X

PSD vrea testarea tuturor cetățenilor, indiferent de simptome, pentru a “combate” covid-ului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

PSD a propus un plan de combatere a COVID-19 care are ca obiectiv „reducea transmiterii virusului şi protejarea persoanelor cele mai vulnerabile, cu risc de forme grave, complicaţii şi deces, asigurarea accesului la sistemul medical şi la tratament pentru pacienţii infectaţi, şi al accesului bolnavilor cronici la serviciile medicale necesare”. 

Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban, a prezentat într-o conferință de presă, măsurile propuse de liderii PSD de la nivel central, mai exact Alexandru Rafila, nou venit în partidul lui Marcel Ciolacu.
Social-democraţii propun înfiinţarea unui centru de comunicare integrat COVID-19 şi testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată.
PSD mai propune şi dezvoltarea site-ului COVID-19 România şi a unui call center cu număr unic naţional şi Dezvoltarea de aplicaţii informatice pentru comunicarea către utilizatori a situaţiei epidemiologie şi a urgenţelor la nivel naţional sau local, în timp real. De asemenea, planul PSD implică şi dezvoltarea unei aplicaţii informatice care să permită oricui să beneficieze de testare, la nevoie, în cazul în care consideră că este la risc de infecţie.
Sunt propuse:
✅ REȚEA NAȚIONALA DE CENTRE MEDICALE COMUNITARE – asigurarea accesului permanent, rapid, facil și neîngrădit al tuturor cetățenilor la asistența medicală primară
✅ REȚEA DE CENTRE DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ AMBULATORIE DE SPECIALITATE – creșterea substanțială a accesibilității tuturor cetățenilor, mai ales din orașele mici și din localitățile rurale la servicii medicale de specialitate, acces la un pachet complet de investigații paraclinice, spitalizare de zi și servicii conexe inclusiv telemedicina
✅ SPITALE PUBLICE LA STANDARDE EUROPENE
✅ CENTRE DE ÎNGRIJIRE A PERSOANELOR VÂRSTNICE ȘI ÎNGRIJIRILE LA DOMICILIU
✅ CENTRE UNICE DE PROGRAMARE A PACIENȚILOR
✅ ACCES NEÎNGRĂDIT LA MEDICAMENTE ESENȚIALE

Printre măsurile prezentate se numără testarea tuturor persoanelor din zonele cu rata mare a infectării. Potrivit documentului se are în vedere „testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidență ridicată”. 

Astfel sunt identificate cazurile pre-simptomatice și asimptomatice și se întrerup lanțurile de transmitere prin izolarea promptă a persoanelor infectate, se menționează în document.

PSD vrea încurajarea producției de medicamente autohtone și de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul COVID-19.

De asemenea, potrivit documentului, PSD propune restructurarea urgentă a Direcțiilor de Sănătate Publică prin constituirea structurii operative de intervenție în sănătatea publică, coordonată de Institutului Național de Sănătate Publică, reorganizarea spitalelor generale, amenajarea de circuite dedicate și paturi pentru pacienții COVID-19, inclusiv pentru terapie intensivă, precum și asigurarea asistenței medicale de rutină pentru pacienții cu boli cronice sau acute, acces fără întârziere la serviciile de sănătate în timpul pandemiei, prin testare rapidă la internare ori prezentare.

Ce propune PSD pentru combaterea COVID-19: 
„ – Identificarea, controlul şi gestionarea focarelor de SARS-CoV-2 prin măsuri de întrerupere a transmiterii: identificarea precoce a focarelor si a persoanelor infectate, izolarea si tratarea acestora; testarea contactilor apropiati ai persoanelor infectate; consilierea persoanelor infectate si a contactilor acestora privind pasii de urmat si indrumarea rapida catre serviciile medicale.
– Instruirea personalului instituţiilor publice, altele decât cele medicale, răspunzătoare de implementarea măsurilor de reducere a transmiterii.
– Măsuri ne-medicale de reducere a transmiterii, care pot implica limitarea anumitor activităti pe o perioada limitată Doar când e nevoie! Doar în funcţie de riscul real al transmiterii, pentru fiecare tip de activitate şi unitate în parte. Şcolile vor funcţiona în raport cu situaţia epidemiologică locală şi cu riscul evaluat pentru FIECARE ŞCOALĂ.
– Acordarea a minimum 72 de ore agenţilor economici pentru conformare în cazul restricţiilor preventive.
– Menţinerea funcţionalităţii şcolilor şi a activităţilor economice (inclusiv de alimentaţie publică) este esentială pentru buna funcţionare a societăţii.
– Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată: Astfel sunt identificate cazurile pre-simptomatice şi asimptomatice şi se întrerup lanţurile de transmitere prin izolarea promptă a persoanelor infectate.
– Accesul facil la testare: Dezvoltarea unei aplicaţii informatice care să permită oricui să beneficieze de testare, la nevoie, în cazul în care consideră că este la risc de infecţie.
– Dezvoltarea site-ului COVID-19 România care va cuprinde informaţiile generale legate de evoluţia pandemiei la nivel global şi naţional, reglementările în vigoare, măsurile de prevenire şi paşii de urmat de orice persoană care este simptomatică sau care are suspiciuni că ar putea fi infectată.
– Dezvoltarea unui callcenter, cu un număr unic naţional care răspunde automat sau/ şi cu operatori la cele mai frecvente întrebări (FAQ) şi poate îndruma solicitanţii care cer proceduri medicale sau administrative legate de COVID-19.
– Dezvoltarea de aplicaţii informatice pentru comunicarea către utilizatori a situaţiei epidemiologie/ urgenţelor la nivel naţional/local, în timp real.”
Planul poate fi citit integral aici: plan-psd-combaterea-pandemiei-covid

