X

Biden s-a întâlnit la Kiev cu liderul schismaticilor, Epifanie Dumenko, cel “uns” de patriarhul ecumenist Bartolomeu de Istanbul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La Kiev, președintele Statelor Unite a vizitat catedrala Sfântului Arhanghel Mihail, unde a fost întâmpinat de conducătorul BOaU Epifanie Dumenko. 

În ziua de 20 februarie 2023, președintele SUA Joe Biden și șeful statului ucrainean Volodimir Zelenski au vizitat catedrala Sfântului Arhanghel Mihail din Kiev, jurisdicția recent createi Biserici Ortodoxe a Ucrainei (BOaU). Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al BOaU.

În comunicat se menționează că Dumenko i-a mulțumit lui Biden pentru sprijinul pe care liderul american și guvernul SUA îl acordă Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse.

“În cadrul conversației, domnul Biden și-a amintit de vizita sa anterioară la Kiev și la mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail, precum și de întâlnirea sa cu vlădica Epifanie la Washington în septembrie 2018”, se arată în comunicat.

După ce au vizitat catedrala Sfântului Arhanghel Mihail, liderii celor două ţări au dat onorul militarilor ucraineni decedaţi în război.

În trecut, Joe Biden a vorbit despre importanța creării unei Biserici Locale Unite în Ucraina.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. În trecut, Joe Biden a vorbit despre importanța creării unei Biserici Locale Unite în Ucraina

    Asa discuta si diavolin-n iad, cat este de importanta e cate-o biserica de asta in fiecare tara ortodoxa.
    Nici nu dorm de grija asta.
    Deh, oricum ei nu dorm.
    Si pe cine trimise-ra sa vorbeasca de importanta bisericilor ortodoxe Oserv ca astia cu cornite se tin de glume.

  2. ” Epifanie Dumenko, cel “uns” de patriarhul ecumenist Bartolomeu de Istanbul” PTREA INCORNORATUL BARTOLOMEU FACE PROZELITI; IN UKRAINA , IN ROMANIA (BANESCU, DANIEL,….)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button