X

Parlamentul European a votat rezoluția pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu 547 voturi pentru, 49 contra si 43 de abțineri,  Parlamentul European a votat astăzi intrarea României și Bulgariei în Schengen.  Aceasta este doar o intenție a Parlamentului, nu are putere de decizie, Consiliul Europei fiind forul decisiv. Împotriva rezoluției au fost desigur olandezii, Olanda fiind unul din statele care au blocat până acum intrarea României în Schengen. Toți cei cinci europarlamentari din partidul premierul olandez Mark Rutte s-au abținut, iar un alt europarlamentar olandez (PPE) din coaliția guvernamentală a votat împotrivă.

Rezoluţia îndeamnă Consiliul să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia sa privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi în România până la sfârşitul anului 2022, asigurând astfel eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state la începutul anului 2023.
Parlamentul European ”reaminteşte că toate condiţiile necesare pentru aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în România şi Bulgaria au fost deja îndeplinite de ambele state membre în 2011”, arată rezoluţia.
O decizie privind aderearea României și Bulgariei la Schengen ar urma să fie luată în 8 decembrie, când se va desfășura Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE.

„Până atunci va exista un raport al unei echipe de experți UE privind managementul frontierelor, cooperarea polițienească și returnarea migranților ilegali”, a declarat Bode.

Șansele României să intre în Schengen la finalul anului depind decisiv de un raport pozitiv al Comisiei Europene asupra legilor justiției. MCV-ul este esențial pentru un rezultat pozitiv al demersurilor României, a declarat premierul olandez, Mark Rutte, care a vizitat România săptămâna trecută.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button