X

Ambasadorii UE la Kabul recomandă oprirea deportărilor către Afganistan

CNN

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasadorii statelor Uniunii Europene în Afganistan recomandă suspendarea deportărilor pentru moment în ţara lovită de criză din cauza situaţiei securităţii care se deteriorează masiv, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

Având în vedere agravarea conflictului, securitatea precară şi situaţia drepturilor omului, precum şi lipsa spaţiilor sigure în ţară, ei recomandă suspendarea temporară a repatrierilor forţate din statele membre UE către Afganistan, potrivit unui raport al şefilor de misiuni diplomatice din UE la Kabul, trimis marţi statelor membre şi din care extrase au fost puse la dispoziţia agenţiei germane de presă.

Citește și: Mexicul se angajează să protejeze o jurnalistă amenințată de traficanții de droguri

Recent, Ministerul pentru Refugiaţi afgan a chemat UE şi alte state europene să oprească deportările timp de trei luni, începând cu luna iulie.

Militanţii islamişti talibani controlează acum aproape jumătate din districtele Afganistanului.

Statele membre ale UE au fost de asemenea sfătuite să sporească sprijinul pentru Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi agenţia ONU pentru refugiaţi din Pakistan, Iran şi Turcia, în timp ce se aşteaptă ca aceste ţări să primească cel mai mare aflux de refugiaţi din Afganistan.

Este neobişnuit ca o astfel de recomandare să fie exprimată, în timp ce chestiunile de migraţie sunt de fapt competenţa statelor membre. Şefii de misiuni pe teren pot analiza şi pune la îndoială anumite probleme, dar nu pot interveni în deciziile capitale, notează DPA.

Citește și: Insula Martinica se ÎNCHIDE și le recomandă turiștilor să plece

Opt state membre ale UE încă operează ambasade la Kabul, inclusiv Germania.

În Germania, dezbaterea despre o posibilă oprire a deportărilor s-a intensificat. Cel mai recent, un zbor de deportare planificat a fost anulat la începutul lunii august.

Cu toate acestea, guvernul de la Berlin rămâne ferm pe poziţie în legătură cu deportările. Ministerul federal de Interne a declarat că zborul anulat ar trebui reluat cât mai curând posibil. 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button