– Ce să faci ca şi creştin în aceste vremuri? Să te izolezi? Sau să încerci să te implici totuşi politic, în ideea că vei putea face ceva, deşi sistemul actual e guvernat de legi anticreştine?
– Alternativa implicării politice în scopul de a menţine o libertate pentru creştinism este una bună. Eu nu o condamn. Dar oamenii aceia, din punct de vedere al mântuirii s-ar putea să fie sacrificați. Pentru că ei vor intra în sistem şi vor juca probabil după cum le cântă sistemul, deşi vor proteja, într-un sens, pe creştini.
– Păi dacă se jertfesc pentru ceilalţi, de ce îşi primejduiesc mântuirea?
– Pentru că vor face nişte compromisuri. Ei nu pot rămâne acolo fără a face compromis cu satana, chiar dacă îşi păstrează cât de cât şi relaţia cu Biserica. De multe ori însă nu şi-o mai pot păstra. Şi vor trăda.
– Atunci care credeţi că ar fi atitudinea creştină faţă de vot?
– Soluția ideală ar fi ca Biserica, prin puterea pe care o are asupra societății, să-și impună oamenii politici cei mai buni, adică pe cei care sunt creştini. Dar asta la modul ideal. Pentru că eu, de exemplu, nu votez. N-am votat nici aici, nici în America. Nu mă interesează, fiindcă ştiu că votul meu nici nu îmbunătățește, nici nu distruge organizaţia lor demonică.
– Aici mai e o problemă, pentru că în momentul în care votezi, să zicem, un Preşedinte, tu îţi dai asentimentul pentru măsurile pe care acela le va lua şi te faci părtaş la toate păcatele lui. Dacă Preşedintele trimite, de exemplu, trupe în Irak, tu, care l-ai votat, eşti împreună răspunzător cu el.
– Dacă Parlamentul e dominat de creştini, Preşedintele nu poate trimite trupe în Irak, şi aici este toată cheia problemei. Dar Biserica nu poate obţine majoritatea în Parlament decât în timp îndelungat şi cu preţul unei perioade de sacrificiu. Mă refer, cum am spus la început, la sacrificiul individului, care sigur va cădea sub ispitele satanice. Bunul trai, şofer, maşină – astea toate sunt ispite la care puţini rezistă. Dar după două-trei legislaţii, Biserica va fi majoritară şi lucrurile se pot schimba.
– Vă întreb acum un caz concret: într-un sat, tu ai încredere într-un anumit primar. Ce faci? Îl votezi, ca să iasă el, că face treabă bună? Sau nu te mai duci la vot şi zici: „Ce poate să facă şi ăsta? O să facă ceva, dar nu mare lucru, fiindcă e angrenat şi el de sus într-un sistem”?
– În privinţa aceasta, Biserica are două alternative şi decizia ei e foarte importantă, pentru că preoţii au încă mare putere – asta până se mai schimbă situaţia pe aici. Deci Biserica are două posibilităţi. Sau îndeamnă pe credincioşi să nu voteze, ş-atunci orice colaborare cu sistemul cade. Sau împinge înainte oamenii cei mai buni, întreprinzători, care sunt religioşi, care se spovedesc şi aşa mai departe. În acest al doilea caz, încet-încet Biserica va avea un câştig. Dar deşi afirm lucrul acesta şi sunt convins că s-ar putea face, totuşi chiar eu am o anumită îndoială, având în vedere acţiunea generală a diavolului în lume.
– Aveţi o îndoială că se mai poate face ceva pe plan politic?
– Da. Şi din cauza asta eu personal stau în afară…
– Dar îi îndemnaţi pe alţii să se bage!
(Părintele râde)
– De-aş avea încredere deplină că Biserica, în unitatea ei absolută, va acționa așa cum am zis, aş intra din toată inima, dar nu am încredere, fiindcă Biserica are în sânul ei un germen al corupţiei şi compromisului.
[1] În 1937, la solicitarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, înalt Prea Sfinţitul Nicolae, Mitropolitul Ardealului, întocmeşte şi expune membrilor Sinodului un „Studiu asupra Francmasoneriei”, în care arată istoricul, organizarea, precum şi scopul anticreştin al Masoneriei: „întemeierea unei republici mondiale, conduse de francmasoni, adică de evrei. O republică cu desăvârşire laică, cu o omenire îndobitocită de mizerie şi de patimile inferioare dezlănţuite”. În urma acestei expuneri, Sfântul Sinod hotărăşte: „Biserica osândeşte Francmasoneria ca doctrină, ca organizaţie şi ca metodă de lucru ocultă”, precizând şi motivele acestei hotărâri. (vezi Prof. Dr. Nicolae Paulescu, Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Francmasoneria, Tesalonic 2006, pp. 277-308). Este, într-adevăr, o hotărâre puţin cunoscută, dar în vigoare şi astăzi.
Citiți integral interviul aici.
Mircea Diaconu, surpriza PĂPUȘARILOR, și-a anunțat oficial candidatura la prezidențiale.
https://www.comisarul.ro/articol/video-credeati-ca-securitatea-a-murit-priviti-cu-c_1015101.html
Ce cauta”independentul” Mircea Diaconu in CC in 22.12.1989?
