X

Adevarata fata a civilizatiilor precolumbiene: sacrificii de copii si canibalism

de null

Mass-media, literatura new age si cea de popularizare a stiintei abunda in general de elogii la adresa civilizatiilor precolumbiene: “vai ce monumente, vai ce calendare, vai ce scriere”. Iata insa adevarata fata a acelor civilizatii …

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ziare com: Descoperire fara precedent: Au fost gasite ramasitele a 140 de copii care au fost sacrificati.  Inimile le-au fost scoase din piept (Video)

 

O descoperire fara precedent a fost facuta pe coasta nordica a Perului. E vorba despre ramasitele a ceea ce pare a fi un sacrificiu in masa cu victime copii. E cel mai mare astfel de sacrificiu din Americi, posibil chiar si din lume, spun arheologii.
Descoperirea macabra a fost facuta la circa 300 de metri de Oceanul Pacific, aproape de o zona locuita, in La Libertad, langa Trujillo, al treilea cel mai mare oras din Peru.
Se crede ca acesti copii, laolalta cu 200 de lame tinere, au fost sacrificati in urma cu 550 de ani, cand zona era locuita de civilizatia pre-columbiana Chimu, transmite Washington Post.
Chimu a fost al doilea cel mai mare imperiu din Peru inainte de colonizarea spaniola.
Pana acum se stia ca cel mai mare sacrificiu in masa cu victime copii a avut loc in capitala asteca Tenochtitlan (actualul Mexico City), unde au fost descoperite ramasitele a 42 de micuti.
Sapaturile la situl “Huanchaquito-Las Llamas” au inceput in 2011, cand au fost descoperite ramasitele a 42 de copii si 76 de lame langa un templu vechi de 3.500 de ani. Au continuat, iar recent au fost gasite ramasitele a inca 140 de copii si circa 200 de lame.
Inimile le-au fost pur si simplu scoase din piept
Analiza oaselor si a sforilor gasite a aratat ca totul s-a intamplat intre 1400 si 1450, catre apusul imperiului Chimu, cu putin timp inainte ca acesta sa fie cucerit de incasi.
Se crede ca victimele aveau intre 5 si 14 ani, majoritatea fiind de 8 – 12 ani. Cat despre animalele aduse ca ofranda, toate aveau mai putin de un an si jumatate. Toti cei sacrificati au fost inmormantati cu fata spre est, catre muntii Anzi.
Craniile copiilor sunt vopsite in rosu, fiind folosit un pigment natural, o dovada in plus ca e vorba despre un sacrificiu ritualic. Iar urmele gasite pe oase, atat in cazul copiilor, cat si al animalelor, arata ca pieptul le-a fost deschis, pentru ca inimile sa fie scoase.
Specialistii incearca sa inteleaga acum motivul din spatele acestui sacrificiu la scara mare si de ce au fost ucisi copii si lame.

BZI: Misterele Imperiului Aztec, dezgropate de arheologi. Descoperirea impresionanta facuta in Mexic

 

Arheologii din Mexic au descoperit mai multe schelete, printre care si cel al unei tinere femei din nobilimea azteca, informeaza Al Jazeera.
Echipa condusa de Rocio Morales a descoperit ramasitele la cinci metri sub pamant in Templul Mayor din Mexico City.
In total, cercetatorii au gasit 1800 de oase, ramasitele a sapte adulti si trei copii.
Descoperirea este una fara precedent si constituie dovada unui sacrificiu in masa.

 

Si mai sunt astfel de stiri, iar la fiecare se precizeaza “descoperire fara precedent”. Dar de fapt asa erau aceia …

Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/Devil_worship_and_cannibalism_in_South_America%2C_by_Caspar_Plautius%2C_1621.jpg

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button