X

Niciun pas în spate la Varşovia: Polonia trebuie să rămână, dar nu cu orice preţ

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Polonia trebuie să rămână membră a Uniunii Europene, dar nu cu orice preţ, afirmă ministrul polonez al justiţiei, Zbigniew Ziobro, într-un interviu publicat vineri în care critică „şantajul” din partea blocului comunitar legat de reformele din justiţie ale Varşoviei, transmite Reuters, potrivit agerpres. 

„Sunt un oponent ferm al cedării în faţa şantajului ilegal din partea Uniunii Europene, desfăşurat de Curtea de Justiţie a UE” (CJUE), a declarat ministrul Zbigniew Ziobro în interviul acordat cotidianului Rzeczpospolita.

Citeşte şi: SUA oferă azil temporar cetăţenilor din Hong Kong – Black News

„Convingerea că UE este o rudă binevoitoare care ne dă bani şi că trebuie să acceptăm toate cerinţele sale, cu orice preţ, reprezintă propagandă şi este falsă”, a subliniat ministrul, adăugând că Polonia trebuie să rămână în UE, dar nu cu orice preţ.

Ziobro, liderul formaţiunii conservatoare Polonia Unită, care face parte din coaliţia guvernamentală din Polonia, este artizanul unei reforme a justiţiei care a pus Varşovia în conflict cu Bruxellesul, în opinia căruia Polonia subminează independenţa instanţelor. Comisia Europeană a dat termen Poloniei până pe 16 august pentru aplicarea unei decizii a CJUE de a desfiinţa camera disciplinară a Curţii Supreme poloneze, în caz contrar riscând sancţiuni financiare. Joi, preşedintele Curţii Supreme a decis îngheţarea parţială a activităţii acesteia.

Coaliţia guvernamentală poloneză, Dreapta Unită, este profund divizată în ce priveşte răspunsul adecvat la ultimatumul Bruxellesului, aripa sa moderată înclinând spre compromis, în timp ce Polonia Unită susţine că reformele sunt necesare pentru ca unii dintre judecători să nu se mai considere mai presus de lege.

Citeşte şi: Milioane de mexicani sunt săraci-lipiţi din cauza pandemiei – Black News

Întrebat dacă Polonia Unită va rămâne în coaliţia guvernamentală dacă Varşovia acceptă ultimatumul, Ziobro a replicat că „există limite ale compromisului”.

Sondajele de opinie arată că o vastă majoritate a polonezilor susţin apartenenţa ţării la UE, dar un recent sondaj comandat de Rzeczpospolita a indicat că 17% dintre polonezi sunt în favoarea ieşirii din bloc, cifră în creştere faţă de alte sondaje anterioare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Poate că Polonia nu este de vânzare precum alte țări. Mă bucură mult să văd că mai sunt oameni cu coloană verticală chiar dacă nu în România, ci în Polonia și chiar dacă sunt catolici. Mă tot roade o întrebare cam demultișor: Cine se mântuiesc, românii ortodocși care tac mâlc în probleme de resurse naționale, de libertățile cetățeanului și de vânzarea Ortodoxiei în Creta(2016) sau catolicii polonezi care nu acceptă să se vândă noului lider ue venit de nicăieri? Eu cred că doar numele de ortodox nu mântuiește, ci fapta cea dreaptă pe care tot omul o are scrisă de Hristos în inima sa. Numele de ortodox nu-ți va aduce Crucea, dar fapta cea dreaptă da. Nu facem apologia catolicilor, ci a faptelor lor celor drepte din poporul polonez. “Căci mulți vor veni de la Răsărit și de la Apus și vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov, iar fiii Împărăției(ortodocșii doar cu numele) vor fi aruncați în întunericul cel mai dinafară.” Zicerea este foarte edificatoare. Dumnezeu privește la inima omului și nu la denumirea de ortodox, căci faptele omului vin din inima lui.
    Iată cum îi rușinează Dumnezeu pe ortodocși arătându-le faptele cele drepte ale catolicilor. România ortodoxă sa ia aminte, căci are ce și de la cine. Vai păstorilor care dorm(tac) în zilele acestea, căci toată turma ortodocșilor a intrat în “hibernare” deși suntem în plină vară!
    “Pe sluga pe care când voi veni o voi găsi priveghind(atentă la cele ce se întâmplă în jurul ei, adică nedormitând si deci netăcând), Mă voi încinge cu ștergarul și o voi servi la masă”, zice Domnul.
    Iată că nu mai are Domnul pe cine servi, căci aproape toți românii ortodocși dorm împreună cu păstorii lor. Dar să nu se laude cineva căci astfel Îl odihnește pe Domnul, fiindcă Domnului nu-I place o astfel de odihnă, căci El a spus:”N-am venit să aduc pace, ci sabie(adică luptă pentru adevăr și dreptate, adică trudă pentru un scop nobil – Libertatea).”
    Deci, dacă nu suntem cu adevărat ostașii Ortodoxiei degeaba ne numim ortodocși, și ne vom trezi la Judecată că ni se va spune de către Hristos:”Plecați de la Mine, căci nu vă cunosc pe voi.”
    Cinste și laudă polonezilor celor drepți, căci le merită pe deplin, ei fiind, cel puțin la acest moment, scânteia dreptății dumnezeieștii, opoziția lor arătând faptul că sufletul nu-i de vânzare oricare ar fi oferta ue. Iată deci că zicerea biblică : “Ce folos are omul de va câștiga lumea întreagă dar își va pierde sufletul său” sau “Ce poate da omul în schimb pentru sufletul său?” este pusă direct în practică prin luarea de atitudine a poporului polonez. Noi știm zicerile biblice dar nu le trecem în fapt, iar ei, catolici fiind, luând atitudine, le împlinesc deja. Cine așadar se mântuiește?

    1. Baltag Lica, nu conteaza ca polonezii sunt catolici (si nu ortodocsi), ci conteaza ca polonezii sunt slavi; slavii in general au o caracteristica: au demnitate si nu accepta sa fie calcati in picioare nici ei si nici valorile lor! Si, iaca, polonezii dovedesc acest lucru si cred ca Dumnezeu iubeste asta in primul rand! Ai dreptate: doar nomele de “ortodox” nu te mantuieste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button