X

[VIDEO] Revoltă în Italia. Mii de oameni s-au luat la bătaie cu poliția și au blocat o autostradă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, marţi după-amiază, în centrul oraşului Roma, în cursul confruntărilor cu demonstranţi nemulţumiţi de restricţiile antiepidemice, unii protestatari fiind reţinuţi, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene. 

Mii de persoane s-au adunat în Piaţa Montecitorio din Roma, în apropierea Parlamentului Italiei, pentru a cere anularea restricţiilor antiepidemice.
La protest participă proprietari de restaurante, de magazine şi de săli de sport, dar şi angajaţi afectaţi de restricţii, precum şi unii politicieni, inclusiv din cadrul mişcării de extremă-dreapta CasaPound, informează agenţiile de presă Adnkronos şi ANSA.
Au fost aduse şi steaguri ale mişcării Italexit, o organizaţie condusă de senatorul Gianluigi Paragone care vrea retragerea Italiei din Uniunea Europeană. De asemenea, a fost prezent un protestatar costumat în mod asemănător cu un militant din SUA prezent la violenţele produse în ianuarie la sediul Congresului.
“Suntem antreprenori, nu infractori!” şi “Vrem libertate!”, au scandat manifestanţii.
Protestul a degenerat în violenţe. Grupuri de manifestanţi au atacat forţele de ordine cu petarde şi sticle. Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, doi fiind transportaţi la spital.
Cel puţin şapte protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine.
Proteste au loc şi în oraşele Napoli şi Milano, conform publicaţiei Il Fatto Quotidiano.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Bravo lor… Oamenii ăștia încă mai luptă, încă mai sunt oameni. Mai ești om atât timp cât mai lupți..

    1. …la noi in schimb se baga dezbinare cat cuprinde intre protestatari…se vede ca unii sunt cu misiune (sau asa se lasa sa se inteleaga), altii nu…concluziile le trageti dvs. in Romania merge de minune dictonul divide et impera, este o reteta de succes aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button