X

Departamentul de Stat al SUA: Reprezentanții lui Soros în România stabileau agenda politică externă a lui Obama

Legăturile dintre Administraţia lui Barack Obama şi Soros nu reprezintă o noutate.  Dar, documente noi declasifi cate, aparţinând Departamentul de Stat și USAID, reuşesc să scoată din umbră mai multe elemente, inclusiv privind fi nanțarea unor proiecte din România. Potrivit lui Tom Fitton, de la Judicial Watch, acest tip de parteneriat i-ar fi permis lui Soros, cel mai mare sponsor al curentelor neomarxiste, să stabilească agenda politică externă a SUA.
Judicial Watch a publicat documente noi ale Departamentului de Stat al SUA (49 de pagini) care demonstrează că reprezentanții lui Soros în România au colaborat cu administraţia lui Barack Obama. Mai exact, este vorba despre „Open Government Partnership”, o iniţiativă sprijinită în comun de USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională) şi Soros’s Open Society Foundations – Romania (OSFR).
Potrivit Judicial Watch, documentele au fost obținute grație unui proces din 2018, care a fost intentat împotriva Departamentului de Stat al SUA și a USAID, după ce acestea nu a răspuns unei cereri din 2017 (Judicial Watch v. Departamentul de Stat al Statelor Unite și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională). Procesul a urmărit obţinerea înregistrărilor referitoare la orice contracte, subvenții sau alte alocări/plăți de fonduri de către Departamentul de Stat către Fundația pentru o Societate Deschisă – România și / sau personalul său și / sau orice filiale sau afiliate OSFR. De asemenea, a a vizat evaluările, rapoartele sau înregistrările similare referitoare la activitatea Fundației pentru o Societate Deschisă – România și / sau filialele sau organizațiile sale afiliate.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ovidiu Voicu şi Centrul pentru Inovare Publică

La 16 septembrie 2016, Jennryn Wetzler, de la Biroul de Afaceri Educaționale și Culte al Departamentului de Stat, a trimis un e-mail prin care anunța publicul participant la o conferinţă „Open Government Partnership” că vorbitorul, Ovidiu Voicu, este sponsorizat de Departamentul de Stat. Ovidiu Voicu este directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, care se descrie ca un dezvoltator al programelor Fundației Soros pentru o Societate Deschisă.

O schemă aplicată şi în Albania

Fonduri ale Agenției guvernamentale USAID au mers către fundațiile finanțate de miliardarul George Soros în 2016 și 2017 în vederea susținerii unei campanii în favoarea reformei în justiție realizată de guvernul socialist din Albania, conform unor documente federale. Potrivit Profit.ro, Tom Fitton, de la Judicial Watch, cel care a obținut informațiile, spune că astfel de scheme au fost promovate și în alte țări din regiune, precum România și Ungaria. „George Soros este un miliardar și nu ar trebui să primească banii contribuabililor pentru a-și promova agenda de extrema stângă spre a submina libertatea acasă și peste granițe.” Departamentul de stat al SUA, în timpul Administrației Barack Obama și Agenția pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au cheltuit nu mai puțin de 9 milioane de dolari pentru a susține activități politice în Albania derulate de Fundația pentru o Societate Deschisă, finanțată de miliardarul american George Soros.

„Judicial Watch” a publicat recent 49 de pagini de documente, unele clasificate, ale Departamentului de Stat SUA, care arată că reprezentanții Soros din România colaborează cu Departamentul de Stat într-un program finanțat, de Fundația Societatea Deschisă – România și USAID, denumit „Parteneriatul Guvernului Deschis.”

A fost nevoie de un Proces FOIA

Documentele au fost obținute de publicaţia amintită în urma unui proces intentat Departamentului de Stat al SUA și USAID, pe baza Legii informaţiilor publice (Freedom of Information Act – FOIA) după ce aceste instituţii nu a răspuns unei cereri din 2017 (Judicial Watch v. Departamentul de Stat al Statelor Unite și SUA Agenția pentru Dezvoltare Internațională (Nr.1: 18-cv-00667)).

