X

[VIDEO] TRICOLOR de 100 de metri a legat cele două maluri ale Prutului

de null

Un drapel tricolor, de 100 de metri lungime, a legat cele două maluri ale Prutului la intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aproximativ două mii de persoane au participat la desfășurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu din judeţul Vaslui.

Miile de participanţi au mers cu tricolorul prin şase sate în Republica Moldova. Ei au parcurs pe jos trei kilometri până la podul peste Prut.

Tricolorul românesc a fost întins apoi pe podul feroviar în prezent dezafectat care făcea legătura între localitatea vasluiană Fălciu și orașul Cantemir din Republica Moldova. Oamenii au scandat mesaje unioniste. În acest loc s-au organizat primele Poduri de Flori dintre România şi Republica Moldova, în mai 1990.

Dacă podul feroviar ar fi reparat, distanţa dintre Chişinău şi Bucureşti pe acest traseu ar fi scurtată cu 150 de kilometri. Este nevoie, însă, de aproape 3 milioane de euro.

Acesta este primul dintr-o serie de evenimente organizate de asociaţii civice din Republica Moldova şi România, sub mesajul unionist “Basarabia e România”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button