Părintele Vasile Iovița: Rânduri pentru o fată ca Simona

iun. 9, 2018 16054 19 http://bit.ly/2l0Jv7I
Ortodoxia în catacombe | Randuri pentru o fata ca Simona
.Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să scriu despre sport pe acest blog. Deoarece Dumnezeu i-a bucurat pe români cu izbânda Simonei Halep la Paris, mi-am luat îngăduinţa de a scrie aceste rânduri, puţine, nu neapărat despre un sport la care nu mă pricep, cât despre cea care-i dă strălucire şi stă de multă vreme în vârful piramidei. O fată modestă, la locul ei, care a străbătut drumul lung şi anevoios de la un teren modest din Dobrogea, până la Roland Garros, şi nu oricum, ci adunând izbândă după izbândă, spre disperarea detractorilor înrăiţi, care nu suferă să vadă altceva dincolo de statura lor de pigmei.

Ştiţi de ce m-a impresionat de fiecare dată Simona Halep? Mărturia pe care o dă întotdeauna când sfârşeşte un meci. Cine se mai însemnează cu semnul Sfintei Cruci? Niciuna dintre competitoare. Le e ruşine să-L mărturiseacă pe Hristos. Simona o face, de fiecare dată, în faţa unei lumi păgânizate, ce pretinde că e civilizată. Care civilizaţie?

Mă uit la purtătorii de veşminte arhiereşti cum batjocoresc semnul Sfânt al Crucii. Parcă le sunt legate mâinile. Mă uit la ei prin intermediul postului Trinitas şi văd cum realizatorii transmisiunilor schimbă imaginea exact in momentul când cinstiţii arhierei ar trebui să-şi facă semnul lui Hristos. Nu-l fac, îl batjocoresc. Ca să evite penibilul, regizorul are poruncă să schimbe imediat imaginea.

Simona e naturală. Am văzut-o în momente de cumpănă acoperindu-şi capul şi faţa cu prosopul şi sunt sigur că în acele momente rostea o rugăciune. Şi Dumnezeu i-a ajutat. Din multele milioane adunate în cont n-o să rămână nimic, că aşa se întâmplă cu banul. O să rămână mărturia pe care o face de la o margine până la cealaltă a pământului. Această mărturie m-a făcut să scriu, cu multă stângăcie, rândurile de faţă.

Preot  Ioviţa Vasile

De unele certuri stiti, de altele n-ati aflat! Simona trebuie sa fie a naibii de mandra de ea! Ce a spus Cahill dupa victoria MINUNATA a Simonei la Roland Garros

NOTĂ OrtodoxINFO

Mulțumim din suflet părinte pentru un cuvânt atât de frumos. Într-adevăr, doar în Crucea Domnului ne este permis a ne lăuda. Nădăjduim că Sfinții Români au mijlocit această bucurie, chiar dacă lumească, pentru poporul român.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
19 Comentarii la “Părintele Vasile Iovița: Rânduri pentru o fată ca Simona”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. gabrielanaghi
  # 10 iunie 2018 at 6:06

  Minunat cuvantul Sfintiei Voastre,Parinte Vasile,care mi-a mangaiat inima si mi-a bucurat sufletul!

  Iata si invingatoarea cu lacrimi in ochi Simona Halep,ambasadoarea noastra ,care a invins prin semnul Crucii si darul lui Dumnezeu,o lume desacralizata si atee!

  Slava lui Dumnezeu pentru toate!

 2. Spaceman
  # 10 iunie 2018 at 11:59

  @ Ioviţa Vasile

  Pe bune!? Adică dacă cineva are nu știu ce performanțe în vreun domeniu și își face semnul Sfintei Cruci în public, gata, sunt mărturisitori creștini ortodocși și nu mai contează dacă au sau nu acte de identitate cu cip.

  http://www.wowbiz.ro/de-azi-au-pasapoarte-diplomatice-simona-halep-si-horia-tecau-au-devenit-ambasadori-ai-turismului-romanesc-16252678

  • redactor
   # 10 iunie 2018 at 13:37

   Nu zice nimeni ca e bine ca are pasaport cu cip și nici ca trebuie urmata in acest sens. Marturia Simonei este pentru persoanele ce nici cruce nu-si fac, plus ca este o marturie ortodoxa intr-o lume păgână!
   Bunul Dumnezeu sa o rasplateasca pentru aceasta fapta, incat sa o lumineze si in legatura cu pericolul documentelor cu cip. Totusi, si pentru noi ortodocsii este ceva deosebit, cand te gandesti ca nici macar ierarhii nu-si fac cruce corect.

