OLANDA: 1400 de minore sunt transformate cu forța în sclave sexuale în fiecare an de către bărbați cu „trecut de emigranți”

iun. 1, 2018 5591 0 http://bit.ly/2HdUR0J

O recentă investigație a dezvăluit că în fiecare an, mai mult de o mie de fete din Olanda sunt racolate și șantajate apoi de către proxeneți emigranți pentru a deveni sclave sexuale.

Foto: Koen van Weel/AFP/Getty

Cadouri, băutură și droguri sunt instrumentele cu care așa numiții „iubiți” vor seduce o fată pentru a și-o face parteneră de sex, înainte de a o fotografia sau a o filma, după care se vor folosi de fotografii sau filme pentru a o forța să devină prostituată, relatează. cotidianul olandez Algemeen Dagblad.

„Acești bărbați sunt în majoritatea lor marocani, turci, caraibieni sau romi. Cea mai mare parte a lor este cu formată din emigranți,” spune Gideon van Aartsen de la Watch Netherland – o organizație care își coordonează activitatea cu forțele de poliție pentru a lupta împotriva exploatării sexuale a minorilor.

El a declarat cotidianului că vânzarea de sex cu minore școlare este un „comerț foarte profitabil”, care poate aduce un câștig de „până la 800 de euro pe zi pentru o singură fată” pentru „iubiți”, cei mai mulți făcând parte din rețele mai mari, care presupun și trafic de droguri sau arme.

Potrivit experților poliției în traficul de carne vie Marijke van Overveld și Esmee Huijps, anual în jur de 1400 de minore din Olanda cad victime „iubiților” – un termen folosit în Olanda pentru a se referi la bărbații tineri care ademensc adolescentele în relații sexuale după care le bagă cu forța în industria sexului.

„Procesul de seducție durează acum de la o săptămână până la o singură noapte, pe când înainte trebuia să treacă luni de zile”, spune Huijps, explicând că fetelor li se comunică faptl că ori acceptă să lucreze ca prostituate, ori filmările cu ele făcând sex vor ajunge pe paginile de socializare media.

”Odată ce au făcut un filmuleț cu tine, e suficient pentru ca șantajul să înceapă. Mai ales pentru fetele tinere, ai căror părinți nu știu nimic.”

Deplângând cruzimea și abuzul al căror subiect sunt fetele traficate, van Aartsen declară pentru Algemeen Dagblad:

„Aceste fete, care sunt minore, primesc ordine de genul: fă-i cumva și mai adu alte trei prietene de-ale tale și vei scăpa cu cinci clienți mai puțin în fiecare zi.”

Au fost cazuri când așa-numiții iubiți le forțau pe victime să arunce un zar, apoi le obligau să întrețină relații sexuale în ziua respectivă cu un număr de bărbați egal cu cel arătat de zar.

Raportul mai subliniază că, la fel ca în cazul victimelor bandelor de proxeneți musulmani care racolează minore în orașe precum Rotherham și Oxford din Marea Britanie, fetele care cad în plasa „iubiților” din Olanda sunt „în cea mai mare parte, deși nu întotdeauna, femei vulnerabile, din păturile sociale inferioase și cu o viață de familie instabilă”.

Înainte de a ieși la lumină uriașul scandal privind exploatarea sexuală a minorelor din Marea Britanie, asistând la o oră de educație sexuală dintr-un liceu, lecție la care o fostă victimă a fenomenului povestea elevilor „îngroziți” despre experiențele sale,  Alice Thompson, reporter la Times, și-a pus întrebarea dacă autoritățile britanice ar putea învăța ceva din modul de abordare olandez al problemei.

„În Marea Britanie a fost foarte greu să te faci auzit,” notează  ea în 2011, declarând că atitudinea autorităților privind relațiile rasiale sunt „parte a problemei”, din moment ce „poliția, asistenții sociali și de caritate nu vor să pună asemenea crime oribile în seama unei minorități sau a unei comunități etnice.”

Prin contrast, ea scrie că în Olanda, „undei se dezbate problema de zece ani”, autoritățile „au admis problema rasială, admițând că majoritatea, deși nu toți, celor implicați în racolarea fetelor erau de origine marocană sau turcă.”

Parlamentarul laburist din Rotherham, unde abuzurile sexuale organizate, violurile și traficul de fete s-au desfășurat netulburate de autorități vreme de trei decenii, a fost forțat să demisioneze anul trecut din poziția deținută în partid, după ce a scris un articol în care arăta că majoritatea autorilor de abuzuri sexuale cu minore erau de origine pakistaneză și aproape toate victimele erau de rasă albă.

Breitbart Londra a relatat la începutul acestui an cum a fost suspendat de pe Twitter controversatul activist Tommy Robinson, după ce a citat un studiu publicat de Fundația Quilliam în decembrie și care arăta că 84% dintre membri condamnați ai bandelor de proxeneți au rădăcini musulmane.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up