X

20 de copii au fost botezați într-un sat din Guatemala

de null

Photo: facebook.com

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

20 de copii au fost botezați într-un sat din Guatemala

Tajumulco, Guatemala – 6 iulie 2018

Sute de mii de oameni din Guatemala au îmbrățișat credința ortodoxă în ultimul deceniu. 

500.000 au fost primiți în Patriarhia Ecumenică în ianuarie 2010, iar de atunci mai multe persoane și chiar comunități întregi au intrat în Sfânta Biserica Ortodoxă.

Recent, după cum spune Jesse Brandow, un misionar în Guatemala și în Mexic, 20 de copii au fost botezați în Sfânta Biserică Ortodoxă din satul Tajumulco, la 150 de mile nord-vest de Guatemala City (Ciudad de Guatemala), nu departe de granița Mexicului.

Photo: facebook.com

Biserica din Tajumulco a jucat un rol important în conectarea unui număr de comunități la Părintele Andrés Girón, a cărui slujire evanghelică a adus inițial mii de convertiți la Biserica Ortodoxă, scrie Brandow.

Printre preoții celebrii s-au numărat rectorul local Părintele Alexios Sosa și Părintele Thomas Hernandez de la Biserica Ortodoxă Sf. Andrei din Riverside, California. Părintele Sosa este iconograf și a petrecut un an studiind teologia în Grecia. Biserica s-a extins rapid sub îndrumarea sa.

Photo: facebook.com

După cum scrie Brandow, patru creștini ortodocși din Statele Unite, inclusiv Părintele Thomas Hernandez, au un program de predare de 6 zile ”pentru a inspira și a instrui credincioșii din această regiune din Guatemala”. Primul astfel de program din Tajumulco cuprindea discuții și activități educaționale pentru cor, tineri, părinți și nași ai copiilor recent botezați în comunitate.

Pentru mai multe informații despre toate lucrurile minunate care se întâmplă în misiunea din Guatemala și despre cum îi puteți ajuta, vedeți ultimile actualizări ale lui Jesse Brandow .

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button