X

De Centenar n-au fost în stare să facă măcar un film istoric…

de Saccsiv
Foto: http://aarc. ro/newfilm/film/mihai-viteazul-1970

De curand am vizionat Outlaw King si The Great Battle.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primul continua istoria luptei scotienilor impotriva ocupantilor englezi, de acolo de unde a lasat-o Mel Gibson cu al sau Braveheart:

A fost lansat de Netflix pe 9 noiembrie 2018 si este foarte apreciat pe forumurile despre filme:

– recomand.merita vazut

– Superb❤️

– Superb pentru iubitori geniului, istoric, razboi 10 ++++ ce inseamna sa ai demnitate .

– Superb film!

– un film uimitor,cu de toate,de mult nu am vazut un film asa superb…

Frumos film! Multumesc.

– Un film extraordinar

– super !!!!!

– Da,in sfarsit,un film bun,despre curaj si demnitate.Merci,admin!

– Foarte bun filmul, o plăcere să-l urmăresc, mulțumesc

– Da este frumos filmul

– Merita urmarit.Multumesc Admin

– bun rau

– Nota 10 pt film si pt admin.Multumesc admin.

– Bun…

– Superb,demnitate loialitate si dragoste de neam nu ca si in zilele noastre

– superb

– bun tare!!

– foarte tare frate

– Super ,recomand

– Bun…

– SUPER FILM !

– superb

– foarte frumos

– Un film bun merita un 8 ?

– Bun,o lectie de istorie.

Semn ca inca multi tanjesc dupa asa ceva.

Din pacate, are si otrava in prajiturele, nesesizata insa de comentatorii de mai sus. Nu dezvolt insa, caci tema articolului este alta.

Cel de al doilea este sud coreean, a fost lansat tot in toamna aceasta si reda un crampei din istoria vechiului regat coreean: prin anul 640 o fortareata rezista eroic asediului uriasei armate chineze.

Si ma gandeam: Centenarul nu e in fiecare an. Evident. Acum, in 2018, sunt 100 de ani de la Marea Unire. Nu la anul, nu peste 10 ani. Si n-au fost in stare sa faca macar un film istoric. Un parteneriat public-privat sau doar public sau doar privat, ceva, orice, ca sa marcam evenimentul. Merita efortul financiar. Avem si noi personalitatile noastre istorice remarcabile, modele de urmat nu doar de noi cei din ziua de azi, dar si de altii. Ce tare ar fi fost o productie despre Sfantul Constantin Brancoveanu sau despre Sfintii Inchisorilor. Sau macar despre cei despre care s-au facut deja in trecut filme: Burebista, Decebal, Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, etc. Sau despre marile batalii: Posada, Razboiul de Independenta, Primul Razboi Mondial, Al Doilea Razboi Mondial.

Adica sa faca, macar de Centar, si un altfel de film decat vomele politic corecte premiate la festivalurile lui peste prajit de aiurea. Ceva despre Ortodoxie si nationalism.

Chiar, pentru toti astia care ar fi putut face o astfel de productie si n-au facut-o, oare ce reprezinta acest Centenar?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Vreți un film bun cu adevărat … ? Căutați filmul istoric Hoarda (2012) sau ” Când sfinții se coboară în iad … ” … Apoi, mai vorbim … Iertați …

  2. Gresit. In anul centenarului Radu Jude a facut un mirobolant film numit “Imi este indiferent daca vom intra in istoria Romaniei ca barbari” in care este denigrata Romania si este acuzata ca a exterminat cel mai mare numar de evrei, dupa Germania nazista. Este acuzata bineinteles, dupa cum ne-am obisnuit ,si Biserica Ortodoxa. A castigat marele premiu de la Karlovivari si a fost apreciat de straini.

  3. Mulțumesc pt.recomandare.Imediat l-am vizionat pe Youtube cu subtitrare în engleză. Oare nu se poate posta aici pe bloc cu subtitrare în romană ? Recomand pentru cei ce vor să- L caute pe Hristos…și să înțeleagă (mă rog…dintr-un fel) cum lucrează Domnul și care (cum)este râvna începătorului.(vezi cazul ucenicului)

  4. sa fim seriosi, esecul centenarului este o alta cacealma ordonata a sri-lui la adresa poporului roman, caruis trebuia sa-i slujeasca, la ordinile maharilor din u.e. si n.a.t.o. ..

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Rectorul-Academiei-SRI-a-dat-de-inteles-ca-sarbatorirea-modesta-a-Centenarului-Marii-Uniri-ar-fi-fost-programata-la-nivel-inalt-pentru-a-nu-stimula-nationalismul-romanesc-153268

    asa cum merkel dikteaza lui iohannis, asa si sri executa ordine sorosiste si americanesti in dispretul poporului roman ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button