Filmare din clădirea Comitetului Central al PCR, în 22 decembrie 1989, începînd cu ora 16,40. Apar în filmare Iulian Vlad, Constantin Dăscălescu, Mircea Diaconu, iar spre final pot fi văzuți Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=6DELuGwmR7w
07:23 Bărbat: O mașină, să meargă Mircea Diaconu să aducă…
07:31 Bărbat: …să punem ordine, că nu putem să respirăm. După aceea liniște, lucrăm și stabilim și întrebăm pe cei care știu ce să facă.
07:37 Bărbat: Cine merge cu Diaconu? (Bărbat: eu!)
Ziarul Curentul a dezvăluit în urmă cu câțiva ani cum s-au implicat Mircea Diaconu și Sergiu Nicolaescu în tenebroasele combinații ale așa-zisei Revoluții.
Mircea Diaconu- la comanda militarilor de la Câmpina !!!
După ce au ajuns la comandament, militarii de la Câmpina au primit ordin, în jurul orelor 17.00 – 18.00, de a merge să apere Televiziunea, fiind conduși de actorii Mircea Diaconu și Diana Lupescu.
Nu au putut trece, însă, de Aeroportul Băneasa, de unde Gărzile Patriotice i-au întors din drum, în ciuda insistențelor “călăuzelor” de ocazie. Oamenii au revenit la cazarmă Băneasa.
Mircea Diaconu pe post de călăuză, ca și Sergiu Nicolaescu, ar fi condus la moarte sigură o grupă de militari. Se mai miră astăzi cineva de susținerea acestuia de către personaje din Sistem, ca turnătorul Dan Voiculescu…” se întreba George Roncea.
Astăzi se pare că începe să se facă lumină. Dreptate, ochii plânși încep să te vadă.
https://www.curentul.info/dezvaluiri/extinderea-acuzatiilor-in-dosarul-revolutiei-ii-da-fiori-reci-lui-mircea-diaconu/
Nu mai poti avea incredere nici intr-un diacon…
Dancila anunta ca da lovitura de gratie Romaniei cu cel mai mare tun: „De săptămâna viitoare vom da drumul la Fondul de Dezvoltare și Investiții.”
https://www.stiripesurse.ro/video-viorica-dancila-impline-te-marele-vis-al-lui-liviu-dragnea-saptamana-viitoare-ii-dam-drumul_1379062.html
De ce zici ca da lovitura de gratie României? Nu crezi ca România are destui bani, dar mai ales resurse pentru a ne construi singuri autostrăzi, spitale, școli, fabrici, uzine….
Au trecut 30 de ani in care industria a fost distrusa, iar oamenii au ramas fara slujbe, s-au apucat de alte ocupatii, au plecat inafara sau au iesit la pensie. Tara nu mai are nici specialisti nici o baza industriala, iar banii nu se fac din tiparnita, ci exportand ceva, iar ei au exportat chiar „resursele”. Fabricile de ciment au fost printre primele care au fost vandute, a urmat siderurgia si industria grea. Ce ne-a mai ramas de vandut este productia de energie si transporturile.
Bani exista, dar oare sunt in stare sa-i cheltuiasca eficient si sa nu-i fure, sa organizeze licitatii pt firme de constructii cu preturi duble sau triple cat nu face lucrarea? Oare lucrarea o sa fie de calitate, cat macar sa putem concura cu Bulgaria, Ungaria sau Serbia?
Bani nu sunt nici macar pentru renovarea cladirilor institutiilor publice!
Teodorovici a mai imprumutat 90 de milioane de euro pentru a renova cladiri ale Politiei si Jandarmeriei
http://www.ziare.com/eugen-orlando-teodorovici/stiri-eugen-orlando-teodorovici/teodorovici-a-mai-imprumutat-90-de-milioane-de-euro-pentru-a-renova-cladiri-ale-politiei-si-jandarmeriei-1568828
Daca consumi mai mult decat produci si importi mai mult decat exporti cresti datoriile si intri in criza economica, ca in 2008, iar productia nu se face in blocuri de birouri, care au rasarit ca ciupercile dupa ce fabricile au fost rase.
Datoria externă a României a crescut în primele 6 luni din 2019 cu 4,254 miliarde de euro, la 103 miliarde de euro, o creştere de 9,26%. De asemenea, deficitul de cont curent a crescut cu 3,717 miliarde de euro, adică cu 38,15%.
https://www.digi24.ro/stiri/economie/romania-traieste-pe-caiet-datoria-externa-a-crescut-in-2019-cu-20-de-miliarde-de-lei-1172880
Aici se poate vedea evolutia deficitului comercial al Romaniei, intre 1990 si 2019 (pe optiunea MAX)
https://www.ceicdata.com/en/indicator/romania/trade-balance
Dupa cum se observa deficitul a inceput sa creasca in 2004 si a atins maximul in 2008 si a scazut brusc in 2009, pana la nivelul din 2004. Din 2005 a inceput aceiasi tendinta care a culminat in 2018 si continua in prezent.
Singura politica bună a fost cea făcută de Mișcare. Trăiască Legiunea și Căpitanul!
Am putea recrea o astfel de Mișcare? Ne-am săturat de mizeria din politică!
Miscarea poate fi doar intre trupul tau si sufletul tau. Daca vom face toti asa, Miscarea dorita se face de la sine.
Doar din randurile celor trecuti de 40 de ani. Noua generație nu prea are idee de țară, familie și Dumnezeu.
https://ortodoxinfo.ro/2019/08/28/sondaje-relevante-in-sua-noua-generatie-nu-prea-are-idee-de-tara-familie-si-dumnezeu/