Cutremure majore în 2018, avertizează seismologii

Noi 20, 2017 4200 4 goo.gl/QicxzW

Seismologii au studiat cutremurele de peste 7 grade care au avut loc începând cu anul 1900 până în prezent și au ajuns la concluzia că anul 2018 va fi cel cu cele mai multe seisme de până acum.

Concluzia a doi cercetători americani a fost că seismele puternice au fost mai numeroase după cicluri de cinci ani de încetinire a rotaţiei Pământului, lucru care se va întâmpla anul viitor.

În anii marcaţi de astfel de evenimente, au loc în jur de 25-30 de mişcări telurice intense, faţă de anii normali, când media este de doar 15 cutremure majore.

În 2017 au avut loc doar 6 cutremure de peste 7 grade. Institutul de studiere a seismelor din Statele Unite a realizat un clasament al celor mai puternice 20 de cutremure din istoria modernă.. Cel mai puternic seism înregistrat este cel produs în 1960 în Chile, în timp ce din Mexic, de 8,1 grade nu intră în top.

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a anunțat, de curând, că va veni un cutremur mare, mai puternic decât cel din 1977.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Cutremure majore în 2018, avertizează seismologii”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. guti flo
  # 20 noiembrie 2017 at 18:02

  Pai si daca pamantul nu se invarte , dupa cum spune sf Ioan Gura de Aur, cum au calculat ei dupa rotatia pamantului?…poate daca ar fi spus despre rotatia a ceea ce inconjoara pamantul, stele , luna, planete etc…poate ca as mai fi crezut…….dar nici atunci!..caci numai cu voia lui Dumnezeu se face asta….iar nu dupa studiile unuia sau altuia.
  ” Cel ce cauta spre pamant si-l face pe el de se cutremura”.

  • radu
   # 20 noiembrie 2017 at 20:44

   Mai omule ce a scris sf Ioan Gura de AUR ERA LA NIVELUL DE ATUNCI AL CUNOASTERII OMENESTI.Daca facem comentarii ridicole ca pamantul e plat si altele de genul asta vom fi tratati ca niste tembeli.Ce mi se pare probabil este ca Dumnezeu v-a scutura un pic tara ca sa se trezeasca din ereziile in care am cazut.

   • A.I
    # 20 noiembrie 2017 at 23:24

    Da, că Sfântul Ioan Gură de Aur era un simplu om și avea nevoie de tot „nivelul actual de cunoaștere”. Să fim serioși… Noi ce facem cu acestă mega-evoluție? (mai bine spus involuție…) 🙂
    Vom ajunge noi la nivelul Sfântul Ioan Gură de Aur?! Fără să avem ȘI(!) „cunoașterea” de la Dumnezeu, nu, vă asigur.

   • guti flo
    # 20 noiembrie 2017 at 23:52

    radu
    „Daca facem comentarii ridicole ca pamantul e plat si altele de genul…….”

    Nu inteleg ce gasesti tu ridicol si ti se pare ca esti luat de tembel cand citezi un sfant despre care se spune : ” mai bine sa apuna soarele decat sa taca gura lui Ioan”.

    Sau crezi tu ca oamenii de stiinta din zilele noastre….sau din toate timpurile, au avut mai mult „acces” la adevar decat sfintii?!
    Eu nu cred ca sfantul Ioan Gura de Aur a spus lucrul asta ca sa se afle in treaba…ci invers…oamenii de stiinta din zilele noastre vor se se afle in treaba!
    Adevarul relevat de Dumnezeu sfintilor Lui, nu tine de o anumita perioada sau nivel, ci este pur si simplu Adevar, oriunde si in orice perioada….este vesnic!
    Tu ce crezi, ca sf Ioan Gura de Aur nu putea sa inteleaga daca Dumnezeu ii descoperea, ca pamantul se invarte sau nu la acea perioada?!…si trebuia sa astepte sa treaca peste un „nivel al cunoasterii omenesti”?…..si atuci si acum, omul avea si are aceasi putere de a percepe Adevarul!

Scrie un comentariu

Scroll Up