X

Franța și Germania preiau total conducerea UE: vor pune capăt în acest an dreptului de veto al celorlalte state!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În ceea ce ar putea fi începutul sfârșitului pentru națiunile europene (sau mai degrabă scopul pentru care a fost creată UE), Germania și Franța sunt hotărâte să reformeze în acest an drepturile naționale, inclusiv dreptul de veto în UE.  Dezbaterea a provocat agitație în ultimele luni, iar în ultimele săptămâni, măsura a fost repusă pe ordinea de zi.

Franța și Germania sunt convinse că o reformă instituțională la scară largă a Uniunii Europene, inclusiv eliminarea dreptului de veto la voturile din Consiliul European, ar putea fi realizată în acest an, au declarat pentru Euractiv ministrul francez al afacerilor europene, Laurence Boone, și ministrul german de stat Anna Lührmann. “Aceasta este una dintre opțiunile pe care dorim să le explorăm pentru a ne menține poziția de actor global cu politica externă și de securitate comună a UE”, a declarat Lührmann. Acesta a adăugat că “ar fi un semnal important în alte domenii politice dacă am trece la votul cu majoritate calificată încă din acest an” și și-a exprimat încrederea că acest lucru se va întâmpla.

Cei doi miniștri au declarat că ambele țări consideră importantă eliminarea votului în unanimitate în Consiliul European în domenii precum politica externă și fiscalitatea înainte de extinderea Uniunii Europene. Acest lucru ar putea însemna, de exemplu, că Bruxelles-ul ar putea să implementeze o rată unică de impozitare în întreaga UE sau chiar să se implice mai profund în război, ambele măsuri pe care Ungaria le-a respins și, în unele cazuri, chiar și-a desfășurat dreptul de veto pentru a le opri.

Parisul și Berlinul susțin că abolirea dreptului de veto este o schimbare posibilă fără a modifica tratatele UE, aspect contestat vehement de mai multe partide europene, deoarece ar da o putere enormă nu doar Bruxelles-ului, ci și celor mai mari state, precum Germania și Franța. Ulterior, acest lucru ar permite UE să adopte o politică liberală în materie de imigrație, reguli ecologice și diverse alte obiective progresiste, fără nicio piedică din partea Ungariei și a altor națiuni mai mici și conservatoare.

Introducerea votului cu majoritate calificată ar elimina dreptul de veto în chestiuni de politică externă, ceea ce ar însemna că doar 15 din cele 27 de state membre – reprezentând 65% din populația UE – ar trebui să fie de acord pentru a lua decizii deosebit de importante în materie de politică externă și de apărare care să afecteze UE în ansamblu. Laurence Boone a declarat pentru Euractiv că acesta ar fi “un pas important către o mai mare integrare și eficiență”. Cu toate acestea, natura unui astfel de sistem ar favoriza țările cu o populație mai mare, cum ar fi Franța sau Germania, în timp ce statele mai mici, cum ar fi Ungaria, ar pierde oportunitatea de a avea un cuvânt de spus în procesul decizional al UE.

Abolirea principiului unanimității – în acele domenii în care acesta încă există – pentru voturile din Consiliul European ar echivala cu suprimarea suveranității Poloniei și a altor state mai mici. Ryszard Legutko, membru al Parlamentului European din partea partidului polonez de guvernământ Lege și Justiție (PiS), a vorbit anterior despre acest subiect. Cu toate acestea, președintele polonez Andrzej Duda a fost, de asemenea, un critic acerb al propunerii. El a declarat că “ar fi greșit ca un stat membru să îi șantajeze pe ceilalți, inclusiv pe țările candidate la UE, prin blocarea extinderii viitoare a comunității dacă nu sunt îndeplinite cererile sale hegemonice”.

Președintele polonez a menționat că principiul fondator al UE a fost fraternitatea și cooperarea pentru a asigura pacea și dezvoltarea economică. Pentru ca acest lucru să fie posibil, a spus Duda, “toate țările trebuie să aibă un cuvânt de spus în problemele cheie care afectează dezvoltarea comunității, astfel încât să simtă că există dreptate în cadrul comunității și că nicio țară nu-și impune voința în detrimentul altora prin utilizarea mijloacelor instituționale”. Herbert Kickl, președintele Partidului Austriac al Libertății (FPÖ), în prezent cel mai popular partid din Austria, consideră că scopul Bruxelles-ului este de a crea un superstat centralist în care statele membre își pierd din ce în ce mai mult din importanță și autodeterminare “Vor să ia din ce în ce mai multe puteri de la statele naționale și să le transfere la Bruxelles pentru a crea Statele Unite ale Europei peste capetele cetățenilor săi”, a declarat Kickl.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Doar sefii mari si Coloniile bananiere mai pot ramane intr-o astfel de Uniune dictatoriala si demonica! Cum “caprele” noastre alogene(privite din prisma pozitiei lor adoptate in fatza stapanilor lor externi), Salamul sasesc si Aurescu-Goldstein au anuntat ca Romania renunta la dreptul ei de veto in cadrul UE, devine clar ca Romania va ramane in continuare in UE, avand statutul de carpa de sters pe jos!

    1. România e a noastră, e timpul sa ne luam tara inapoi din ghearele bancilor. Ele sunt adevăratul stăpîn al pămîntului nostru, le aparținem pînă si noi trup si suflet – prin munca făcută, “taxele ” plătite, naivitatea sufletească a celor ce cred ca datorează cuiva ceva, mai ales banii – ce nu sunt decit hîrtie sau plastic colorat, cu doar valoarea materialelor folosite pentru realizarea lor. Tot ce privește banii este fals, scrie si pe wikipedia dacă e cineva curios sa stie, sa vada ce spune aceasta despre leul românesc. Nimic nu se cumpără de mai bine de 100 de ani, nu e decit un schimb de hîrtie sau plastic contra bunuri ce exista cu adevarat. Banii sunt lanțul cu care suntem injugati, fara ei nu exista nici un fel de robie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button