X

Comisia Europeană va analiza decizia Poloniei de a renunţa la un aspect controversat al reformei justiţiei

Reuters

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia Europeană a anunţat marţi că va analiza decizia Poloniei de a renunţa la un aspect controversat al reformei sistemului său de justiţie, măsură ce fusese cerută de Bruxelles, transmite DPA, potrivit agerpres.

Liderul principalului partid din coaliţia conservatoare aflată la putere la Varşovia, Jaroslaw Kaczynski, a anunţat sâmbătă că Polonia va dizolva forma actuală a Camerei Disciplinare a Curţii Supreme, astfel dispărând şi obiectul litigiului cu Uniunea Europeană.

Citește și: Mexicul se angajează să protejeze o jurnalistă amenințată de traficanții de droguri

Termenul limită de 16 august rămâne neschimbat, a precizat un purtător de cuvânt al executivului UE într-o conferinţă de presă.

La 14 iulie, Curtea de Justiţie a UE (CJUE) a ordonat Poloniei să pună capăt imediat activităţilor Camerei Disciplinare, care este însărcinată cu supervizarea judecătorilor şi le poate ridica imunitatea. CJUE a explicat că acest for „nu oferă toate garanţiile de imparţialitate şi independenţă” şi nu este „ferit de influenţe directe sau indirecte ale puterii legislative şi executive”.

Citește și: Insula Martinica se ÎNCHIDE și le recomandă turiștilor să plece

Tribunalul constituţional polonez a sfidat însă Bruxellesul şi a apreciat că măsurile provizorii decretate de CJUE „nu sunt conforme” cu Constituţia poloneză, iar ca urmare Comisia Europeană a dat termen Varşoviei până pe 16 august să promită că va respecta deciziile CJUE, sub ameninţarea sancţiunilor financiare. Săptămâna trecută, preşedinta Curţii Supreme poloneze a anunţat îngheţarea provizorie a activităţilor controversatei camere.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. si iaca asa m u ie sorosh ingenuncheaza Polonia. asa ne vor ingenunchia pe toti, mai ales daca sunt tradatori de Tara la putoare. imprumuturile si “ajutoarele” financiare sunt conditionate de ridicarea imperiului neo-fascisto-bolsevic care va eradica suveranitatea popoarelor, nationalismul, independenta, precum si Constitutiile statelor de drept, ridicand astfel o unica constitutie, un unic guvern si o unica religie. banii, proprietatile si munca individuala, libera se vor eradica. nu va mai exista clasa de mijloc, asa cum procedeaza toate dictaturile. fie vei fi sclavul lor fie vei pieri. si vor pieri multi, pentru experimentele mengele pe care le vor face pentru crearea #omului nou vor nenumarate. depopularea a 8 miliarde de oameni le va asigura acestor entitati interdimensionale accesul la resursele planetare si la glandele pineale ale copiilor si tinerilor pe care ii vor tine pentru adrenocrom. TREZITI-VA! UITATI-VA LA PIETRELE SCRISE IN GEORGIA SUA. EI LUCREAZA LA ASTA DE SUTE DE ANI! TOTALITARISM DISTOPIC FEUDAL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button