X

Încă un vis al extremiștilor maghiari: Aeroport privat în Harghita făcut de un om de afaceri maghiar. Vor fi 2 zboruri zilnice între Remetea și Budapesta

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un avion de pasageri al companiei aeriene ungare Aeroexpress a fost primul care a aterizat, în cadrul unui zbor de testare, pe aeroportul aflat încă în construcţie din comuna Remetea, judeţul Harghita, a anunţat, marţi, compania aeriană agenţia ungară de presă MTI. 

În document se precizează că aeronava Embraer 120ER, care poate transporta 30 de persoane, a sosit la Remetea cu decolare de la Budapesta. Aeronava a trecut de controlul de frontieră la Cluj-Napoca, deocamdată obligatoriu, iar timpul de zbor din capitala Ungariei a fost de 90 de minute.

Dániel Somogyi-Tóth, fondatorul companiei aeriene, a explicat că de ani de zile lucrează pentru a stabili legături aeriene între Ungaria şi Transilvania, ceea ce cu maşina sau cu trenul este dificil de realizat. Plănuiesc să facă acest lucru bazându-se pe experienţa companiei lor mamă, BASe Airlines Zrt. din Finlanda, unde această metodă este utilizată pentru a ajunge în zone mai greu accesibile.

Attila Balázs, creatorul şi constructorul aeroportului, şeful grupului Bayer, a declarat că de anul viitor intenţionează să lanseze două zboruri zilnice între Remetea şi Budapesta. Unul dintre acestea va asigura conexiuni pentru afacerile grupului, în timp ce cel de-al doilea va deservi pasageri din întreaga lume, a precizat acesta.

Aeroexpress, fondată anul trecut, şi-a lansat primele zboruri în toamna anului 2022, iar de atunci operează patru zboruri pe săptămână între Budapesta şi Cluj-Napoca, care sunt în mod regulat pline, se mai arată în comunicat.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Interesant ar fi de știut cui aparține aeroportul , precum și terenul pe care este construcția in curs . Știind că o explicație de genul ” teren public , terenul comunei, etc ” nu e decît o brasoavă, nu există așa ceva.
    Faptul că sunt deservite localități mai izolate este însă un lucru bun, desigur.
    Doar că am această senzație că încet, dar foarte sigur, pămîntul Transilvaniei ( nici nu mai zicem Ardeal…) este transferat usor- ușor înapoi la cei care ni l-au împrumutat doar în scopul realizării actului Unirii. Pentru a-l putea lua înapoi cu tot cu oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button