Gigantul francez Lactalis începe restructurările după preluarea Albalact şi Covalact. În ianuarie se închide fabrica de la Kogălniceanu!

Dec 17, 2017 3602 3 goo.gl/ZCkmBW

Gigantul francez Lactalis, liderul pieţei locale de lactate după ce a cumpărat în ultimul deceniu trei jucători majori – La Dorna, Albalact şi Covalact -, închide începând cu luna ianuarie fabrica din Kogălniceanu, potrivit surselor din piaţă. Activitatea va fi mutată în unitatea de producţie de la Albalact.

Fabrica de la Kogălniceanu este cea pe care francezii la Lactalis au preluat-o odată cu grupul La Dorna în 2008, de la Jean Valvis. La momentul vânzării, grupul LaDorna era format din Dorna, Dorna Lactate şi Dorna Helas, companie de distribuţie înfiinţată în Grecia. Valvis şi-a clădit afacerea din industria lactatelor în jurul unor fabrici situate în zona Vatra Dornei, Târgu Neamţ, dar şi în judeţul Constanţa unde fabrica din Kogălniceanu produce în special brânză feta.

La trei ani după ce gigantul Lactalis a preluat afacerea cu lactate LaDorna de la fondatorul acesteia, Jean Valvis, francezii au luat decizia închiderii fabricii de brânzeturi de tip Cottage din Suceava, a 14 centre de colectare a laptelui din Suceava, Constanţa şi Tulcea şi a două depozite de produse alimentare. Doi ani mai târziu au mai fost închise două fabrici de prelucrarea laptelui.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Gigantul francez Lactalis începe restructurările după preluarea Albalact şi Covalact. În ianuarie se închide fabrica de la Kogălniceanu!”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Ionut
  # 17 decembrie 2017 at 18:53

  Daca statul roman ar fi condus de oameni responsabili, ar infiinta o companie de prelucrare a laptelui care sa preia la un pret corect laptele de la micii producatori.

 2. Cosmin
  # 17 decembrie 2017 at 23:49

  Sabotaj economic pe fata!

  Daca nu ne trezim la timp sa le dam sut asa zisilor investitorii strategici, murim !!!

 3. vasile
  # 18 decembrie 2017 at 17:28

  mancam din palma strainilor. cand va incepe razboiul se vor cara bine-merci toti si vor lasa Romania fara productie, vom muri de foame.

Scrie un comentariu