X

UE vrea să dea în judecată compania AstraZeneca, dar nu pentru reacțiile adverse

Imaginea articolului COVID-19: UE se pregăteşte să dea în judecată compania AstraZeneca

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia Europeană se pregăteşte să iniţieze proceduri judiciare împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, potrivit a cinci diplomaţi ai UE, citaţi de Politico. 

Comisia a ridicat problema în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor, miercuri, în cadrul căreia majoritatea ţărilor UE au declarat că vor susţine acţionarea în instanţă a companiei pentru încălcare ţintelor de livrare de doze de vaccin câtre blocul comunitar.

Un diplomat a precizat că scopul procedurii judiciare este de a face obligatoriu ca AstraZeneca să furnizeze dozele stabilite în contractul său UE.

Doi dintre diplomaţi au declarat că există un termen limită la sfârşitul acestei săptămâni, moment în care ţările UE trebuie să semneze lansarea procedurilor judiciare împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, relatează Politico.

AstraZeneca a stârnit furia UE în ianuarie, când a spus că nu va putea oferi blocului numărul de doze anunţate iniţial. Până la sfârşitul primului trimestru, compania a livrat 30 de milioane de doze către ţările UE, faţă de cele 100 de milioane de doze garantate în contractul său cu UE. Deficitul a îngreunat grav campaniile de vaccinare din ţările UE.

Compania a proiectat că va livra aproximativ 70 de milioane de doze până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului, când ar fi trebuit să livreze toate cele 300 de milioane de doze stabilite în contractul cu UE.

În România, peste 416.000 de persoane au fost vaccinate cu serul produs de AstraZeneca până în prezent.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. OFF TOPIC
    Gheorghe Piperea: Europa și România boicotează Plandemia

    Pentru efectul de turmă al imunizării artificiale ar trebui ca minim 70% din populație să fie deja înțepată, de minim 2 ori – cel puțin așa susțin specialițtii vieții. Asta înseamnă un minim de cca 14 milioane de oameni. Până în prezent, au trecut prin procedura de injectare cu serurile magice în jur de 2,73 milioane de persoane, adică în jur de 13% din populație – exact ca în Germania. Pe platformele electronice sau pe listele fizice de așteptare mai sunt cca 200 de mii de doritori. În trei – patru zile, această listă se va fi epuizat. Și gata. Asta va fi fost tot.

    Din aceste cifre rezultă că 87% din populație refuză să se mai încreadă în bulshit – ul plandemic. Lipsă la apel – peste 11 milioane de oameni.

  2. Poate până se dumiresc cei ai ocultei și cozile ei de topor va începe și războiul, căci războiul este de preferat plandemiei care se pregătește să-i pecetluiască pe oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button