X

Resetarea viitorilor adepți ai globalismului: Emmanuel Macron anunță un serviciu național universal pentru toți tinerii!

Formatarea viitorilor adepți ai globalismului: Emmanuel Macron anunță un serviciu național universal pentru toți tinerii!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Serviciul național universal, o promisiune de campanie a candidatului Macron în 2017, va fi pus în aplicare.  “Un dispozitiv pentru a încerca să recâștige coeziunea în țară prin intermediul unei întâlniri cetățenești a tinerilor”… Doar că anul trecut, SNU a adunat doar 32.000 de tineri.

Palatul Elysée vrea să treacă la o viteză superioară și să o generalizeze. Această generalizare este cea pe care Emmanuel Macron o să o anunțe la jumătatea lunii ianuarie. Sunt vizate fete și băieți, din toate mediile, potențial 800.000 de tineri pe an. Dar marea întrebare rămâne: va exista sau nu o perioadă obligatorie? Macron însuși este cel care are ultimul cuvânt în această chestiune.

Într-un moment în care președintele face apel la “unitatea națiunii” în cadrul dorințelor sale pentru 2023, în cadrul echipei guvernamentale, nu sunt mulți cei care au îndoieli cu privire la ambițiile sale. “Vorbește mult despre asta”, explică un consilier. Dovada, de asemenea, în public: Emmanuel Macron a menționat-o de cel puțin șase ori din vară încoace, în discursuri sau interviuri importante.

Serviciul Național Universal este un obiect politic pentru Elysée. “Este structurant, generațional”, exaltă o persoană apropiată președintelui pentru FranceInfo. “SNU pentru toți tinerii este un lucru care va rămâne în mintea oamenilor la finalul mandatului de cinci ani”, spune un membru al guvernului. Un mare anunț pe care Emmanuel Macron intenționează să îl facă el însuși. Nu se pune problema să-l lăsăm pe singurul ministru responsabil de proiect să vorbească despre el. În acest nou an, se pune problema ca Elysée să trimită un semnal puternic și poate mai pozitiv în mijlocul unor anunțuri care vor fi dificile, cum ar fi pensiile sau asigurarea de șomaj.

Vom aștepta contururile precise ale acestui SNU pentru a vorbi sau nu de adeziune, dar, per ansamblu, nu vedem o respingere de principiu în opoziții. De la France Insoumise la Rassemblement National, unii au cerut deja o SNU mai lungă: “O lună, nu are sens”, a spus Marine Le Pen în 2018. Pentru a găsi opozanți înverșunați ai proiectului, trebuie să ne întoarcem la extrema stângă antimilitaristă. Sindicate, asociații sau grupuri mici care denunță o “operațiune de supunere” și de “îndoctrinare a tinerilor”.

salrom

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button