Cuvintele lui Mircea Eliade – « Dintr-un popor nu rămâne decât cultura! », trebuie obligatoriu să ne dea de gândit tuturor, Domnule Preşedinte! Și aş vrea să le mai reamintesc guvernanţilor actuali, că în timpul celui de al 2-lea război mondial, un ministrui i-a propus lui Churchill o diminuare a bugetului alocat culturii, pentru ministerul de razboi; răspunsul, rămas antologic, al marelui politician: « Atunci, pentru ce ne mai batem?

Domnilor guvernanţi, vă dăm o soluţie: abolitţi pensiile speciale! Ale parlamentarilor, serviciilor, generalilor, magistraţilor, procurorilor, diplomaţilor! Și păstraţi muzeele! ! Suntem convinsi că vor fi » entuziaşti » să se sacrifice pentru patrimoniul cultural al patriei, pentru conceptul scump Domnului Preşedinte, «România Educată»!

Imnul Naţional  mai reprezintă un simbol al naţiei, chiar dacă vedem permanent politicienii cu mâna în dreptul inimii, (inima, de ce?, de..imagine!) sfidându-ne inteligenţa. Suntem dispuşi să cedăm suveranitatea naţională pentru viitorul luminos al globalismului unilateral american? Surprizele alegerilor prezidenţiale nu mai ţin de voturile noastre, ele nu mai sunt îngăduite de partenariatul euro-atlantic şi de Servicii; exista arma fatală, STS-ul, votul electoratului este necesar numai pentru a cauţiona această neodemocraţie care atacă Constituţia ţării. Aţi uitat mănăstirea Văcăresti şi toate bisericile distruse? Sunteţi de acord că muzeele sunt marea pacoste financiară a României!? „Jos cultura” începe în România, dar sa fim optimisti, avem un tineret.. »untold”- , Gheboasa este la modă, nu Festivalul Enescu. Decadentocraţia, nou concept romanesc..

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. În ansamblu articolul este excelent, 99% ireproșabil. Cu toate acestea, nu este definit clar termenul de ” proeuropean ” . Nu cred că este utilizat în articol în sens geografic, căci suntem localizati în Europa, nu avem ce discuta în această privință.
    Aș dori totusi să fac cîteva precizări pe marginea articolului, nu sunt nicidecum completări . Statul islamist ISIS este creația lojii supramasonice ” Hathor Pentalpha” fondată de George W.H. Bush, de fiul său George W. Bush, de Dick Cheney, Donald Rumsfeld și alții mai puțin cunoscuți, dar de același calibru, partial evrei, toți masoni și sprijinind așa zisa ” luptă împotriva terorismului” creat și finanțat tot de ei, cei din lojă. Conducătorul Al Baghdadi era și el membru în aceasta lojă.
    Apoi , NATO este condusă de personal militar ce face – în mare – parte din loja supramasonica internațională ” Compass Star- Rose / Rosa Stella Ventorum” ( Roza Vînturilor, o arată și emblema acestei agenții ).
    Pentagonul ” beneficiază ” de conducători din aceeași sferă ideologică iudeo- masonica.
    După aceea, modelul american a fost impus de la bun început, de aceea a fost creata această ” New World ” ( Lumea Nouă), ca sa ne obișnuim cu ideea New World ORDER ( Noua ORDINE a Lumii ). Americanii au fost doar folosiți, ei locuiesc o țară care este o corporație din anii 1860.
    America este jandarmul lumii din pricina lobbyurilor iudaice care o conduc, ea este un apendice și un cal troian al inaintarii evreilor către punctul final, statul Marelui Israel, cu construirea Templului lui Solomon, care nu înseamnă decît ocuparea întregii lumi si confiscarea tuturor bunurilor. Acesta este Templul lui Solomon pe care iudeo- masoneria il construiește cu atîta sîrg. Războaiele au fost necesare în vederea acestor confiscari și ocupari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button