Documente clasificate, făcute publice

Procesul a urmărit toate înregistrările referitoare la contracte, subvenții sau alte alocări, plăți de fonduri de către Departamentul de Stat către Fundația pentru o Societate Deschisă – România și a personalului său. Acestea au fost făcute publice. De asemenea, toate evaluările, evaluările, rapoartele sau înregistrările similare referitoare la activitatea Fundației pentru o Societate Deschisă – România și / sau filialele sau organizațiile sale afiliate.

Departamentul de stat finanţează trâmbiţe ale “Societăţii Deschise 

La 16 septembrie 2016, Jennryn Wetzler, de la Biroul de Afaceri Educaționale și Culte al Departamentului de Stat, a trimis un e-mail prin care anunța publicul participant la o conferinţă „Open Government Partnership” că vorbitorul, Ovidiu Voicu, este sponsorizat de Departamentul de Stat. Voicu este directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, care se descrie ca un amplificator (dezvoltator) al programelor Fundației Soros pentru o Societate Deschisă.

“Colegul” Radu Puchiu, de la Fundaţia lui Soros 

La 19 aprilie 2016, Wetzler trimite un alt e-mail Cancelariei României, prin care informează că vorbitorul la Programul “Open Government Partnership” este Radu Puchiu, “un coleg” de la „Open Society Romania,” care se va referi la posibilitatea ca România să se angajeze în noi programe educaționale. Nu se specifică în documente care “Cancelarie.” La 13 octombrie 2016, oficialul Departamentului de Stat, Richard Silver, a difuzat rezumate ale știrilor din România cu referire la propunerea politicienilor români de a interzice membrilor ONG-urilor susținute de George Soros să dețină funcții publice. “Omul” era descris ca apărător al Fundației Societății Deschise din România.

La Departamentul de stat se “clasifică” ştirile despre România 

Din 1990, Fundația Soros pentru Societatea Deschisă a fost unul dintre principalii donatori din România și din alte foste țări comuniste, finanțând cercetarea sociologică, educația, incluziunea socială, buna guvernare, cultura civică și intervenția comunitară integrată, mai scrie Judicial Watch. Cele mai influente ONG-uri din România, precum și politicienii, cercetătorii și alți actori care au obținut burse în străinătate au beneficiat de finanțare. În ultimii 26 de ani, o serie de partide politice, în special PSD și aliații săi politici, notează raportul citat, au acuzat ONG-urile, intelectualii, personalitățile culturale că sunt vinovaţi de degradarea imaginii României. Analiștii independenți au avertizat despre pericolul unor astfel de mesaje, care creează schimburi sociale și transformă România în practici comuniste. De asemenea, pe 13 octombrie 2016, Silver a mai difuzat sinteze de știri, dar care apăreau drept “clasificate”. 

Banii publici americani nu ar trebui folosiţi pentru agenda lui Soros”

„Documentele guvernamentale detaliază relația strânsă dintre Departamentul de Stat și acţiunile Fundației Soros din România”, a declarat președintele Judiciar Watch, Tom Fitton. „Departamentul de Stat nu ar trebui să folosească fonduri din impozitele americanilor pentru a finanța sau a promova agenda lui Soros. George Soros are nevoie de asistență financiară zero de la contribuabili,” a mai spus Fitton. Judicial Watch mai are în prezent trei procese FOIA legate de finanțarea acţiunilor lui Soros în timpul administrației Obama.

Departamentul de Stat finanţează partidele de stânga?

Într-o scrisoare, datată martie 2017, adresată fostului secretar de stat Rex W. Tillerson, șase senatori americani: Inhofe, Tillis, Cruz, Perdue și Cassidy, au solicitat secretarului să investigheze relațiile dintre USAID și Fundațiile Soros și modul în care Departamentul de Stat și USAID utilizează fondurile publice pentru a susține grupurile politice de stânga din Macedonia și Albania.

Documente (partiale)

Newstandart

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Halloween violent in Franta. Zeci de arestari .Bande de tineri s-au mascat la indemn pe retelele de socializare si au atacat politia.”Inarmati-va si atacati politia” Actiunea se pare ca a fost inspirata de filmul horror Purge, unde se spune ca violenta si crimele sunt permise pentru o zi.

    https://m.activenews.ro/externe/Halloween-violent-in-Franta.-Politia-a-facut-zeci-de-arestari-in-urma-violentelor-comise-de-tineri-mascati-in-suburbiile-Parisului-„Inarmati-va-si-atacati-politia-153299

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button