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. TESTARE CU TESTE PCR CHINEZEȘTI CE AU RATA DE EROARE 40-60%, MOTIV PT. CARE SUNT INTERZISE ÎN ÎNTREAGA EUROPĂ?…
    TESTE EFECTUATE DE???…
    CÂȚI SPECIALIȘI CU VECHOME AVEM ÎN ROMÂNIA ÎN GENETICĂ MOLECULARĂ, SINGURII CARE AU VOIE A SE ATINGE DE TESTELE CARE ȘI AȘA NU AU FOST CREATE PENTRU DETECTAREA VIRUȘILOR, CI STRICT PE GENETICĂ???…
    TOVARĂȘUL RAHILA ARE DEFECT GENETIC MINCIUNA ȘI DEZINFORMAREA ÎN INTERES DE CASTĂ POLITICO-IDEOLOGICĂ, NU PENTRU POPOR, CU ADEVĂRAT, ONEROASĂ MOȘTENIRE DE LA TATĂL, MARE OFIȚER DE SECURITATE ÎN BANAT, PE VREMEA LUI SATALIN ȘI A LUI DEJ ȘI A ANEI PAUKER EVREICA!!!

    1. E fix egal cu ZERO daca mergem sau nu mergem la VOT . Deci si daca megem sau nu mergem VALIDAM SISTEMUL CRIMINAL de 30 ani .
      Ei au toate mijloacele pentru a se autovota .
      NU MAI AVEM SOLUTII pentru ca SOLUTIE inseamna RAZBOI CIVIL .
      SINTEM IN STARE SA INCEPEM LUPTA BINE ORGANIZATA ca sa-i LICHIDAM ?
      NU .

        1. Si atunci ce-i bun ?!
          Sa inotam in kk pina la ochi. si sa putrezim in acest sistem diabolic numit impropriu democratie cu partide si VOTARE cum facem de 30 ani si singurii care au cistig de cauza IMBECILA sint SISTEMUL ????
          Da ,cind vom fi capabili de SACRIFICII CONCRETE la fel ca CONSTANTIN BRINCOVEANU si sa punem mina pe cruce si pe sabie cum nu o facem incepind cu anul 1848 de cind tot mereu IMPROVIZAM solutii PENTRU RETARZI nu pentru BARBATI ADEVARATI ,va exista viata in ROMANIA si pentru PUTINII OAMENI din RO nu doar pentru vitele astea incaltate,O MAJORITATE ZDROBITOARE , prezenta in PARTIDE ,SECURITATE SI ORICE INSTITUTIE din RO. si 100% ANALFABETE racolate de catre TICALOSUL de ceausescu de la noua ani (care ar.fi trebuit tocat fideluta ca varza de salta ,incepind de.la talpi si terminind cu virful capului ,DOARNpentru ca si-a permis o asfel de ACTIUNE )

          https://mediafax.ro/rd-19734682

    2. Avem Coaliția pentru Familie condusa de Mihai Gheorghiu, care daca s-ar transforma intr-un partid politic ar fi cea mai buna alternativa de vot in raport cu partidele Sistemului securist din Romania, PSD, PNL, USR!

  2. Poate că ar trebui să ne spună mai întâi ce fel de substanțe sunt aruncate în aer pentru a îmbolnăvi populația.
    Apoi, dacă aceste teste sunt atât de nesigure, trebuie să pricepem că există de a fi declarați pozitivi doar cine trebuie…
    Astfel, sub masca luptei pentru depistarea covidaților, se poate ascunde o selectare a populației pe diverse criterii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button