 3. pcmouse
  # 10 iunie 2018 at 13:40

  si ce folos?a luat pasaportul biometric

  • redactor
   # 10 iunie 2018 at 14:26

   Aici nu discutam de mantuirea ei, ci de marturisirea prin insemnarea cu Sfanta Cruce in vazul a MILIARDE de oameni. Gandeste-te cati dintre ortodocsii nostri nici cand trec pe langa Trupul lui Hristos, aflat pe altarul fiecarei Biserici, nu se inchina. Asa ca, trebuie pretuit acest gest si sa ne rugam pentru ea ca sa o lumineze Dumnezeu si in problema cipurilor.

 4. gabrielanaghi
  # 10 iunie 2018 at 17:47

  Multumesc redactiei pentru interventie.

  @pcmouse,,daca nu reusesti sa te bucuri de lucrurile simple si frumoase,mergi matale cu pareri cu tot in „zona acrivistilor”.

  Facem parte dintr-o lume atee ,iar Simona Halep,distinsa noastra campioana,care a castigat Roland Gaross,isi face semnul Sf.Cruci ,marturisind credinta in Domnul iisus Hristos,sub flash-urile fotografilor si ale cameramanilor care au transmis meciurile pe intregul mapamond,merita intreaga noastra pretuire!
  Domnul sa o lumineze si sa o sprijine in activitatea ei in continuare!

 5. gabrielanaghi
  # 10 iunie 2018 at 17:49

  Iertati,va rog,corectare Iisus

 6. gabrielanaghi
  # 10 iunie 2018 at 18:15

  Recomand cu caldura,acest frumos articol:

  http://www.justitiarul.ro/gestul-campioanei-de-la-roland-garros-2018-crucea-simonei-simpla-sincera-smerit/

 7. Mihai
  # 11 iunie 2018 at 0:04

  Credetima ca sa ajungi acolo sus si sa castigi Grand Slam trebuie sa faci pact cu oameni dubiosi ori ai pe cineva foarte influenti in spate …….! Asa ca mas delimita de acesti sportivi…. ori care ar fi el chiar daca eu ma uit aproape in fie care zi la acest sport! Nui mai elogiati fara suparare!!

  • redactor
   # 11 iunie 2018 at 0:07

   Mihai

   Adica a fost un teatru de doua ore finala?

 8. Mihai
  # 11 iunie 2018 at 0:06

  Sa stiti poate voi nu stiti, de la bun inceput se stie cine va castiga turneu , va spune cineva care stie despre ce este vorba….!

 9. Ionut
  # 11 iunie 2018 at 10:05

  Multumim!

 10. Ionut
  # 11 iunie 2018 at 10:15

  Oameni buni care aruncaţi cu pietre tam-nesam, aveţi şi voi dreaptă socotinţă!

  „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.”

  • redactor
   # 11 iunie 2018 at 14:52

   Becali bate campii si se face de ras de multe ori prin astfel de exagerari.

 11. Pr. Iovita Vasile
  # 12 iunie 2018 at 8:39

  Spaceman,
  Bine ai facut luand pauza. la revenire sa nu mai spui asemenea ineptii, ca rade lumea de dumneata. Cum sa fie submediocra Simona? Atunci dumneata cum esti? Cum sa fie sponsorizata de Idu, cand gem milioanele in contul ei. La inceput a fost sponsorizata de parintii ei (30 000 e din banca) si de machedoni. Poti sa crezi orice, dar esti unul dintre aceia care arunca cu noroi in tot ce este bun. Mai sunt niste cohorte de hulitori care ponegresc tot ce e romanesc. Fiind in pauza, nadajduiesc ca n-ai sa ma injuri.

Trackbacks/Pingbacks
 1. Jucatorul de tenis Novak Đjoković face si el Semnul Sfintei Cruci - OrtodoxINFO - 10 iunie 2018

  […] Textul parintelui Vasile Iovita m-a determinat sa caut pe google jucatorii de tenis care, precum Simona Halep, isi fac Semnul Sfintei Cruci. Si am gasit un sarb. Conform wikipedia: […]

Scrie un comentariu

Scroll Up