X

UE nu va accepta niciodată o soluţie cu două state în Cipru

Twitter

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Uniunea Europeană nu va accepta niciodată pentru Cipru o soluţie bazată pe existenţa a două state pe criterii etnice, a afirmat joi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aflată în vizită la Nicosia, Von der Leyen a subliniat că Uniunea Europeană a vorbit cu o singură voce în legătură cu chestiunea cipriotă, veche de câteva decenii şi care este un obstacol în calea aspiraţiilor Turciei de a adera la blocul comunitar.

Citeşte şi: Patru mercenari din comandoul care l-a ASASINAT pe preşedintele haitian au fost ucişi! Alţi doi au fost arestaţi – Black News

”Vreau să repet că niciodată nu vom accepta o soluţie cu două state. Suntem fermi şi foarte uniţi cu privire la acest lucru”, a declarat preşedintele CE într-o conferinţă de presă.

Insula Cipru este divizată din 1974, partea sa nordică (‘Republica Turcă a Ciprului de Nord’) fiind recunoscută numai de Turcia, în timp ce Republica Cipru este membră a Uniunii Europene începând din 2004.

Actualul blocaj în dialogul dintre cele două comunităţi din Cipru (greacă şi turcă) este cauzat de dezacordurile privind forma pe care ar putea-o lua eventuala unificare – o uniune de două state independente, soluţie propusă de conducerea ciprioţilor turci, sau o federaţie lejeră, variantă susţinută de ciprioţii greci.

Citeşte şi: Explozie puternică în portul Dubai! O navă cargo a luat foc – VIDEO – Black News

Tratativele de la Geneva desfăşurate în acest an nu au dus la progrese notabile.

”Vecinii noştri au interesul de a exista bune relaţii bilaterale. Dacă aşa stau lucrurile – noi de asemenea suntem interesaţi să avem bune relaţii – vreau ca vecinii noştri să ştie că dacă ei vorbesc cu unul dintre statele noastre membre, de exemplu cu Cipru, indiferent de ton, atunci ei vorbesc cu Uniunea Europeană”, a insistat Ursula von der Leyen. 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button