X

Interviu cu teologul Mihai-Silviu Chirilă despre Conferința inter-ortodoxă de la Salonic împotriva pseudo-sinodului din Creta

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conferința poate fi vizionată aici.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Mulțumim Domnului Silviu Chirila pentru informațiile aduse. Așadar, acrivie cu discernământ dogmatic și cu roade ale Duhului Sfânt!

  2. Acrivie in ceea ce priveste adevarul de credinta, fara compromis, discernamant in ce priveste relatia cu ceilalti ortodocsi ramasi inca in intunericul manipularii ierarhiei care a semnat in Creta. Intreruperea pomenirii in limitele canonice si sub obladuirea Duhului Sfant, ale Carui roade trebuie sa se vada exact asa cum le-a descris sfantul Pavel în Epistola Galateni 5, 22-23: “Roada Duhului Sfant este: dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, Blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege”.

  3. O atmosfera de sarbatoare,plina de entuziasm,de bucurie duhovniceasca ,transpare din acest interviu luat domnului teolog Mihai Silviu Chirila de Sfintia Sa, Parintele Matei Vulcanescu, dupa conferinta interortodoxa de la Salonic,eveniment de seama la nivel mondial al luptei antiecumeniste.
    Atatea minti stralucite,reunite in acelasi duh de iubire,acelasi cuget,aceeasi simtire ortodoxa,clerici care au intrerupt pomenirea alaturi de cei care nu au intrerupt-o,ascultatori fata de ierarhul care ii pastoreste,in Biserica lui Hristos.Iubirea intru Hristos ii uneste pe toti si ni se transmite si noua,caci adierea Duhului Sfant este prezenta,cu pace si bucurie atotcuprinzatoare.
    Este un eveniment unic in istoria actuala a B.O.,iar modalitatea de rezolvare cu eleganta a unei interdictii,este uimitoare,fapt pe care noi dreptcredinciosii ortodocsi romani,nu l-am gustat niciodata si nici nu vom avea ocazia din partea actualei conduceri a BOR,care din pacate este lipsita total de eleganta,sobrietate si iubire fata de cei mai mici pastoriti,madulare ale trupului lui Hristos,care au indrazneala sa nu fie de acord cu ei .
    Intreruperea pomenirii asa cum spunea Parintele Nikolaos Manolis trebuie sa fie lucrarea Duhului Sfant,si roadele acesteia iti indica daca te afli sau nu pe drumul cel bun,criteriul fiind dragostea fata de aproapele.
    M-a impresionat in mod deosebit ,minunea demna de pateric,povestita paricipantilor la conferinta, de catre Parintele Manolis,in care Sf.Prooroc Ilie Tesviteanul, interzice clericului pomenirea la slujba in cinstea sa,a ierarhului ,care se facuse dusman al Mantuitorului Hristos!
    Este un aer atat de pur,plin de har,care se transmite celui care urmareste interviul,incat nu reusesti sa reintri in „normal” ,decat dupa un anume timp.
    Slava lui Dumnezeu pentru toate!AVVA PARINTE!

  4. Slava Domnului!
    Sa va ajute Dumnezeu sa editati cartea, sa ne bucuram si noi de tot ceea ce s-a zis prin lucrarea Duhului Sfant la aceasta intalnire.

    Doamne ajuta!

    1. Parinte Adrian, pana editam cartea puteti sa cititi textele de la Salonic pe acest site, le punem unul cate unul pana le terminam de tradus si atunci le puteti citi pe toate intr-o carte.
      Urmariti cu atentie textul parintelui Gotsopoulos, care se publica azi.

  5. Eu nu mai inteleg nimic;eu nu stiu ce sa mai cred;este asa de mare vanzoleala in Biserica ca nu stiu in ce directie sa o iau;sunt reale aceste articole?
    1 https://ortodoxos.ro/2018/08/29/ecumenistul-mihai-silviu-chirila-ataca-preotii-de-la-radeni/
    2 https://ortodoxos.ro/2018/05/01/preotii-care-au-aderat-la-gruparea-lui-chirila-sunt-in-schisma-conform-canonului-15/
    3 https://ortodoxos.ro/2018/08/29/ecumenistul-mihai-silviu-chirila-ataca-preotii-de-la-radeni/
    Astept cu mare nerabdare un raspuns;multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button